Milli Takım'da 12 dev hüsran!

Dünya 2. apoletli Türkiye, Eurobasket’te 4 güne sığdırdığı 3 ağır yenilgiyle elendi.Tanjevic yönetiminde dibi gören ay yıldızlılar, turnuvanın en ağır mağlubiyetlerine imza attılar… Hidayet başta olmak üzere oyuncuların savruk görüntüsü ve alınan skandall

Milli Takım'da 12 dev hüsran!

Dünya 2. apoletli Türkiye, Eurobasket’te 4 güne sığdırdığı 3 ağır yenilgiyle elendi.

Tanjevic yönetiminde dibi gören ay yıldızlılar, turnuvanın en ağır mağlubiyetlerine imza attılar… Hidayet başta olmak üzere oyuncuların savruk görüntüsü ve alınan skandallar sonuçlar tarihe kara bir leke olarak düştü.

Slovenya’da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası’nda en çok konuşulan konu Türkiye’nin 3 maçlık skandal vedası… D Grubu’na Finlandiya hezimetiyle (61-55) başlayan ay yıldızlılar, sırasıyla İtalya’dan 25 (90-75), Yunanistan ise 23 sayı (84-61) fark yedi. Tanjevic’in sistemsiz Türkiye’sinin ne oynadığını kimse çözemezken oyuncuları hayal kırıklığı yaşatan Milli Takım’da kaptan Hidayet Türkoğlu kötünün de kötüsüydü! Türkiye’nin adeta havlu atmak için acelesinin olduğu Koper’de devleşen sıkıntılardı.

İŞTE MİLLİ TAKIMIN SIKINTIALRININ ANA NEDENLERİ:

1- Turnuvayı ‘Felaket yaşattım’ cümlesiyle özetleyen Tanjevic haklı! Sistemi olmayan, Ender varken Sinan’dan oyuncu kurucu yaratmaya çalışan, her şey bir yana Hidayet’e 3 maçta da 25 dakikanın üzerinde süre veren Karadağlı, kendisinde inat edip Ergin Ataman’ı tercih etmeyen TBF’yi de zora soktu.

2- Kulislerde en çok konuşulan konu milli oyuncuların Bogdan Tanjevic’ten rahatsız olduğu… Sezon öncesi hazırlık kampının ağırlığından şikayetçi olan basketbolcuların maçlardaki isteksiz tavırları da dikkat çekti. Milli Takımda Kerem Gönlüm, Ender Arslan ve Ömer Aşık haricinde savaşan oyuncu yok.

3- Hücumdaki en büyük silahlarımız Ersan ve Hidayet elimizde patladı. Ersan, Yunanistan maçında az da olsa direnç gösterse de Hidayet Türkoğlu’nun ne oynamaya çalıştığı hâlâ belirsizliğini koruyor! 25 dakika sahada kaldığı Yunanistan maçındaki şut oranları şöyleydi: İkilik isabeti 5’te sıfır, üçlük ise 4’te sıfır.

4- Milli Takım’da maalesef yıldız oyuncu yok…  Oyun sıkıştığı anda açacak, ay yıldızlıları ateşleyecek ismin yokluğu çok hissediliyor. Grubumuzda oynadığımız ilk 3 maçtaki istatistikler de skorer oyuncumuz olmadığını açıkça gösteriyor. 3 maç sonunda en yüksek sayı ortalaması 9’la Ersan’a ait.

KEREM TUNÇERİ'NİN YOKLUĞU HİSSEDİLDİ

5- 35’lik delikanlılar Kerem ile Ömer Onan’ın çağırıldığı (ki bu tercihler doğru) Milli Takım’da zayıf olduğumuz oyun kurucu pozisyonunda, tecrübeli Kerem Tunçeri tercih edilemez miydi? Takıma ne katar tartışılır ama Gezi gazisi ilan edilen Cenk Akyol’un olmaması da sosyal medyada eleştiri konusu.

6- Savaşçı Ömer Onan’ın turnuvanın başlamasına 1 gün kala yaşadığı sakatlık takımı olumsuz etkiledi. Zaten kısa rotasyonu dar olan ay yıldızlılar, Ömer’siz kalınca iyice sıkıntıya girdi... Yerine çağırılan Birkan’ın da ilk 3 maçta 1 saniye dahi süre almaması da neden bu oyuncunun çağırıldığı tartışmalarını yarattı.

7- Özellikle İstanbul’daki hazırlık maçlarında iyi savunma yapan Milli Takım’dan Slovenya’da eser yok. Skor üretemediği açılışta Finlandiyalı basketbolcular potamıza 61 sayı bırakırken,  İtalya’dan 90, Komşu’dan ise 84 sayı yedik. Hücumda zaten sıkıntılıyken en iyi yaptığımız iş savunmada da çöktük.

8-Hazırlık maçlarının formda ve skorer ismi Oğuz Savaş da turnuvada henüz fazla şans bulamadı… Bogdan Tanjevic Finlandiya, İtalya ve Yunanistan karşılaşmalarında oyunun kilitlendiği anlarda dahi bençteki Oğuz’u pek düşünmedi… Oğuz Savaş’ın yeterli süre alamaması da tartışılan konulardan biriydi. 

BAZILARINA AY YILDIZ AĞIR GELDİ

9-Açılış maçı Finlandiya çok kritikti… Turnuva takımı olmakta zorlanan Türkiye, Finliler karşısında açılışı hezimetle yaşayınca moraller bozuldu. İtalya maçında da bunun etkisi görülürken, Yunanistan karşısında da bir gün öncenin senaryosunu periyot periyot yaşadık… Çok kötü başlayıp, kötü bitirdik.

10-Türk Milli Takımı’nın ilk üç maçtaki top kayıpları da hayli fazla… Oyuncuların savruk performansı ile maç başı 12 top kaybı ortalamasıyla oynayan ay yıldızlılar (Finlandiya maçı: 14, İtalya maçı: 10, Yunanistan maçı: 12), top çalmada ise bu üç maçlık periyotta ancak 3,6 ortalamasını tutturabildi.

11- Şu bir gerçek ki Türk taraftarlar da takımı Slovenya’da yalnız bıraktı. Finlandiya ve İtalya maçlarında rakip ülkelerin taraftarları büyük üstünlük kurarak neredeyse ev sahibi pozisyonundaydı. Ama Yunan maçında salonun yaklaşık yarısını dolduran taraftar, görevini yerine getirse de takım yine getiremedi.

12 Eurobasket’e ‘Dünya İkinciliği’ apoletiyle gelen Milli Takım’ın birbirinden ağır yenilgiler alması Slovenya’da gündem yarattı. Bırakın grubu, turnuvanın favorileri arasında gösterilen Türkiye’nin en erken elenen ülke olmasında günahın büyüğü Tanjevic’in olsa da ay yıldızın ağır geldiği oyuncular da en az onun kadar suçlu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor