Mustafa Beyazlı konuştu

 Trabzonspor Karabük maçının gündüz oynatılma gerekçesini TFF’nin Trabzonlu yöneticisi Mustafa Beyazlı açıkladı.Trabzonspor‘un deplasmanda oynayacağı Karabük maçının tüm girişimlere rağmen saat 17:00'da oynatılması Trabzonspor yönetimini isyan ettirdi.Bor

Mustafa Beyazlı konuştu

 

Trabzonspor Karabük maçının gündüz oynatılma gerekçesini TFF’nin Trabzonlu yöneticisi Mustafa Beyazlı açıkladı.

Trabzonspor‘un deplasmanda oynayacağı Karabük maçının tüm girişimlere rağmen saat 17:00'da oynatılması Trabzonspor yönetimini isyan ettirdi.

Bordo mavili ekibin yönetimi maçın gece oynanması için yaptığı girişimler red edilirken TFF maçı ışıklandırma olmadığı için başka sahaya almayarak Karabük’de gündüz saat 17 oo da oynatma kararı aldı.

TFF’nin Trabzonlu yöneticisi Mustafa Beyazlı  Maçın aşırı sıcaklar nedeniyle gece oynatılmasını istediği yönündeki talebin Trabzonspor’dan geldiğini belirterek “Trabzonspor’un maçın gece oynanması için bir talebi oldu. Trabzon yönetimi de Karabük yöneticileri ile görüştü.  Karabüklü yöneticileri şu teklifi yaptılar. Siz hangi stada oynamak isterseniz biz  orada oynarız. Stadı secin maçı gece oynayalım teklifi getirdi. Ancak Karabük tarafı bu teklifi kabul etmedi. Biz bunun taraftarımıza anlatamayız dediler. O zaman buna bizim yapabileceğimiz fazla bir şey kalmıyor.

Maç saatlerini yöneticiler değil bu işte bizim adımıza yetkili olan teknik arkadaşlarımız hazırlar. Bu hafta oynanacak olan maçlar içinde arkadaşlarımız toplandı ve ilk hafta maç saatlerini hazırladı. Burada Trabzonspor’a karşı bir ön yargı olduğunu zannetmiyorum

TFF Müsabaka Talimatları da açık  Saha zemini futbol oynamaya elverişli değilse TFF yetki kullanır. Seyirci ve stadyum kriterleri de önemli. Saha kriterleri 2007 de devreye girdi. Sezon başında  yetkililer gelir statların bu kriterlere uyup uymadığına bakar. Eksikler varsa yazar tespit eder tamamlanmasını isterler. Burada Trabzonspor’a karşı uygulanmış bir şey olduğunu sanmıyorum. Karabük stadının ışıklandırma sistemi ihalenin gecikmesi nedeniyle yetişmedi 

Süper lig maçları A kriterlerindedir. Ancak müsabaka talimatında  Saha ve seyirci kriterleri bazen birbirini tamamlayamıyor. Birbirleriyle çelişen kurallar var. Şimdi A kriter stadlarda maç oynanması için ışıklandırma şart. Ama Karübük’te ışıklandırma yok. 

Mesela Biz Erzurum’da bu konuda talimatların birbirleriyle çeliştiğini fark ettik.  Biz TFF ‘de güncellemeler yapıyoruz. Yıllar önce şartlara göre alınmış kararlar var. Bunları çağa uydurup güncelleştiriyoruz. Eksikleri çağa uydurmaya çalışıyoruz. Örneğin yayın talimatında değişiklik yaptık.  Forma talimatında değişiklik yaptık,

Mesela UEFA sporcu sağlığı ile ilgili olaylara çoık çiddi bakıyor.Mesela bunlar yeni talimatnameye koyulabilir. Şartlar değişiyor. Stadların fiziki şartları değişiyor. O yüzden güncelleştirmek lazım.

Aslında burada niyete bakmak lazım. Bu yapılan olayın Trabzonspor’a karşı yapılan bir tavır olduğunu da demek istemem. Ama burada çelişen kurallar var. Sporcu sağlığı düşünülüp maç saati değiştirilebilirdi.

Bakın şimdi maç saat 17:00'a konuldu. Mesela ben bir tahmin yapayım.İsmi üstünde tahmin. Mesela maç 17:00'da başlayacak. Ama bir mücbir sebep olursa  maç saati gecikirse  orda maçı saat 18 00 da başlatmak zorunda kalırsanız ne yapacaksınız. Orda ışıklandırma yok. O zaman maçı yarına mı erteleyeceksiniz. İşte bunların hesap edilmesi lazım. Ben bunu bir spor sever olarak bir işadamı olarak söylüyorum

Karabükte 17 00 da başlaması gereken maç bir aksilik olduda 1 saat gecikmeyle başlatmak zorunda kalırsanız ne yapacaksınız. Maç 18 00 da başladı mı hava karardı. Orda ışıklandırma yok. İşte bunları da düşünmek gerek"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor