Mini Cooper'in parası ödenımemiş

'Şike' arabası mahkemelik oldu!"Mini Cooper’ın parasını ver İlhan"Sivasspor kalecisi Korcan’ın tutuklanmasına yol açan Mini Cooper’ı satan Selim Kosif, Abdullah Başak’ın veremediği 30 bin Euro’yu üstlenen İlhan Ekşioğlu’nu ödeme yapmadığı gerekçesiyle mah

Mini Cooper'in parası ödenımemiş

'Şike' arabası mahkemelik oldu!

"Mini Cooper’ın parasını ver İlhan"

Sivasspor kalecisi Korcan’ın tutuklanmasına yol açan Mini Cooper’ı satan Selim Kosif, Abdullah Başak’ın veremediği 30 bin Euro’yu üstlenen İlhan Ekşioğlu’nu ödeme yapmadığı gerekçesiyle mahkemeye veriyor. Kosif’in delili şike davasındaki tapeler!ŞİKE soruşturmasında adı geçen o meşhur arabayı hatırlıyorsunuzdur.

Sivas kalecisi Korcan Çelikay’a şike amaçlı verildiği söylenen ancak Abdullah Başak’ın kız kardeşine aldığını söylediği Mini Cooper da davanın önemli delillerinden sayılmış, mahkemenin aldığı kararda önemli rol oynamıştı.

İşte o araba şimdi ikinci bir davaya konu oluyor. Söz konusu Mini Cooper’in senetleri ödenmediği için Kosifler Oto, F.Bahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu’na dava açıyor.

İŞTE O ARCTA İLGİNÇ GELİŞMELER.

ŞİKE DAVASI BAŞLADI, ÖDEME BİTTİ

Selİm Kosif.. Kosifler Oto’nun ortaklarından Şike davasındaki gerekçeli kararda önemli delil sayılan Mini Cooper marka aracı satan isim.

Hikayeyi Selim Kosif’i Mini Cooper ile ilgili olarak şu nları anlattı

- Beni bir gün İlhan Ekşioğlu aradı. Abdullah Başak’ın Mini Cooper marka istediğini söyledi ve arabanın fiyatını sordu.

- 39 bin 500 Euro olduğunu söyledim. Bunun üzerine bana Başak’ın elinde 9 bin 500 Euro olduğunu bunu bana getireceğini söyledi.

- Geriye kalan 30 bin Euro’yu kendisinin ödeyeceğini ifade etti.

- Haziran, temmuz ve ağustos aylarında 10’ar bin Euro ödeyerek borcunu kapatacağını söyledi.

- Haziran ayında 10 bin Euro’yu ödedi. Daha sonra şike operasyonu gerçekleşti ve ödeme yapılmadı.

‘BEN PARAYI ÖDEMEYECEĞİM’ DEMİŞ

Ben İlhan Ekişoğlu’nu Metris’te ziyaret ettim. Bu ziyaretlerde bu para konusunu da hiç açmadım.

- Daha sonra İlhan Ekşioğlu, tahliye oldu. Ben parayı istediğimde ödemeyeceğini söylemiş.

- Bunun gerekçesi olarak da, “Tahliye olduktan sonra onu ziyarete gitmememi” göstermiş.

- Ağabeyine durumu açtım, “Bizim kasalarımız ayrı. Ayrıca sana bozulmuş, hiç ziyaretine gitmemişsin” dedi.

- İlhan Ekşioğlu’nu arıyorum ama telefonlarıma çıkmıyor.

- Ayrıca Abdullah Başak’a durumu anlattım ve “Git parayı ödemesini söyle” dedim.

- “Ben ödemeyeceğim, kimden alırsa alsın parayı” demiş.

- Ben de bu durumda avukatımla konuştum dava açmaya karar verdim.

O tapeleri delil diye sunacağım

Selİm Kosif’in konuyla ilgili anlattıklarıbunlar. Biz de Kosif’e bazı sorular yönelttik:

 

- Arabayı 9 bin 500 Euro peşin paraya satarken, senet yapmadınız mı?

- Yaptık tabii. Ama ben İlhan’ın sözü olmasa bu arabayı verir miyim. Aracı alan şahsı tanımıyorum bile bana İlhan gönderdi.

Arabanın parası İlhan’ın sözü. Ben o arabayı Abdullah Başak’a değil, İlhan Ekşioğlu’na verdim. Abdullah’ı tanımıyorum ki, ona bin lira bile vermem. Telefon açtı İlhan Ekşioğlu, ki bu konuşmalar tapelerde de var, ‘Arabanın kalan 30 bin Euro borcunu ben 3 eşit taksitte ödeyeceğim’ dedi.

- Araba kimin üzerine kayıtlı.

- Abdullah Başak’ın ablası Ruken Başak adına kayıtlı.

- Peki parayı nasıl tahsil edeceksiniz?

TRİBÜNLER LEHİNE BAĞIRSIN DİYE...

MuhasebE kayıtlarımız açık. Toplam 19 bin 500 Euro ödenmiş görünüyor. Burası kurumsal bir işyeri. 20 bin Euro’luk senet duruyor.

- Ama senette İlhan Ekşioğlu’nun imzası yok.

- Ekşioğlu’nun telefon konuşmaları ve tapeler var. Mahkeme şike davasında en önemli delil saydı araba konusunu. İlhan’ın konuşmalarını, delil diye sunacağım.

- Niye parayı ödemesin ki İlhan Ekşioğlu.. Madem söz verdi...

- Bana sorarsanız, Abdullah Başak ile aralarında bir problem oldu. İlhan da, Abdullah’a ders vermek ona çektirmek için bu parayı ödemiyor.

- Sizce niye bir araba alsın ki Abdullah Başak’a, F.Bahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu..

- Kıyak yaptı, tribünler kendisi lehine bağırsın diye.

İlhan aracı hediye diye aldı

“Abdullah Başak, İlhan Ekşioğlu’nun totemidir. İlhan, Abdullah’a ‘Hediye ne alayım sana’ diyor. O da, ‘Saat al’ diyor. Sonra vazgeçti. Araba alındı. O da kız kardeşine hediye etti. Biz varlıklı insanlarız. Allah’a şükür bize iyiliği dokunmuş insanlara yardım ederiz.”

Başak o arabaya sığmaz

“İddianamede adı geçen Mini Cooper marka araba Abdullah Başak’ın ablasına alındı. Zaten söz konusu araç 31 bin Euro’dur. Malumunuz Abdullah Başak ile bu arabayı yan yana getiremezsiniz. Çünkü Abdullah Başak kiloludur.”

Bindim kafam gözüktü

“Sayın hakim, bir bana, bir de söz konusu Mini Cooper’a bakın. Bindim kafam gözüktü. Bu arabaya sığmam mümkün değildir.”

‘Bu araç maddi menfaat kanıtı’

- İSTANBUL 16. Ağır Ceza Mahkemesi, şike davası kararında “Abdullah Başak ve Yusuf Turanlı aracılığıyla yürütülen şike faaliyetleri” başlağı altında Mini Cooper’a da yer verdi. Kararda, Başak’ın kaleci Korcan Çelikay’ın şike yapması için Aziz Yıldırım’ın örgütüne çalıştığı belirtildi. Araca ilişkin telefon görüşmelerinin yer aldığı kararda, “Sanık Abdullah müsabakanın kazanılacağından o kadar emindir ki, hizmetlerinin karşılığı olarak alacağı aracın mini cooper mı, yoksa Peugeot 508 mi olacağını değerlendirmektedir. Aracın suçun işlenmesi ile elde edilen maddi menfaat ürünü olması nedeniyle müsaderesine karar vermek gerekmiştir” denildi.

Kim, ne kadar ceza almıştı?

Korcan Çelikay

Sivasspor-Fenerbahçe maçında şike yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapis cezası.

İlhan Ekşioğlu

Şikeden 3 yıl, 1 ay, 15 gün hapis. 900 bin TL adli para cezası.

Abdullah Başak

Örgüt üyeliğinden 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı ve bu hüküm geri bırakıldı. 4 maçın sonucunu etkilemek için şike ve teşvik primi suçunu işlediği için ise 1 yıl 18 ay hapis ve 83 bin 325 TL para cezası aldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler