Milli yüzücüye müthiş teklif

  Teklifi kabul eden milli yüzücünün babası Orhan Sarıkaya, yaptığı açıklamada, Jon Rudd'un Hazal'ı çalıştırmayı çok istediğini belirterek, Hazal'ın İngiltere'de eğitim ve spor hayatına devam edeceğini söyledi.  Kızının, büyük bir başarıya imza atarak hen

Milli yüzücüye müthiş teklif

 

 

Teklifi kabul eden milli yüzücünün babası Orhan Sarıkaya, yaptığı açıklamada, Jon Rudd'un Hazal'ı çalıştırmayı çok istediğini belirterek, Hazal'ın İngiltere'de eğitim ve spor hayatına devam edeceğini söyledi. 

 

Kızının, büyük bir başarıya imza atarak henüz 15 yaşında olimpiyat altın madalyasına ulaşan Ruta Meilutyte ile Plymouth Koleji'nde okuyacağını ve Plymouth Leanders Spor Kulübü'nde beraber yüzeceğini vurgulayan baba Sarıkaya, ''Okul, Avrupa'nın en iyi yüzme programına sahip. Antrenör Jon Rudd Hazal'ın okuluna gelmesini ve onun sporcusu olmasını çok arzu etti'' dedi. 

 

Türkiye'nin Londra Olimpiyat Oyunları'na katılan en genç sporcusu olan ve 100 metre sırtüstü yarışlarında 1.04:80'lik derecesiyle elemeleri geçemeyen Hazal'ı antrenör Rudd'un çok önceden takip ettiğini ve nisan ayında İngiltere'ye çağırdığını dile getiren Sarıkaya, Türkiye'de izlenen programı bozmamak için bu teklifi kabul etmediklerini belirtti. 

 

Rudd'un Hazal'ı çok önemsediğini vurgulayan Sarıkaya, ''Jon Rudd, kendi olimpik sporcularıyla beraber Hazal'ı Londra'ya hazırlayabileceğini söyledi ama biz eylülde gitmesini uygun bulduk. Hatta Hazal'ın Daily News gazetesindeki İngilizce röportajını ve eski olimpiyat şampiyonu ABD'li yüzücü Mark Spitz ile beraber çekildiği resmi kendi sitesinde yayınlayarak, 'Türkiye'nin genç olimpik sporcusu eylülde benim programıma katılacak' şeklinde duyurdu'' ifadelerini kullandı. 

 

-''Türkiye'de tek başına antrenman yapıyor''- 

Genç yüzücünün Plymouth Koleji'nde yüzde 50 burs ile okuyacağını söyleyen Sarıkaya, Hazal'ın Türkiye'de birlikte antrenman yapacağı ve kendisini geliştirecek düzeyde elit sporcuların bulunmamasından dolayı İngiltere'ye gitmeyi tercih ettiğini kaydetti. 

 

Sarıkaya, kızının yaşının henüz küçük olduğunu vurgulayarak, ''Türkiye Yüzme Federasyonu'nun yaptığı çalışmalarda, Hazal yaşının küçük olması nedeniyle sunulan imkanlardan eşit ölçüde yararlanamıyor. Tek başına antrenman yapmak zorunda kalıyor. Kamplar ve çalışma düzeni nedeniyle okuluyla birlikte sosyal çevreden de uzak kalıyor. Böyle olunca akademik başarısının ve spor performansının olumsuz yönde etkilenme ihtimali ortaya çıkıyor. Bu yüzden eğitim ve spor hayatına İngiltere'de devam etmesi daha doğru'' diye konuştu.

 

-''İngiltere'nin en prestijli spor kulübüne gidiyor''- 

İngiltere'nin eğitim sisteminde yüzme çalışmaları için daha elverişli imkanlar sunduğunu ve milli sporcunun İngiltere'nin en prestijli spor kulübüne gittiğine dikkati çeken Sarıkaya, Hazal'ın Plymouth Koleji'nde iki yıl okuyacağını belirterek, ''Kızım, İngiltere'de 12. ve 13. sınıfları okuyacak ve sadece 4 ders seçecek. Bu dersler haftada 25 saat. Türkiye'de ise haftada 40 saat ders görmek zorunda ve 13 dersten sorumlu oluyor. Böyle olunca da yüzmeye yeterli vakti ayıramıyor'' dedi. 

 

Plymouth Koleji yüzücüleri için ''Captain House'' denilen özel bir yatakhanenin bulunduğunu ve günlük yaşamın sporcuların antrenman düzenine göre ayarlandığını ifade eden Sarıkaya, şunları kaydetti: 

 

''Hazal, Jon Rudd ve çok deneyimli bir ekip tarafından ve olimpik düzeyde yüzücülerle antrenmanlara çıkacak. Kızımın İngiltere'de okuması milli takım adına yapacağı çalışmalara da engel oluşturmayacak. Türkiye'de çok rastlamadığımız, çok iyi İngilizce bilen üst düzey bir sporcu olarak yetişme imkanı da yakalayacak. Hazal'ın ailesi olarak, yüzme sporunda dünya çapında söz sahibi olan bir ülkede, sistemli, programlı ve bilimsel şekilde yetişmiş bir sporcu olarak, bugüne kadar elde ettiği başarılara yenilerini ekleyip, ülkesini uluslararası arenada en üst düzeyde temsil etme imkanı yakalayacağına inanıyoruz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor