Mustafa Akçay'a tepkisi bitmiyor!

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri (İLESAM) Trabzon İl Temsilcisi Ahmet Musaoğlu’nun Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay’a yönelik tepkisi sürüyor. Geçtiğimiz günlerde yabancı futbolcuları anlamak için Hıristiyanların kutsal kitabı İncil’i ok

Mustafa Akçay'a tepkisi bitmiyor!

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri (İLESAM) Trabzon İl Temsilcisi Ahmet Musaoğlu’nun Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay’a yönelik tepkisi sürüyor. Geçtiğimiz günlerde yabancı futbolcuları anlamak için Hıristiyanların kutsal kitabı İncil’i okuduğunu söylemesi üzerine gelişen tartışmalara bir yenisi daha eklendi. Akçay’ın açıklamalarına sert tepki gösteren Musaoğlu, Trabzonspor Yönetimi’ni Teknik Direktör Akçay’ı uyarmaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan İLESAM Temsilcisi Musaoğlu, “Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, takımın başarısı için uğraşmaktan çok ‘işi olmayan’ açıklamalarla gündem olacağı şimdiden görülebilmektedir” dedi. Akçay’ın takımdaki oyuncular için İncil okuduğunu, ardından da İslam dünyası ve insanlığın peygamberi Hz. Muhammed’in (sav) ismini saygı ölçüleri dışında andığını iddia eden Musaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Akçay, Peygamberimize yalın ismiyle hitap etmiştir. Futbolcular değil Akçay şaşkındır. ‘İyi insanlar hep toprak oldu’ açıklaması şaşkınlığının delili oluyor. Ayrıca ‘Dünyanın kanunu bu’ diyor da, kendisinden önce yaşanmış 9 milyar yıl bulunan dünyanın sonradan ortaya çıktığı için bir eser olduğu ve kanunu olmayacağını da bilmiyor. Kişi, İncil’e inanmak isterse inanabilir, oduna tapmak isterse de tapabilir ama Müslüman bir kişi Hz. Muhammed’e ‘sadece ismiyle hitap etme’ saygısızlığı göstermemelidir. Hiçbir işe yaramayan Sokrates kimdir ki Peygamberimizle aynı düzlemde sözü edilecektir.”

Mustafa Akçay’ın kendisine ‘filozof’ lakabının yakıştırıldığını ve bunun etkisinde kaldığını ileri süren Musaoğlu, “İnternet ortamında kendisine atfen Tavşanlı Linyitspor döneminden kalan bir yazıdaki, ‘Aklımızın bir köşesinde şampiyonluk yok desek yalan söylemiş oluruz. Yolculuk bizi hangi noktaya getirir bilemeyiz. Umarım Tanrı bizi seçmiştir’ şeklinde açıklaması da doğru ise İslam dini nedir ne değildir bilmiyor. Çünkü, Tanrı sadece peygamberleri seçmiştir. Futbol takımı veya oyuncuları seçmez. Bu sebeple İncil okumadan önce İslam dinini okuması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Musaoğlu, son olarak Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetimine de bir çağrıda bulunarak sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Sayın Akçay işinin gereğini yapmalı, bilmediği kamuoyunu incitecek tarzda konuşmayı artık bırakmalıdır. Ya da Trabzonspor yönetimi, Sayın Başkan başta olmak üzere kime ne görevi verdiğini yeniden değerlendirilmelidir.”

AKÇAY NE DEMİŞTİ?

Akçay, takım olmanın başarıya giden yolda en önemli anahtarları olacağının altını çizerek, “Takım olma yolunda bizi bozan bizimle olmayacak. Bunu herkes iyi bilsin. Bu kim olursa olsun fark etmez. Çünkü dünyada bile iyi insanlar artık aramızda yok. Muhammet yok, İsa yok, Sokrates yok. Dünyanın kanunu bu. İyi insanlar hep toprak oldu” demişti.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler