Neden Bordo Bereli oldular...

Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde beklenmedik şekilde 13 Kasım’da ölen MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu hakkında bilinmeyenleri amcası Tufan Kozinoğlu anlattı.MİT’çi Kozinoğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerindeki ‘Mavi Bereli’ komandoların yanına ‘Bordo Bereli’ ö

Neden Bordo Bereli oldular...

Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde beklenmedik şekilde 13 Kasım’da ölen MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu hakkında bilinmeyenleri amcası Tufan Kozinoğlu anlattı.

MİT’çi Kozinoğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerindeki ‘Mavi Bereli’ komandoların yanına ‘Bordo Bereli’ özel birlikleri kurdu. Trabzonspor’un 5632 nolu üyesi olan Kaşif Kozinoğlu, Trabzonspor’a olan sevgisini böyle gösterdi.

Cezaevinde Trabzonspor’un CSKA Moskova maçını izledikten sonra, kendisini ziyarete gelen amcasına, torosan incir reçeli, hamsili pilav bir de Trabzon simidini çok özlediğini söyledi. Amcası, “Çıkınca gider yeriz” dedi ama olmadı.

Kaşif Kozinoğlu amcasına, “4 sayfalık bir iddianame var, bunun içinde tek doğru olan benim Trabzonlu olduğum” demişti. Amca Kozinoğlu, memleketine ve işine sevdalı yeğeninin kendisinden çok emin olduğunu vurguluyor.

 

Kaşif Kozinoğlu kimdir?

 

MİT Dış Operasyonlar Dairesi başkanı, eski asker Kaşif Kozinoğlu, 1955 yılında Trabzon’da doğdu. 1976 yılında Kara Harp Okulu'ndan mezun olan Kozinoğlu, 1980 yılında Özel Harp Dairesi'nde göreve başladı. 1995 yılına kadar Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın Tim Komutanlığı'nda İstihbarat Subaylığı, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Eğitim Öğretim Grup Komutanlığı'nda görev yaptı. 1995 yılında Eğitim Öğretim Grup Komutanlığı'ndan isteğiyle emekli olup, MİT'e girdi. Ordu'da özel harp dairesinde binbaşı rütbesiyle görev yaparken, Orta Asya'dan sorumluydu. Suriye, Bosna-Hersek ve Afganistan'da da görev yapan Kozinoğlu, Eylül 2010'da müsteşar Dr. Hakan Fidan'ın talimatıyla "Baş Müşavir" sıfatıyla Asya Bölgesi'ne atandı. Bu tarihten itibaren de 5 defa yurt dışı görevine gönderildi. En son 9 Mart'ta görevinden dönen Kozinoğlu'nun Mayıs 2004'te Alaattin Çakıcı'nın yurt dışına kaçışı olayında Çakıcı'nın yakın adamları ile telefon görüşmesi yaptığının ortaya çıkarılmasından ötürü ifadesine başvuruldu ve davası devam ederken 13 Kasım 2011'de Silivri Cezaevi'nde vefat etti.

 

Trabzonspor aşkına

BORDO BERELİLER!

MİT’çi Kozinoğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerinde bulunan ‘Mavi Bereli’ komandoların yanına ‘Bordo Bereli’ özel birlikleri kurdu. Trabzonspor üyesi olan Kozinoğlu, Trabzonspor’a olan sevgisini böyle gösterdi.

Tutuklu bulunduğu Silivri’de Trabzonspor’un CSK Moskova ile oynadığı maçı izledikten sonra, kendisini ziyarete gelen amcasına, torosan incir reçeli, hamsili pilav bir de Trabzon simidini çok özlediğini söyledi.

Vatan haini değildi

MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun Silivri Cezaevi’nde beklenmedik bir şekilde hayatını kaybetmesi ailesini derin bir acının içerisine attı. Kaşif Kozinoğlu’nun ölümünün 40’ıncı gün mevlüdünü okutmak için Trabzon’a gelen amcası Tufan Kozinoğlu, kimsenin ona vatan haini demeye hakkı olmadığını belirterek, “Vatansever bir evladımızı zamansız ve beklenmedik bir şekilde kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz” dedi.  Tek bir fotoğrafı dahi olmadığı, kimse tarafından tanınmadığı için ‘Hayalet’, yurt içinde ve yurt dışında birçok ülkede görev yaptığı için ‘Her şeyi bilen adam’ gibi lakapları olan MİT’çi Kozinoğlu’nun amcası Tufan Kozinoğlu, Kaşif Kozinoğlu’nun ölümünün 40’ıncı gün mevlüdünü doğduğu yer olan Erdoğdu Mahallesi caminde okutmak için İstanbul’dan Trabzon’a geldi. Amca Tufan Kozinoğlu’na, yeğeni Kaşif Kozinoğlu’nu sorduk. Tufan Kozinoğlu, daha önce hiçbir yerde yayınlanmayan çok özel açıklamalar yaptı.

 

BEKLENMEDİK BİR ÖLÜM

Evladımızı kaybedeli 40 gün oldu. 40’ıncı gün mevlüdünü, doğduğu mahalle olan Erdoğdu mahallesi caminde okutmak ve onu anmak için Trabzon’a geldik.

Benim bütün yaşantım bir tarafa, çocuğumuzun ölümünden duyduğum üzüntü bir tarafa. Bana en çok dokunan durum; bu çocuk Trabzon’da doğdu, o doğduğunda Sotka mahallesinde oturuyorduk. Kulağına ezanı bir hafız ağabeyimiz vardı o okudu. Seneler geçti, bugün onun ezanını dinledim ve cenaze namazını kıldım. İşte bana bu çok dokunuyor. Ailece çok derin bir üzüntü yaşıyoruz, bu ölüm bizim için zamansız ve beklenmedik oldu.

 

 

KENDİNDEN ÇOK EMİNDİ

Kimsenin ona vatan haini demeye hakkı yok! Tutuklandığı süre boyunca kendisini Silivri’de ziyarete gittim. Konuştuk, hapisten çıktığında işine döneceğini, 65 yaşında emekli olacağını düşünüyordu. Emekli olduktan sonra da 4 tane kitap yazmak istiyordu. Yani içerisinde olduğu süreçten alnının akıyla çıkacağından o kadar emindi. Kendinden bu kadar emindi. Çünkü yanlış hiçbir şey yapmadığına inanıyordu.

 

O TAM BİR TRABZONSPOR AŞIĞIYDI

Son görüşmemizde bana, “4 sayfalık bir iddianame var, bunun içinde tek doğru olan benim Trabzonlu olduğum” demişti. Doğduğu yeri seven, vatanını seven ve vatanı için canla başla çalışan bir insandı. Askeriyede mavi bereliler vardı, bordo bereli özel birlikleri de kendisi kurdu. Burada bir espri var, bordo-mavi olsun istedi, Trabzonspor’a olan sevgisini böyle gösterdi. Bunu düşünebiliyor musunuz? Özel kuvvetleri o kurdu, hatta oğlunun adını da ‘Özel’ koydu. Memleketine ve işine sevdalı bir adamdı.

 

 

 

BİZİ KORUMAK İÇİN AİLEDEN KOPTU

Kaşif ile görevde olduğu süreçte en son 1991 yılında görüşmüştüm. Ben Almanya’da yaşıyorum. Almanya’ya görevli geldi, bana uğradı, bir yer bulduk, oraya yerleşti Bir ay sonra a tamamen ortadan kayboldu Sokakta görse selam dahi vermiyordu.

 

Tutuklandıktan sonra Silivri’ye onu ziyarete gittiğimde, ‘amca gördün mü, bana diyordun ki oğlum niye arayıp sormuyorsun. Ben sizinle sürekli görüşseydim, benim evi nasıl dağıttıysalar senin evini de öyle dağıtırlardı’ dedi.

 

Kendi ailesini korumak için bizimle bağlarını tamamen koparmıştı. Devamlı aileden uzak kaldı. Çok nadir telefonla konuşurduk o kadar.      

 

HAMSİLİ PLAV VE SİMİT

Kaşif, Trabzon’u ve Trabzonspor’u çok severdi, Trabzonspor’un da üyesiydi. Trabzonspor’un Rus takımı CSK Moskova ile oynadığı maçın ardından Silivri’ye onu ziyarete gittim. Maçı izleyip izlemediğini sordum. İzlediğini söyledi. Amca dedi, ‘Torosan incir reçeli, hamsili pilav bir de Trabzon simidini o kadar özledim ki.’ Oraya getirme şansımız yoktu ama çıkınca bunları yeriz oğlum dedim, ama olmadı. 

 

Röportaj: Fatma Yavuz/ Kuzey Ekspres

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor