Müslümanlara örnek oldular

 Londra Olimpiyatları'na 66 kadın sporcuyla katılacak olan Türkiye, Müslüman ülkeleri kadın sporcu sayılarını artırmaları yönünde teşvik eden Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından takdirle karşılandı. 2012 Londra Olimpiyatları'na katılabilmek i

Müslümanlara örnek oldular

 

Londra Olimpiyatları'na 66 kadın sporcuyla katılacak olan Türkiye, Müslüman ülkeleri kadın sporcu sayılarını artırmaları yönünde teşvik eden Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından takdirle karşılandı. 

2012 Londra Olimpiyatları'na katılabilmek için IOC'nin ülkelere tüm branşlarda verdiği kota süresi 9 Temmuz'da sona ererken, Türkiye 16 branşta 66'sı kadın, 48'i erkek olmak üzere 114 sporcunun bulunduğu listeyi IOC'ye gönderdi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, sporcu listelerinin teslim edildiğini belirterek, ''Kafile bilgilerini ise bu hafta sonu Londra'ya ben götüreceğim ve hem sporcular hem de kafilelerde yer alan isimlerin tüm belgelerini tamamlayacağım'' dedi. 

Oyunların açılışının 27 Temmuz'da yapılacağını, Türk kafilelerinin çoğunun 24 Temmuz'da Londra'ya gideceğini kaydeden Gündoğan, ''Sadece atıcılık, yelken ve boks branşlarının takımları, kamp için Londra'ya erken gidecek. Ayrıca bazı branşlarda müsabakaları oyunların sonuna doğru olan sporcular, biraz daha geç gelecek. Türk kafilesinin başkanlığını Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan yapacak'' diye konuştu. 

Açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağını dile getiren Gündoğan, Türkiye'nin Londra Olimpiyatları öncesi kadın sporcu sayısıyla dikkatleri üzerine çektiğini ifade ederek, şöyle devam etti: 

''IOC, Müslüman ülkelerin kadın sporcu sayısı konusunda çok hassas ve kadın katılımcı sayısını az bulduğu ülkelerle ilgili sürekli teşvik edici girişimlerde bulunuyor. Biz hem sporcu sayımızdaki artış hem de kadın sporcu sayımızdaki müthiş yükselişle sükse yaptık diyebilirim. Gerek IOC yönetiminden aldığım duyumlar, gerekse yabancı medyada yazılan haberler Türkiye'nin kadın katılımcı sayısıyla ilgili övgüler içeriyor. Bu konuda IOC yönetiminden tam not alan Türkiye, Londra'da Müslüman ülkelere örnek teşkil edecektir.'' 

IOC'nin uzun uğraşlardan sonra Katar'ı ikna ettiğini ve Katar'ın olimpiyatlara kadın sporcu göndereceğini dile getiren Gündoğan,  ''IOC, olimpiyatlara kadın sporcu göndermeyen Suudi Arabistan ile sürekli iletişim halinde. Suudi Arabistan tarihi boyunca olimpiyatlarda hiç kadın sporcuyla yer almamış. IOC ikna çabalarında başarılı oldu mu bilemiyorum, bunu tüm ülke listeleri belli olduktan sonra göreceğiz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor