Milli Takım galibiyete hasret kaldı

Özel maçta yarın İstanbul'da Gana ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, son dönemde galibiyete hasret kaldı.Teknik direktör Abdullah Avcı yönetimindeki milliler, son oynadığı 11 karşılaşmada sadece 2 kez galip gelebildi.Ay-yıldızlı ekip, 6'sı resmi, 5'i

Milli Takım galibiyete hasret kaldı

Özel maçta yarın İstanbul'da Gana ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, son dönemde galibiyete hasret kaldı.

Teknik direktör Abdullah Avcı yönetimindeki milliler, son oynadığı 11 karşılaşmada sadece 2 kez galip gelebildi.

Ay-yıldızlı ekip, 6'sı resmi, 5'i özel son 11 karşılaşmada sadece zayıf rakipleri Estonya ve Andorra'yı yenebilirken, 3 kez berabere kaldı, 5 kez de mağlup oldu.

Bu süre içinde 11 gol atan milliler, kalesinde 17 gol gördü.

SADECE 2 MAÇTA GOL YEMEDİ

Milliler, 5 Haziran 2012 tarihinde Almanya'nın Ingolstadt kentinde Ukrayna'yı 2-0 yendiği özel maçın ardından oynadığı son 11 randevunun sadece ikisini gol yemeden tamamladı.

Bu süre içinde galip geldiği Estonya (3-0) ve Andorra (2-0) maçlarında kalesini gole kapatabilen ay-yıldızlı ekip, diğer 9 maçta ise en az bir kez meşin yuvarlağı ağlarından çıkardı.

Türkiye, son 11 maçın 5'inde ise gol yollarında suskun kaldı.

FIFA SIRALAMASINDA 58. SIRAYA DÜŞTÜ

A Milli Futbol Takımı, son dönemdeki başarısız sonuçlarıyla FIFA dünya sıralamasında düşüşünü sürdürüyor.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA), aylık ülkeler sıralamasında Türkiye, ağustos ayında bir basamak daha düşerek, 573 puanla 58. sıraya kadar geriledi.

Bu listede en iyi derecesini 2004 Haziran'da 5. sıraya kadar yükselerek elde eden milliler, en kötü dörecesini ise 1993 Ekim'de 67'ncilikle yaşadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler