Nadal, Bellucci'yi geçti

  Merkez Kort'ta oynanan ve iki solak raketin karşı karşıya geldiği maçta, 2 ace atan, 6 kez da doğrudan sayı getiren vuruş yapan Bellucci, Nadal'ın 6 basit hatasından da faydalanarak ilk 18 dakikada durumu 4-0 yaptı. 2008 ve 2010 yıllarında Roland Garros

Nadal, Bellucci'yi geçti

 

 

Merkez Kort'ta oynanan ve iki solak raketin karşı karşıya geldiği maçta, 2 ace atan, 6 kez da doğrudan sayı getiren vuruş yapan Bellucci, Nadal'ın 6 basit hatasından da faydalanarak ilk 18 dakikada durumu 4-0 yaptı.

 

2008 ve 2010 yıllarında Roland Garros'ta iki kez set vermeden yendiği Bellucci karşısında farklı geriye düşen İspanyol tenisçi, bu dakikadan sonraoyuna ağırlığını koydu ve üst üste 4 oyun kazanarak 4-4'lük eşitliği sağladı.

 

Kalan oyunlarda iki tenisçi de servislerine tutundu ve tie-break'e gidildi. Tie-break'te 4 kez fileye takılan ve hiç sayı alamayan Bellucci, 56 dakika süren seti 7-6 kaybetti.

 

İlk sette iki raket de üçer ace attı, birer kez çift hata yaptı.

 

Rakibinin 12 basit hatasına karşı Nadal 7 basit hatada kaldı. File önünde İspanyol tenisçi yüzde 66, Bellucci yüzde 40 başarı oranı yakaladı.

 

Geçen yıl Wimbledon'a hazırlık niteliğindeki Queen's Club Turnuvası'nda milli tenisçi Marsel İlhan'ı 2-1 yenerek eleyen Brezilyalı Bellucci, güçlü rakibinin 6 ve 8. oyunlarda servisini kırmasını engelleyemedi ve bu setten de 6-2 mağlup ayrıldı.

 

Nadal, ikinci sette Bellucci'ye doğrudan sayı getiren vuruşlarda 12'ye 7, file önündeki başarı yüzdesinde ise yüzde 82'ye 40 üstünlük sağladı. Bu sette Nadal 4, Bellucci 8 basit hata yaptı.

 

Kariyeri boyunca solak raketlerle oynadığı 68 maçtan sadece 6'sını kaybeden Nadal, üçüncü sete iyi başladı ve ilk 2 oyunu aldı. Bellucci'nin durumu 2-2 yapmasına engel olamayan İspanyol tenisçi, sonraki üç oyunu kazanmasını bildi. Son seti 6-3, maçı da 3-0 kazanan Nadal, Wimbledon'a dördüncü kez katılan Bellucci'yi ilk turda eledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor