Millilere Brezilya engeli

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Milli Takımı, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları B Grubu'nda oynadığı ilk maçta son olimpiyat şampiyonu Brezilya'ya 3-2 mağlup oldu. Tarihinde ilk kez olimpiyat oyunlarına katılan Ay-yıldızlı voleybolcular, Londra'daki Earls Cou

Millilere Brezilya engeli

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Milli Takımı, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları B Grubu'nda oynadığı ilk maçta son olimpiyat şampiyonu Brezilya'ya 3-2 mağlup oldu. 

Tarihinde ilk kez olimpiyat oyunlarına katılan Ay-yıldızlı voleybolcular, Londra'daki Earls Court'ta oynanan maçta ilk seti 25-18 geride tamamladı.

Brezilya, ikinci setin ilk teknik molasına 8-7 önde girse de daha iyi oynamaya başlayan Ay-yıldızlı millilerimiz ikinci teknik molaya 16-15 önde girmeyi başardı. Setin sonunda büyük heyecan yaşanırken, Filenin Sultanları daha az hata yaparak seti 25-23 kazandı ve durumu 1-1 yaptı.

3. sete de iyi başlayan Ay-yıldızlı takım, ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. İkinci teknik molaya 16-12 önde giren Brezilya, seti de 25-19 kazanarak, 2-1 öne geçti. 4. sete moralli başlayan Brezilya, ilk teknik molaya 8-4 önde girdi. İkinci teknik molaya 7 sayı farkla 16-9 önde giren Brezilya, kontrolü elinden bırakmadı ve durumu 21-14'e getirdi. Türkiye, 5-0'lık seriyle durumu 21-19'a yaptı ve 22-22 ile rakibini yakaladı. Oldukça heyecanlı geçen seti Ay-yıldızlı ekip 27-25 ile kazanarak durumu 2-2 yaptı.

Final setine iyi başlayan rakibini yakalamak için büyük mücadele veren Filenin Sultanları, final setini 15-12 maçı da 3-2 kaybederek salondan mağlup ayrıldı. Türkiye, gruptaki 2. maçında 30 Temmuz Pazartesi günü Çin ile karşılaşacak.

Bu arada A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Brezilya ile oynadığı karşılaşmayı UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile birlikte izledi. TMOK heyetinde yer alan milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu maçı heyecan içinde izledi. Maçın son dakikalarında heyecan artarken, karşılaşma sonrasında Şenes Erzik, Turgay Demirel ve Hidayet Türkoğlu, Ay-yıldızlı ekibi mücadelelerinden dolayı ayakta alkışladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor