Milliler büyük şans tepti!

Ülkemizde düzenlenen FIFA 2013 U20 Kupası'nda yer alan U20 Milli Takımımız, turnuvadaki ikinci maçında Kolombiya ile karşılaştı.Rize Yeni Şehir Stadı'nda oynanan ve Fildişi Sahili Futbol Federasyonu'ndan Noumandiez Doue'nin düdük çaldığı karşılaşmada saha

Milliler büyük şans tepti!

Ülkemizde düzenlenen FIFA 2013 U20 Kupası'nda yer alan U20 Milli Takımımız, turnuvadaki ikinci maçında Kolombiya ile karşılaştı.

Rize Yeni Şehir Stadı'nda oynanan ve Fildişi Sahili Futbol Federasyonu'ndan Noumandiez Doue'nin düdük çaldığı karşılaşmada sahadan galibiyet ile ayrılan taraf 1-0'lık skor ile Kolombiya oldu. Kolombiya'ya galibiyeti getiren golü 52. dakiada Quintero kaydederken, Millilerimiz 90 dakika boyunca gol sevinci yaşayamadı.

Millilerimiz mücadelenin ilk yarısına tempolu ve hızlı başlasa da aradığı golü bu zaman diliminde bulamadı. Dakikalar geçtikçe rakip yarı alandaki etkinliğini kaybeden Milliler ilk 10 dakikadaki baskıyı kalan dakikalara yayamayınca soyunma odasına 0-0'lık eşitlik ile gidildi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında daha etkili olan taraf Kolombiya ise oldu. Mücadelenin 52. dakikasında sahneye çıkan Quintero, Kolombiya'nın aradığı golü kaydetti ve Millilerimiz bu golün ardından 1-0 geriye düştü. Karşılaşmanın kalan bölümünde skoru değiştirecek skoru kaydedemedik ve karşılaşmadan Kolombiya 1-0 galip ayrıldı.

Alınan bu sonucun ardından Kolombiya puanını 4'e yükseltirken, Milllilerimiz ise 3 puanda kaldı ve son 16 turuna kalmayı garantileme şansını elinden kaçırdı

MAÇA BÜYÜK İLGİ

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası C Grubu'ndaki Türkiye-Kolombiya maçına seyirciler yoğun ilgi gösterdi.

Futbolseverler, yaklaşık 15 bin 500 seyirci kapasiteli Yeni Rize Şehir Stadı'nın tamamına yakınını doldurdu. Türk bayraklarıyla stattaki yerlerini alarak milli takıma destek veren taraftarlar, milli futbolcuları tribüne çağırarak alkışladı.

UÇAR'DAN İKİ DEĞİŞİKLİK

20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, El Salvador maçının ilk 11'inde 2 değişiklik yaptı.

Fatih Turan ve Kerim Koyunlu yedek kulübesinde yer alırken, Cumali Bişi ve Okay Yokuşlu Kolombiya karşısında sahaya ilk 11'de çıktı.

VERGARA İLE ÇOK YAKLAŞTILAR

Sol kanattan tehlikeli gelişen Kolombiya U20 atağında topla buluşan Cristian Palomeque ceza sahasına girmeden ortasını yaptı. Aykut'un elinden kaçan top Jherson Vergara'nın önünde kaldı. Vergara'nın şutunu bu sefer Aykut uzaklaştırmayı başardı.

ALPASLAN KORKUTTU

U-20 takımımız ilk oyuncu değişikliğini hakkını ise mücadelenin ikinci yarısının hemen başında gerçekleştirdi.

İlk yarıda rakibi ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kalan Alpaslan Öztürk oyundan çıkarken, yerine Taşkın Çalış oyuna dahil oldu.

QUINTERO CANIMIZI YAKTI!

Kolombiya mücadelenin 52. dakikasında Quintero'nun ayağından bulduğu ile 1-0 öne geçti.

Hızlı gelişen Kolombiya atağında orta alanda topla buluşan Juan Quintero, sağ kanattaki takım arkadaşı Andres Renteria'ya pasını verdi. Sağ kanatta topla buluşan Andres Renteria pasını tekrar Juan Quintero'ya aktardı ve topu Ahmet Yılmaz Çalık'dan kurtaran Quintero sol çaprazdan yaptığı vuruş ile kaleci Aykut'u mağlup etti.

Mücadelenin son dakikalarında Feyyaz Uçar'ın değişiklikleri ve seyircinin de oyuna dahil olması ile Millilerimiz tempoyu arttırmak istese de Kolombiya'nın oyunu rölantiye alması ve Milllilerimizin de son vuruşlarda etkisiz olması sebebiyle aradığımız golü bulamadık.

Karşılaşma 1-0'lık Kolombiya galibiyeti ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler