Milli takımdan ayrılıyor!

A Milli Basketbol Takımı’nın deneyimli ve yoğun tempodaki isimlerinden birisi Kerem Gönlüm. Aslında geçtiğimiz sene Avrupa Şampiyonası Elemeleri sırasında dinlenme fırsatı olacaktı, izin de almıştı ama Enes Kanter takımakatılmayınca, apar topar kadroya ça

Milli takımdan ayrılıyor!

A Milli Basketbol Takımı’nın deneyimli ve yoğun tempodaki isimlerinden birisi Kerem Gönlüm. Aslında geçtiğimiz sene Avrupa Şampiyonası Elemeleri sırasında dinlenme fırsatı olacaktı, izin de almıştı ama Enes Kanter takımakatılmayınca, apar topar kadroya çağrıldı, tatilini yarıda kesti, kampa gelipmilli formayı giydi. Yıldız basketbolcu, böylesine yoğun bir maratonda 36yaşındaki bir oyuncunun ayakta kalmasının sırlarınım anlattı...

Açıkçası yoğun olduğu bir gerçek. Hem Anadolu Efes ile Euroleaguemaratonunda mücadele etmemiz, hem milli takımlarla önemli sınavlar vermemiz, tempomuzu gösteriyor. Aslında geçen yıl dinlenmek istemiştim ama olmadı. Herkes fedakârlık yaptığımı söylüyor ama ben öyle bakmıyorum. Milli formanın fedakârlığı olmaz.

Önümüzde zorlu bir süreç var. Onun öncesinde, hem milli takımdakimaratonda, hem de sezon içinde kendi kulüplerimizde bizi koruyacak, taşıyacak bir kamp içindeyiz. Tatilden gelmiş olmamıza rağmen, azimle çalıştık. Artık sonuna geldik. Çok şükür şu ana kadar bir sakatlıkyaşanmadı.

Kendi ülkemizde oynadığımız şampiyonalarda bariz bir motivasyon artımız olduğu 2001 ve 2010 finallerinde görüldü. Yurt dışında ise istediklerimizi yapamıyoruz. Bunu değiştirmemiz lazım. Bence rakibimiz kendimiziz. Biz istediklerimizi yaparsak, sonuna kadar gideriz.

İşin mücadele kısmında genç olmalarına rağmen önemli tecrübeye sahip isimlerle birlikte olduğumuz için sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum. Bu yaştabu tecrübeyi edinmiş isimler şanstır. İnşallah taraftarsız da üst düzey motivasyona ulaşırız.

Eskiden uzun çıkmıyor denirdi, şimdi takımda uzunlar konusunda geniş bir rotasyon var. Özellikle gençlerin bu yaşta ülkelerini temsil etmeleri büyükgurur. Tabii ki elenenler olacak, 12 kişi seçilecek. Bizler milli kariyerimizinsonuna geliyoruz. Takımı gençlere bırakacağız. Benim elenecek oyunculara mesajım, kesinlikle morallerini bozmasınlar. Kötü oldukları için elenmediklerini bilmeleri lazım.

HİDO BİZE ÇOK LAZIM

Hidayet’in FIBA tarafından ceza alıp almayacağının belirlenmemesinin kendilerini rahatsız ettiğini söyleyen Gönlüm, “Hidayet bize de lazım. Milli takıma kattıkları ortada. Tek temennimiz şampiyonada aramızda olması” dedi. Hidayet’in ceza alması durumunda ‘Dünya Şampiyonası’ndaki gibi 3 numarada da oynar mısın?’ diye sorduğumuz Kerem, “O pozisyonda Emir var, Ersan var. Benim alışkın olduğum bir görev değil. Ama bazen zone yaptığımızda bana da o görev verilirse yine elimden geleni yaparım. Sonuçta basketbolda sadece bir şeyi yapmanız, tek pozisyonu oynamanız yetmiyor. İnşallah Hido şampiyonada aramızda olur ve bunlara ihtiyaç duymayız” yanıtını verdi.

DÖVMELERİNDEKİ MESAJ

Kerem Gönlüm’ün sağ ön çapraz bağları koptuğunda, basketbol yaşamının biteceği düşünülüyordu. Ancak o yılmadı, sağ bacağındaki dövmeyi yaptırdı. Japon-Çin felsefesine göre akıntıya karşı ters yüzen ve sonunda ejderhaya dönüşen bir balık Koi balığının resmi var bacağında. Engeller ne olursa olsun mücadeleyi bırakmamak gerektiğini bu şekilde anlatmış.

VEDA SENEYE

Basketbolu ne zaman bırakacaksın diye soranlara, ‘Basketbol beni bıraktığında’ yanıtını veren Gönlüm, milli takım formasına ise seneye veda etmeyi planladığını anlattı. Yıldız oyuncu, “Seneye yeniden davet edilirsem, son olarak ay-yıldızlı formayı giymek isterim. Ama tersi olursa, Slovenya benim son turnuvam olur” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor