Milli takımdan tarihi başarı

 11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda erkekler 4x100 metre serbest bayrak yarışı seçmelerinde Türk takımı, 3.14.40'lık derecesiyle 8. oldu ve şampiyona tarihinde ilk kez finale yükseldi. Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyonun ilk g

Milli takımdan tarihi başarı

 

11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda erkekler 4x100 metre serbest bayrak yarışı seçmelerinde Türk takımı, 3.14.40'lık derecesiyle 8. oldu ve şampiyona tarihinde ilk kez finale yükseldi.
 
Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyonun ilk gün sabah yapılan seçmelerinde, erkekler 4x100 metre serbest bayrak yarışında 3. seride 3.14.40’lık derecesiyle serisinde 2., genel sıralamada ise 8. olan Türk bayrak takımı (Kemal Arda Gürdal, İskender Başlakov, Kaan Türker Ayar, Doğa Çelik), Türkiye rekoru kırarak, Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası tarihinde ilk kez finale kaldı. Eski rekor 3.25.83 ile İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü’ne (İYİK) aitti. Türkiye ile aynı serideki Kanada ve Singapur takımları ise diskalifiye oldu.
 
Bu kategoride İtalya, genel sıralamada birinci olarak finale kaldı. İtalya takımı (Luca Dotto, Marco Orsi, Michele Santucci, Filippo Magnini), 3.08.74’lük derecesiyle serisinde ve genel sıralamada ilk sırayı aldı.
 
Toplam 19 takımın katıldığı seçmeler sonunda ilk 8 takım finale yükseldi. Erkekler 4x100 metre serbest bayrakta final yarışı, akşam seansında yapılacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler