NBA tarihinde bir ilk

 Washingon Wizards takımında forma giyen basketbolcu Jason Collins, NBA tarihinin eşcinsel olduğunu açıklayan ilk sporcusu oldu. Şubat ayında Washington Wizards'a transfer olan 34 yaşındaki orta saha oyuncusu, cinsel yönelimini Sports Illustrated'a verdiğ

NBA tarihinde bir ilk

 

Washingon Wizards takımında forma giyen basketbolcu Jason Collins, NBA tarihinin eşcinsel olduğunu açıklayan ilk sporcusu oldu.
 
Şubat ayında Washington Wizards'a transfer olan 34 yaşındaki orta saha oyuncusu, cinsel yönelimini Sports Illustrated'a verdiği bir röportajda açıklarken, "Önemli bir Amerikan sporundaki ilk açık eşcinsel sporcu olmak için yola çıkmadım ama madem öyleyim o zaman tartışmayı başlatmaktan memnun olurum" dedi.
 
Kendisini keşfetme ve fark etme sürecinin memleketi Los Angeles'ta başladığını belirten Collins, ardından "iki eyalet lise şampiyonluğu yaşadığını, NCAA Final Four'da, Elite Eight'te oynadığını ve 12 NBA sezonunda dokuz playoff gördüğünü" belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor