Milli Takım'a gelmeyi reddetti!

 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri'ne hazırlanan 12 Dev Adam, dün şok bir haberle sarsıldı. NBA'de Utah Jazz forması giyen Enes Kanter, son dakikada Milli Takım'a gelmeyeceğini açıkladı. İşte Habertürk Gazetesi'nde yer alan haberin devamı... Eur

Milli Takım'a gelmeyi reddetti!

 

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri'ne hazırlanan 12 Dev Adam, dün şok bir haberle sarsıldı. NBA'de Utah Jazz forması giyen Enes Kanter, son dakikada Milli Takım'a gelmeyeceğini açıkladı.

 

İşte Habertürk Gazetesi'nde yer alan haberin devamı...

 

Eurobasket2013 Elemeleri F Grubu'nda İtalya, Çek Cumhuriyeti, Portekiz ve Belarus'lamücadeleye edecek 12 Dev Adam'ın aday kadrosu, 5 Temmuz'da coach Bogdan Tanjevic tarafından açıklandı. Kadroda 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda AMilli formayı taşıyan Enes Kanter de yer aldı. Ancak yeni draft edilen İzzet Türkyılmaz gibi NBA Yaz Ligi'nde forma giyecek olan Enes, Milli Takım Menajeri Harun Erdenay'a bu nedenle Bormio kampının ardından takıma katılabileceğini söyledi.

 

KİMSE ULAŞAMADI!

 

Ancak Bormio kampı sırasında Erdenay'ın defalarca aradığı,mesaj bıraktığı Enes'e bir türlü ulaşılamıyordu! Cep telefonu sürekli kapalı olan oyuncuyla temas kuramayanMilli Takım yetkilileri, bu kez Enes'in menajeri Max Ergül'e ulaştı. Ergül, "Ben de Enes'e ulaşamıyorum. Ancak benim son bilgimde, İstanbul'da Milli Takım'a katılacağı yönündeydi" ifadelerini kullandı.

 

Bu iletişim kopukluğu, önceki geceye kadar sürdü. Enes'e ulaşma çabaları sonuç vermeyen Milli Takım yetkilileri, bir kez daha oyuncunun menajeri Ergül'le temasa geçti. Ergül'ün, "Enes Milli Takım'a gelmeyeceğini söyledi" sözleri, adeta soğuk bir duş etkisi yaptı.

 

Utah Jazz ile boy gösterdiği NBA Yaz Ligi'nde 5maça çıkan Enes Kanter, son olarak 13 Temmuz'daki Oklahoma City karşılaşmasında boy göstermişti. Utah'ın "Milli Takım'a gitmesinde sakınca yok" diye onay vermesine karşın Enes'in bu tavrı, büyük tepkiye neden oldu.

 

TANJEVİC ÇILDIRDI

 

Enes Kanter'in tavrı, A Milli Takım Coachu Bogdan Tanjevic'i de çılgına çevirdi. Oldukça sinirlenen Tanjevic'in son derece tepkili olduğu, bu aşamadan sonra gelse bile Enes'e forma vermeyi düşünmediği öğrenildi.

 

2011'DE FORMA GİYMİŞTİ

 

2011 NBA Draftı'nın 3. sırasında Utah Jazz tarafından seçilen 2.11 boyundaki Enes Kanter, geçtiğimiz yıl Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda A Milli Takım formasını giymişti.

 

20 yaşındaki oyuncu, Eurobasket2011'i 9.6 sayı, 3,9 ribaund ve 0.5 asist ortalamalarıyla tamamladı. Enes, NBA'deki ilk sezonunda ise Utah formasıyla 4.6 sayı, 4.2 ribaund istatistikleri tutturmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor