MHP Edirne il teşkilatı görevden alındı

MHP Genel Merkezi, Edirne İl Başkanı Mehmet Tolga Akalın ve yönetim kurulunu görevden aldı.  Kararı tepkiyle karşılayan Akalın, “Bu uygulamalar siyasi genel kalitesizliğimizin en önemli sebebidir" dedi. MHP’nin Merkez Yönetim Kurulu, partinin Edirne İl Ba

MHP Edirne il teşkilatı görevden alındı

MHP Genel Merkezi, Edirne İl Başkanı Mehmet Tolga Akalın ve yönetim kurulunu görevden aldı.

  Kararı tepkiyle karşılayan Akalın, “Bu uygulamalar siyasi genel kalitesizliğimizin en önemli sebebidir" dedi.

 MHP’nin Merkez Yönetim Kurulu, partinin Edirne İl Başkanı olan Tolga Akalın ve yönetim kurulu üyelerinin tüzüğün 34’ncü maddesi gereğince görevden aldığını bildirdi. Parti genel merkezinden Edirne teşkilatına gönderilen faksla iletilen kararda “Parti tüzüğümüzün 52. ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden; Edirne İl Teşkilatı, MYK'nın verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından tüzüğümüzün 34. Maddesine göre yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatılmıştırö denildi.

 

Görevden alınan İl Başkanı Mehmet Tolga Akalın, karara tepki göstererek, “Türk siyasi tarihi ne yazık ki aynı zamanda bu politik zulümlerinde tarihi oldu. Bireyin tefekkür ve teşebbüs hürriyetini dumura uğratan onu modern közkaman veyahut mankurt haline getiren bu uygulamalar siyasi genel kalitesizliğimizin en önemli sebebidir" dedi. Yapılanı, politik istibdat düzeni olarak adlandıran Akalın, şunları söyledi:

"İnsan hürriyetini, insanın fikir ve irade oluşturma kabiliyetlerini tarumar edecek zulme karşı meşru vasıtalarla ve usulle direnmek de her Müslüman Türkün vazifesidir. Türk milliyetçilerinin tabi olacağı adalet eşitlik ve hürriyet ilkelerini barındıran bir hukuki düzen kurulması zarureti her dönemkinden daha elzem hale gelmiştir.

Sürece tepki gösterecek partililerimizi toparlayarak tek vücut halinde AKP diktatörlüğüne karşı mücadele etmekte önümüzdeki ironik vazifedir. Dava arkadaşlarımızın bu kararlar sonucunda ümitsizliğe kapılmamaları da en büyük arzumdur. Unutulmamalıdır ki bedeli ödenmemiş hiçbir hürriyet mücadelesi yoktur."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor