Müminhan Bilgin de tarihe geçti

Trabzonspor eski yöneticilerinden Müminhan Bilgin, 5 yıllık Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanlığı döneminde 89 yıllık eskrim tarihimizin en başarılı dönemine imza attı. Bilgin’in göreve geldiği 10 Ocak 2007 tarihinden sonra yapılan planlı çalışmalar netic

Müminhan Bilgin de tarihe geçti

Trabzonspor eski yöneticilerinden Müminhan Bilgin, 5 yıllık Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanlığı döneminde 89 yıllık eskrim tarihimizin en başarılı dönemine imza attı.

 

Bilgin’in göreve geldiği 10 Ocak 2007 tarihinden sonra yapılan planlı çalışmalar neticesinde, hem sportif manada hem de idari bazda eskrimde büyük adımlar atıldı.

Eskrim Spor Kompleksi dahil birçok proje Bilgin döneminde hayata geçirilirken, son Avrupa Şampiyonası’nda Ilgın Sarban’ın, eskrim tarihimizde ilk kez madalya kazanması Bilgin’i daha şimdiden 89 yıllık eskrim tarihinin en başarılı başkanı yaptı. Türk eskrim tarihinin 15. Başkanı olan Müminhan Bilgin döneminde kazanılan Avrupa Şampiyonası madalyası, eskrim camiasından da büyük övgüler aldı. 

 

Camianın önde gelen isimleri, Bilgin döneminde yakalanan başarının ilk olduğunu ve bundan sonra göreve gelecek kişilerin Bilgin’den daha başarılı olabilmeleri için en az Avrupa ikinciliği hedefini gerçekleştirmesi gerektiğini savundu.

Başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere devletin önde gelen isimlerinden de pek çok tebrik ve takdir mesajı alan Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı hemşehrimiz Müminhan Bilgin, “Biz göreve ilk geldiğimiz zaman önümüzde bir Çin örneği vardı. Yetenekleri bizim çocuklarımıza göre daha sınırlı olan Çinli eskrimciler, o güne kadar eskrimde sportif hiçbir başarıları olmamasına rağmen günde 10-12 saat planlı eskrim çalışmaları yaparak Dünya şampiyonalarında söz sahibi oldular.

Biz de kendi çocuklarımızın eksiğinin doğru planlama ve çok çalışma olduğunu erken keşfettik. Yaptığımız mastır plan kısa sürede meyvelerini vermeye başladı.

Geçen hafta Ilgın Sarban’ın 89 yıllık tarihimizde ilk Avrupa Şampiyonası madalyasını ülkemize kazandırması ne kadar doğru işler yaptığımızı göstermesi açısından da çok büyük önem arzediyor. Bu başarıların devamının geleceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor