Mustafa Akçay'a ilginç İncil tepkisi!

İLESAM Trabzon İl Temsilcisi Ahmet Musaoğlu, Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay’ın geçtiğimiz günlerde  “Oyuncuların kalbine giden yolları bulacağım” diyerek İncil’i araştırdığı şeklindeki yaptığı açıklamalarına sert tepki gösterdi. Musaoğlu, “Tür

Mustafa Akçay'a ilginç İncil tepkisi!

İLESAM Trabzon İl Temsilcisi Ahmet Musaoğlu, Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay’ın geçtiğimiz günlerde  “Oyuncuların kalbine giden yolları bulacağım” diyerek İncil’i araştırdığı şeklindeki yaptığı açıklamalarına sert tepki gösterdi. Musaoğlu, “Türkiye liglerinde bugüne kadar görev yapan yabancı teknik direktörlerin bile futbolcularına ‘İncil üzerinden yaklaştığı’ kamuoyuna hiç yansımamıştır” dedi. Bununla da yetinmeyen Musaoğlu Henrique'yi neden takımda tutuyorsunuz dedi.

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Trabzon İl Temsilcisi Ahmet Musaoğlu, geçtiğimiz günlerde Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay’ın yaptığı açıklamalar ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Akçay’ın yaptığı açıklamaları daha önce yabancı teknik direktörlerin bile yapmadığını ve yapılan bu açıklamayı misyonerliğe katkı gibi değerlendirdiklerini belirten Musaoğlu, “Sayın Akçay, Süper Lig’de hiç çalışmadan kendisini Trabzonspor’un başında bulmuştur. Türkiye liglerinde bugüne kadar görev yapan yabancı teknik direktörlerin bile futbolcularına ‘İncil üzerinden yaklaştığı’ kamuoyuna hiç yansımamıştır. Müslüman olarak bilinen Mustafa Akçay’ın bu açıklamasını talihsiz bir açıklama olarak algılamamamızın ötesinde misyonerliğe katkı gibi de değerlendiriyoruz” açıklamalarında bulundu.

ÖNCE BİLGİ SEVİYESİNİ ARTIRSIN

Mustafa Akçay’ın eski takımında daha az yabancı futbolcu olmasına rağmen İncil’i incelemek ihtiyacı duymadığını ve Trabzonspor’daki yabancı futbolculara kendi inanç ve ahlaklarını öğretemeyeceğini iddia eden Musaoğlu, “Sayın Akçay, geçen sezon görev yaptığı 1461 Trabzon takımımızda da yabancı futbolcusu daha az sayıda iken böyle bir uygulama yapmadı. Trabzonspor’da böyle bir uygulamaya neden ihtiyaç duyduğunu da anlamamız mümkün değildir. Kendisinin yapması gereken şey öncelikle bilgi seviyesini artırmak için çalışmak olmalıdır. Çağdaş veriler karşısında ‘bilimdışı’ kaldığı kesin olan bir inanç ahlakı üzerinden kimseyi yetiştiremeyeceği, yabancı futbolcuların da kendi inanç ahlaklarını Mustafa Akçay’dan öğrenemeyecekleri de zaten tartışılabilir değildir” ifadelerini kullandı.

TAKIMDA MÜSLÜMAN FUTBOLCULAR DA VAR

Trabzonspor’da Müslüman futbolcuların olduğunun ve bu futbolcuların da ruhlarına inebilmek için Akçay’ın Kur’an- Kerim’i de araştırmaya başlaması gerektiğinin altını çizen Musaoğlu, “Trabzonspor’da Müslüman futbolcular da var. Mustafa Akçay, onların da ruhlarına inebilmek için Kur’an-ı Kerim çalışmaya başladığını açıklamalı, onlarla Kur’an ışığında buluştuğunu kamuoyuna arz etmelidir. Biz, Mustafa Akçay’a da katkı sağlamaya hazır olduğumuzu belirtirken, bu konuda Trabzonspor Yönetimi’ni de duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.

İNCİL’DEN ÖNCE YAPMASI GEREKENLER VAR

Kadrodaki hiçbir futbolcunun Trabzonspor’da oynamayı hak etmediğini ve Akçay’ın İncil’i araştırmak yerine önce yanlış futbolcu seçimlerini düzeltmesi gerektiğini söyleyen Musaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Kadrodaki yabancı futbolcuların tümünün, ‘Trabzonspor futbolcusu’ olamayacakları açıkça bellidir. Bunun yanında Henrique isimli futbolcu, Colman’ı ‘oyun dışına çıkaran adam’ olarak bilinirken, Şenol Güneş’in ve Tolunay Kafkas’ın, Henrique’ye takımda şans verdikleri maçlarda takımın da başarısız olduğu görülmüştür. Tolunay Kafkas’ın Henrique’yi oynatmadığı son maçların kazanılması delil olarak ortada iken, Sayın Mustafa Akçay’ın ve yönetimin, Henrique’yi hala kadroda tutması göz göre göre ‘hata yapma isteği’ oluyor. Mustafa Akçay’ın önce İncil’den değil, bu noktadan başlaması gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor