Nevzat Şakar'dan çarpıcı ifadeler

Fenerbahçe maçı sonrası yaptığı açıklamalarla gündem yaratan Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, yine çok çarpıcı ifadeler kullandı.TRTSPOR'da Basın Tribünü programına konuk olan Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, kulüp gündemindeki konular ve Türk futbo

Nevzat Şakar'dan çarpıcı ifadeler

Fenerbahçe maçı sonrası yaptığı açıklamalarla gündem yaratan Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, yine çok çarpıcı ifadeler kullandı.

TRTSPOR'da Basın Tribünü programına konuk olan Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, kulüp gündemindeki konular ve Türk futbolunun içinden geçtiği zorlu süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Programda yorumcuların sorularını yanıtlayan Şakar, Volkan Demirel'le ilgili kullandığı ve kamuoyunda çok tartışılan ifadelere de açıklık getirdi. Yönetimde bulundukları dönemle ilgili özeleştiri yapmaktan kaçınmayan Nevzat Şakar, Fenerbahçe'yle bundan sonraki süreçte ilişkilerinin ne düzeyde olacağına da açıklık getirdi.

İşte Nevzat Şakar'a sorulan sorular ve Şakar'ın o sorulara verdiği yanıtlar....

 

- 'Volkan sahaya atılan çakıyı cebinde ya da eldiveninde getirmiş olabilir' dediniz hala aynı fikirde misiniz?

O konu biraz yanlış aksetti. Düzeltmek istiyorum. Bu atılan yabancı madde çakı ya da bıçağın kim tarafından atıldığı bulunmadı. Stadımızın 12 kamerası var. Emniyetin 18 el kamerası var, emniyet 4 gündür çalışıyor ama bulunamadı. Taraftarlarımız bir söylemde bulundu internet sitesinde 'bu çakı ya da bıçağın kim tarafından atıldığı belli değilse bu bıçağı Volkan mı getirdi' diye espri yaptılar, ben de onu söyledim. Kesinlikle Volkan'ı suçlama gibi bir durumumuz yok. Ama çok manidardır ki bu atılan yabancı cisim hala bulunamadı. Ben Emniyet müdürümüzle de görüştüm. Kendisi 'Çalışmalarımız devam ediyor, en kısa zamanda bulacağız' dedi.

 

- Haberi yazan arkadaş ısrarla sordu siz de yazın dediniz...

 

Biz de taraftarımız böyle söylüyor dedik.

 

- Bu sizin görüşünüz değil yani?

Hayır hayır. Biz söylediğimiz şeyi de yazılı olarak gönderdik. Yanlış anlaşılacağını düşünerek.

 

'Adliyedeki açıklamalar ortamı gerdi'

- Gazetede çıkan haber tüm internet sitelerinde yayınlandı o zaman neden kulüp sitesinden düzeltmediniz?

Hiçbir zaman olayı tırmandıran, yeren taraf olmadık. Hafta boyu dostluk adına barış adına önemli mesajlar verdik. Hem başkanımız hem ben sağduyulu mesajlar verdik. Nihat Özdemir teşekkür etti medyada bize bu beyanatlarımızdan dolayı. Cuma günü adliyeden yapılan açıklamalar ortamı gerdi. Bu bizim elimizde olmayan sebeplerden oldu. Üzgünüz böyle şeylerin olmasını kulüp olarak şahıs olarak tasvip etmiyoruz ama oldu yapacak bir şey yok. F.Bahçe ile de bundan sonra çok müsabakalar yapacağız. Böyle şeylerin tekrarlanmasını istemiyoruz. Spor dostluk kardeşliktir. Kulüp olarak üzerimize düşen sağlıklı mesajları vermek istiyoruz.

Devamı Sayfa 2'de

 

- PFDK'nın verdiği 2 maçlık cezayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Verilen cezayı ağır buluyoruz. Tahkime müracaat edip hakkımızı savunacağız ve onların kararını bekleyeceğiz.

 

- Trabzon taraftarı şehrinde son 7-8 yıldır inanılmaz şekilde misafirperverdi. F.Bahçe sürecinden sonra gerilim görüyoruz, nereye gidiyoruz? Türk futbolunu uçurumun kenarına getirir mi bu durum?

Siz, sorumlu yöneticiler verdiğimiz demeçlere çok dikkat etmeliyiz. Biz hafta boyu duyarlı mesajlar verdik. F.Bahçe sahada rakibimiz olabilir ama her zaman ezeli rakibimiz ama dostuz. Spor yapıyoruz. Bunlara önem veriyoruz. F.Bahçe'nin asbaşkanı Nihat Özdemir bile bize teşekkür etti. İyi mesajlar verdiğimizi söyledi. Ama cuma günü adliye koridorlarından verilen olumsuz mesajlar ortamı gerdi. Bunların doğru olmadığını söylüyoruz. Bundan sonra da dostluk adına adımlar atmak istiyoruz. Bu tek taraflı olacak şeyler de değil. Bir araya gelip karşılıklı oturup bunu çözmek isteriz bundan yanayız.

 

- Aziz Yıldırım bir daha Trabzon'a gitmek diyor?

O kendi bileceği bir iş. Kimse kimseyi zorla bir yere getiremez. Onun takdiridir.

 

- Siz Trabzonspor olarak Volkan'ın kapalı bıçağı açtığı şeklinde savunma yapacağınızı söylemiştiniz. PFDK'ya böyle bir savunma yaptınız mı yoksa Tahkime mi yapacaksınız?

Tabi yapacağız. Rakip futbolcularla ilgili hiç konuşmadım ama bu farklı. Milli takıma kadar çıkmış değerli bir sporcu kardeşimizin atılan bir çakı bıçağını alıp, ağzıyla açıp seyirciyi veya hakemi tahrik ediyorsa bu çok düşündürücüdür. Bunların elimizde bilgileri delilleri var. Tahkime sunup hakkımızı arayacağız. Haksızlıkları gidereceğiz.

 

'Atılan şeyi ağzıyla açıyor'

 

- Tahkime savunmayı verirken neleri ön plana çıkaracaksınız?

Çok emin değiliz atılan bir şeyin belgesi yoksa bu farklı şeylere gidiyor. Atılan şeyi, neden ağzıyla kapalı olan şeyi açıyor.

 

- Raporda iki bıçak mı yazıyor?

Evet iki tane yazıyor. Ben her şeyin net sayıldığını düşünmüyorum. Tabii ki atılan şeyler var. Maçın durmasına neden olan eylemler var doğru bulmuyorum ama sayıları doğru bulmuyorum. Abartıldığını düşünüyorum 1800... 1899 değil de niye 1800? Atılan cisimler suçtur ama sayı biraz abartılmıştır.

 

- Her statta kötü şeyler oluyor ama sizin stadınızda bir kez daha, 'Günahların takımı F.Bahçe pankartı' açıldı. Organize işler şarkısın çalındı. Böyle hep Türk futbolunda rövanşlar mı olacak?

Çok doğru söylüyorsunuz. Bunlar doğru değil ama taraftarımız da bazen tahrik oluyor. Bunlar F.Bahçe stadı'nda da yapıldı ama insanlar eleştirmedi. Biz bu müsabakadan önce centilmenlik sıralamasında üçüncü sıradaydık. Bu sene stadımız hiç kapanmadı. Çok az para cezaları alıyorduk ama bazı tahrikler taraftarımızı galiyana getirmiştir. Altını çiziyorum doğru değildir. Bir daha olmamasını diliyorum. Söyleyeceklerim bu kadar.

Devamı Sayfa 3'te

 

'Nihat Özdemir'in elini sıktık'

- Sizin Yıldırım Demirören'in isteğine rağmen F.Bahçeli yöneticilerle yemek yememe nedeniniz Aziz Yıldırım'ın avukatınıza yönelik sözleri mi?

Olay biraz gerilmişti cuma günü. Bunun farklı şeyleri olur diye düşündük ama maçtan önce şeref tribünün orada yarım saat konuştuk. Şakalaştık. Maçtan sonra da Nihat Özdemir'in elini sıktık karşılıklı teşekkür ettik.

 

- Trabzonspor hala geçen senenin kupasını bekliyor mu?

Mutlaka hakkımız olan kupayı tabii ki istiyoruz sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bundan da geri adım atmayacağız. Altını çiziyorum hakkımızsa sonuna kadar isteyeceğiz.

 

- Raporlara baktığımızda 2500 yabancı madde atıldığını gözlemliyoruz. İki bıçak bunun karşılığı örnek bir duruş olsun biz tahkime gitmeyelim diye düşündünüz mü?

Neden. Hakkımızı aramamız yanlış olsun. Orada hukukçulardan kurulu bir kurul var. Haksızsak cezayı verirler ama hakkımızı sonuna kadar arayacağız.

 

- İkinci bıçağın olmadığına dair bir savunmanız olacak mı?

Saha komiserleriyle konuştum. Böyle bir iddia var 4. hakem size verdi mi dedim hayır yok dediler. Yan hakem bize bir kalem bir çakmak verdi. Bunları da gözlemciye iade ettik dediler.

 

'Çakının ağzı neden açılıyor!'

- Sahaya bıçağın atılması mı tartışılmalı yoksa bıçağı Volkan'ın ağzıyla açması mı?

İkisi de doğru değil. Volkan'ın yaptığında da tahrik var. Çakının ağzı neden açılarak hakeme getiriliyor. Orada bir tahrik var.

 

- Sahaya inen seyirci yok en azından bu açıdan da sevindirici... Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ne yaralanan ne de kimsenin burnu kanadı. Bu çok önemli. Trabzonspor seyircisi centilmendir. Hafta boyunca çok önemli mesajlar verdik ama bu tek taraflı olmaz. Spor müsabakalarında tek takımın yapacağı şeyler değil, karşı tarafın da destek olması gerek. Bizim taraftarımız yenilsek de rakibi alkışlar. Başka takımlar gibi bugüne kadar sahamız kapanmadı.

Devamı Sayfa 4'te

 

- Sayın Şener'in bir açıklaması olmuştu; "Demirören'i neden desteklediğimizi öğreneceksiniz" diye. Yakın bir süreçte karar açıklanacak şike ile ilgili. Birincisi nasıl bir ceza bekliyorsunuz PFDK'dan, ikincisi Şener söylemiyle neyi kastetti?

Ben başkanımızın böyle bir demecini duymadım. Ceza konusunda bizim Etik Kurul'un raporunda Trabzonspor'un yanlış bir işe bulaşmadığı görülüyor. Biz o konuda çok rahatız.

 

- 'Gezen seneki kupayı biz kesin alacağız diyorsunuz'... Sizin o kupayı alabilmeniz için F.Bahçe'nin ceza alması gerek. Ceza almalı mı? Hangi cezayı almalı?

Bu konuyla ilgiyi çok fazla kimseyi rahatsız etmek istemiyorum. Olay yargıda. Yargı kim suçluysa cezasını verir ben kupanın bize geleceğine inanıyorum.

 

'Varsayımlar üzerine konuşmam'

- 'Düşme yok puan silme yok' diye bir haber vardı, buna Trabzon'un tepkisi ne olur?

Varsayımlar üzerine konuşmak istemiyorum. Kararlar çıkar sonra konuşuruz.

 

- Aziz Yıldırım savunmasında söyledi. Size yapılan 6 trilyon kaynak aktarımının 1 trilyonunu onarım işlerinde kullandığınız 5 trilyonunu başka şekilde kullandığınız söylendi. Bunu nasıl kullandınız?

Bu para 5 taksik halinde kulübümüze bu olaylardan sonra gelmiştir. Stada 11 trilyonluk bir harcama yapmıştık. Trabzonspor bir şirkettir, hepsi faturalıdır. Bu para 3 kulübümüze gelmiştir. Ya 4 ya 5 taksitle kulübümüze gelmiştir.

 

- Kupayı istiyorsunuz normal. Siz öyle düşünüyorsunuz ama böyle düşünmeyen bir rakip var. Sürekli bunu dile getirerek karşı tarafın sinirlerini gerdiğinizi düşünüyor musunuz?

Biz rakibi hiç suçlamadık ona dikkat ediyoruz ama rakipten bize bazen suçlamalar geliyor bu da bizi üzüyor. Biz mağdur olmuş bir kulübüz haklarımızın yendiğini düşünüyoruz bunun için de sonuna kadar mücadele edeceğiz. Trabzonspor büyük bir camiadır, bu camianın haklarını kimse kolayca gaspedemez.

 

'Burak'a gelen teklif yok'

- Burak Yılmaz 32. golünü attı ve twitterdan mesaj yayınladı 'bugüne kadar ki destekleriniz için teşekkürler' diye. Sezon tamamlanacak, size gelen resmi bir teklif var mı Burak için?

Burak Yılmaz şu an Trabzonspor'dan son derece memnun. Bize büyük katkılar yapıyor. 4-5 kulüpte futbol oynadı onun için Trabzon farklı. Burada kendini buldu. Biz ondan o da Trabzon'da olmaktan memnun. Arkadaşları onu seviyor şehir onu seviyor. Ben Burak'la problem olacağını sanmıyorum, gideceğini düşünmüyorum. Avrupa'dan gelen de bir teklif yok.

Devamı Sayfa 5'te

 

- Türk futbolunun ekonomik durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

G.Antep kulübü yönetimine geçmiş olsun diyorum öncelikli olarak umarım en kısa zamanda aklanıp Türk sporuna katkı yaparlar. UEFA kriterlerine gelince Trabzonspor'un bu konuda bir sıkıntısı yoktur. Gerekli evrakları TFF'ye ilettik. Biz de tüm kulüplerin mali kontrol altında olmasını istiyoruz. Kulüplerin artık ciddi bir kontrolde olması normaldir.

 

- Play-off'tan memnun musunuz? Gelecek sezon devam etmek ister misiniz?

Play-Off'tan memnun değiliz. Bu zaten kulüplere danışılmadan alınan bir karardır. Bizim itirazımız zaten vardı. Alelacele alınan bir karardı. Duruşumuz bellidir. Gelecek sezon Play-off'u istemiyoruz.

 

- UEFA'ya bir şikayetiniz oldu mu F.Bahçe ile ilgili?

Geçmişte yazı yazdık. F.Bahçe adına yazarak değil 'haksızlığa uğradık' diye olmuştur.

 

- Süper Final'de iki F.Bahçe maçı oynayacaksınız. Kadıköy'e yönetim olarak geleceksiniz nasıl ağırlanmayı bekliyorsunuz?

Tabii ki gideceğiz. Biz spor yapıyoruz. F.Bahçe düşmanımız değil sadece rakibimiz. Belki de yöneticilerle el ele izleyeceğiz. Biz bunun adımını attık bundan sonraki adımlar F.Bahçe'ye düşüyor. Sonuçta spor yapıyoruz. Biz her şeye yönetim olarak açığız.

 

'Çok büyük kayıplarımız var'

- İki maç seyircisiz... Ekonomik olarak kaybınız ne kadar olacak?

Çok ciddi kayıplarımız olacak. En büyük kaybımız centilmenlik sıralamasında 3.'ydük. 3.'nün alacağı para 1 trilyondu bunu kaybediyoruz. Taraftarımızdan mahrum kalacağız bu bizi üzüyor.

Devamı Sayfa 6'da

 

- Geçen sezon ligin en değerli iki oyuncusunu kaybettiniz, Selçuk ve Egemen'i takımda tutabilir miydiniz? Bunu yönetim hatası olarak değerlendiriyor musunuz? İddianamede  Alex ve Yıldırım'ın ziyaretinin ardından siyasi ziyaretler yapılmasını istiyorsunuz. Bunları okuyunca üzüldünüz mü?

Biz orada kötü bir şey söylemedik. Bir eleştiri vardı. Şampiyonluk yarışında o fotoğraf işi çok doğru olmadı dedik. Bununla ilgili telefon görüşmesi olmuştu. Ötesinde kötü bir maksat aramamak lazım. Sözlü olarak özür diledik. Bazı kurum ve kuruluşlar etkileniyor diye söyledik. Onun dışında kimseye kötü ve çirkin sayılacak söylemde bulunmadık. Bir yönetim hatası olarak tabii ki kabul ediyorum gidişleri. Ama umarım bundan sonra böyle durumlara düşmeyeceğiz bu bize ders oldu.

 

- 'Defansa iki oyuncu istiyoruz' diyor taraftar, elçiye zeval olmaz?

İzleme araştırma komitemiz yurt içi ve dışında gerekli incelemeyi yapıyor. Eksik yerlere takviye yapacağız, taraftarımız rahat olsun. Müsterih olsunlar.

 

'24-25 milyon Euro kazandık'

- Şampiyonlar Ligi'ne katılmak size ne kadar kazandırdı?

Yaklaşık 20 milyon 700 bin euro artı galibiyet ve beraberliklerden 4 milyon... Toplam 24-25 milyon euro.

 

- Şenol hoca Trabzon'un en önemli isimlerinden biri. Sözleşme süresi bir kontrata bağlı mıdır?

Şenol hocanın sözleşmesi gönüldendir. Hiçbir sıkıntı yoktur. Şenol Hocam istediği sürece Trabzonspor'un antrenörüdür bu kadar nettir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler