Milli Takım "Dibi" gördü

Türkiye, FIFA dünya sıralamasında en kötü derecesini elde ederek 54.sıraya geriledi.2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ilk dörde kaldıktan sonra FIFA dünya sıralamasında 10. sıraya kadar yükselen Türkiye, bu tarihten itibaren en kötü derecesini elde edere

Milli Takım "Dibi" gördü

Türkiye, FIFA dünya sıralamasında en kötü derecesini elde ederek 54.sıraya geriledi.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ilk dörde kaldıktan sonra FIFA dünya sıralamasında 10. sıraya kadar yükselen Türkiye, bu tarihten itibaren en kötü derecesini elde ederek 54. sıraya geriledi 
 
A Milli Futbol Takımı'nın hedeflenen başarılara ulaşamaması FIFA dünya sıralarımasındaki yerine de yansıdı. 
 
2008 yılındaki  Avrupa şampiyonasında yarı finale kadar çıkarak,  Türkiye'yi sevince boğan ay-yıldızlılar, FIFA dünya sıralamasında da ilk 10'a girme başarısı göstermişti.  Türkiye, FIFA tarafından açıklanan 2008 yılı eylül ayı dünya sıralamasında 3 basamak birden yükselerek 10. sıraya yerleşmiş, aynı yılın aralık ayında da son kez lisetede 10. sırada kendisine yer bulmuştu. 
 
Bu tarihten sonra düşüşe geçen Milliler, ilk olarak 2008 Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiği başarıyı, 2010 Dünya Kupası Elemeleri'ne yansıtamayarak, Güney Afrika biletini alamamış, alınan kötü sonuçların ardından Mahmut Özgener başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonu ( Tff), teknik direktör Fatih Terim'in yerine Hollandalı teknik adam Guus Hiddink'i göreve getirmişti. Hiddink de kötü gidişata "dur" diyemezken Türkiye, dünya sıralamasında 2011 yılı eylül ayında 27. sıraya kadar düşmüştü. 
 
2012 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off turunda Hırvatistan ile eşleşen Türkiye, evinde ilk maçı 3-0 kaybetmişti. Zagreb'teki rövanş maçı da 0-0 bitince ay-yıldızlı takım, Ukrayna ve Polonya'ın ortaklaşa gerçekleştirdiği şampiyonaya katılamamış, bunun üzerine  Tff, Hiddink'in sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini açıklamış  yerine ise 17 Kasım 2011'de, teknik direktör  Abdullah Avcı'ya getirilmişti. 
 
Hiddink'in yerine getirilen Avcı, ilk maçında Slovakya'ya 2-1 yenilmiş, 2012 yılı mart ayı sıralamasında ise Türkiye'nin düşüşü başlamış ve miller 33. sırada yer bulabilmişti. 
 
2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu'nda 6 maç sonunda 7 puanla 4. sırada bulunan ve  Brezilya'ya gitme şansını zora sokan milliler, hazırlık maçlarında dahi istediği sonuçları elde edemezken, FIFA dünya sıralamasında da dibi gördü. 
 
Yeni rakipler Bolivya ve  Honduras 
 
Milliler, FIFA 2013 yılı mart ayı sıralamasında 616 puanla 45. sırada yer alarak hayal kırıklığı yarattı.  Türkiye, son açıklanan listede  573 puanla 54. sıraya kadar geriledi ve 2008 Avrupa Şampiyonası'nın ardından en kötü sonu gördü.   
 
Bolivya, Honduras, Zambiya, Burkina Faso, Jamaika, Kostarika, Panama, Tunus, Arnavutluk, Venezuela, Cezayir, Peru ve Mali gibi ülkeler bile A Milli Takım'ın üstünde yer buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor