Millilerden 9 madalya!

Bulgaristan'ın Albena kentinde sona eren 2. Dünya Yıldız ve Genç Bayanlar Boks Şampiyonası'nda, milli takım 1 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya kazandı.Boks Federasyonundan yapılan yazılı açıklamaya göre, 21-29 Eylül tarihlerinde düzenlenen ve 35 ülkenin

Millilerden 9 madalya!

Bulgaristan'ın Albena kentinde sona eren 2. Dünya Yıldız ve Genç Bayanlar Boks Şampiyonası'nda, milli takım 1 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya kazandı.

Boks Federasyonundan yapılan yazılı açıklamaya göre, 21-29 Eylül tarihlerinde düzenlenen ve 35 ülkenin katıldığı şampiyonada, Türkiye 5 siklette madalya kazanmayı başardı.

Yıldızlar kategorisinde finale yükselen 70 kiloda Busenaz Sürmeneli, final maçında Fransız Michel Davina karşısında 3-0 üstünlük sağlayarak dünya şampiyonu oldu.

Final maçında İrlandalı rakibi Mc Ginty Ciara ile berabere kalan 60 kiloda Esra Yıldız, hakemin tercihini sonucu dünya ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. +80 kiloda Melike Çakar da finalde Rus Maria Shishmareva karşısında teknik nakavtla yenilerek gümüş madalya sahibi oldu. 80 kilo Canan Metin de dünya üçüncülüğü elde etti.

Gençlerde ise 51 kiloda finale kalan Neriman Istık , finalde karşılaştığı Tayvanlı Lin Yu-Ting karşısında müsabakadan mağlup ayrılarak dünya ikincisi oldu. Şampiyonada 60 kiloda Ülkü Demir, 64 kiloda Hava Satılmış, 69 kiloda Sema Çalışkan ve +81 kiloda Büşra Çakar da dünya üçüncüsü olmayı başardılar.

Milli takım kafilesinin bugün yurda dönmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler