Metin Atasoy Neler Söyledi?

Trabzonspor'da 25-26 mayıs tarihlerinde yapıalacak olan kongre öncesinde adaylar projelerini anlatmaya devam ediyor.Daha önce Prof. Dr. Hakan Kulaçoğlu ve Muharrem Usta'yı konuk alan Haber 61 TV'nin bugünkü konuğu Metin Atasoy.İşte Metin Atasoy konuşmasın

Metin Atasoy Neler Söyledi?

Trabzonspor'da 25-26 mayıs tarihlerinde yapıalacak olan kongre öncesinde adaylar projelerini anlatmaya devam ediyor.

Daha önce Prof. Dr. Hakan Kulaçoğlu ve Muharrem Usta'yı konuk alan Haber 61 TV'nin bugünkü konuğu Metin Atasoy.

İşte Metin Atasoy konuşmasının satır başları;

METİN ATASOY KİMDİR?

Metin Atasoy sizlerden biridir. İlk ve orta öğrenimini burada yaptı. Liseyi İstanbul'da ardından üniversite de gündüz çalıştım gece okudum.4 yıl devlette müfettişlik yaptım. Ondan sonra da ticari hayat başladım. Şuanda 20'den fazla ülkeye tekstil ihracatı yapan bir şirketin yönetim kurulu başkanıyım. Türkiye sınırları içinde ve Türk parasıyla hiç mal satmadım, hiç ihaleye girmedim, devletle müfettişliğim dışında hiç işim olmadı. Bunu neden söyledim? Çeşitli spekülasyonlatr yapılıyor.

Adaylar hakkında ve çeşitli kimlikler hakkında. Bunlar da Trabzonspor'a Zarar veriyor. Trabzonspor başkanlığına aday olacak kimliklerin özgür, bağımsız, kendi iradelerini kullanabilen birinin olması lazım. 3 çocuğum var. Eşim evlendiğim zaman Fenerbahçeliydi. Çok uğraşmadım 1,5 ay sonra oda bizler gibi Trahzonsporlu oldu. Şuanda hem eşim hem 3 çocuğum ve ben  kongre üyesiyiz. İşimin başında oğlum var. Çünkü ben buraya yerleşeceğim. Ben Trabzonspor'un uzaktan kumanda ile yönetileceğini düşünmüyorum. sistemi buradan yönetmeyi düşünüyorum. onun için oğlum işin başına geçti, bu benim için bir imkan oldu. Genel konumum bu farklı düşünceleri ortadan kaldırmak için bunu söylüyorum.

Kişilerin kimliklerini okumaya çalışıyorum bitirdikleri okul bile yazılmıyor, buda hoş bir durum değil Trabzonspor için. Özelim yok. Trabzonspor başkan adaylığına talip olan birinin sadece yatak odası özeldir.  Onun dışında bir özeli olabileceğini düşünmem. O koltuğa oturmaya niyetliyseniz, çok eskiden beri kendinizi buna kurgulayacaksınız standartlarınızı o koltuğun gereklerine göre ayarlıycaksınız. Zaten o koltuğa oturduktan sonra kendinize ait değilsiniz. o koltuk nasıl yaşamanızı istiyorsa öyle yaşayacaksınız.

Ben işletme mezunuyum, dolasısıyla muhasebeyi doğru bilirim. bir muhasebe sistemi nasıl kurgulanır, nasıl paylaşılır bunu da bilirim.  Bugün gelişen teknolojide bunun neden yapılmadığını anlamadım. Bir yerde gizem varsa, bilinmezlik varsa çeşitli dedikodular spekülasyonlar yapılır. bu spekülasyonlar da bazen haklı bazen haksız ilgilileri ve kurumu sıkıntıya sokar.  Eğer herkes yaptığını, trabzonspor için yapılan harcamaları tüm paydaşlarımızdan, forma alan öğrenciyle, kombine alan taraftarla paylaşırsak spekülasyonları ortadan kaldırırız. Bunu yapabilmemiz için 1 kişi yeterlidir. Bir sistemi kurgulayıp ortaya koyacaksınız. Hepsi bu. Teknoloji bunu yapıyor zaten. yapılan tüm harcamaları internet üzerinden sisteme yansıtacaksınız. Zokora'nın menajerine verilen 1 milyon Euro nasıl verildi, neden verildi bunu Trabzonspor'a katkısı bulunan her paydaşın bilmeye hakkı vardır. Çünkü orada kullanılan paralar babamızın bize bıraktığı paralar değil. Herkes kendine ait olan paranın nasıl kullanıldığını bilmek hakkına sahiptir. Bu durum bir otokontrol yöntemi ortaya çıkarır. Önce güveni tesis etmemiz lazım. Bunun içinde sistem açık olacak. 

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

6 ay olması sözkonusu olamaz. Çünkü hiçbir aday böyle çalışamaz. Ben bir 6 aylık sorun olacağını düşünmüyorum. Kongre üyeleri hayır böyle olmayacak derseler saygı duyarım ve yapacaklarımızla başarılı olursak zeten onlar bizi yeniden başa getirecektir. 

TRABZONSPOR'UN BÜYÜKLÜĞÜ

Malesef bazı arkadaşlarımız Trabzonspor için detay bilgilere sahip değiller. Trabzonspor'un ciddi bir borcu var. Adaylar diyorlar ki ben Avrupa'dan uzun vadeli kredi alacağım. Yani Trabzonspor'un borcu 5 yıl sonra başlayacak. Bu demektir ki 10 yıl borçlanacağız. herkes biliyor ki 2014'ten sonra UEFA kriterleri hiç bir kulübün borçlanmasına izin vermiyor. Trabzonspor gibi bir marka kuklübü yönetecek kişinin bu detay bilgileri bilmesi gerekir. Sadece kendinize ait değilsiniz. Dünyanın neresine giderseniz gidin büyüklüğü taraftar belirler. Çünkü kulübün bütün sistemi taraftarın sayısına göre kurgulanır. 5. büyük tuttu mu, tutmadı. Kamuoyu bunu içine sindiremedi. Trabzonspor büyüktür. Türkiyenin 4 büyük kulübünden biridir, daha büyük olacaktır, büyük kalacaktır.

YÖNETİM LİSTESİ

Yönetim listem tam olarak oluştu. Açıklayınca hakkında konuşuluyor ve yıpratılıyor. Trabzon'un özelliği bu. Listeyi açıklasam birileri kırılacak. Ama Tüzük hakkımızı sonuna kadar kullanıp zamanı gelince açıklayacağız. Çok baskı altında kaldım, inşallah çıkarız. Bayan yönetici listemiz de vardır. Bayanlarda bu işi erkekler kadar yapabilir fakat nitelik önemli. Bayan yöneticinin bana üreteceği artı değer nedir bunu düşünmemiz lazım. Yoksa bir katma değeri olmadan, resim versin diye bayan yönetici almanın bir anlamı yok. 

ALT YAPI

Ben idari kimliğim var. Futbolu seviyorum. Çok zamandır bu işin içindeyim. Fakat teknik adam değilim, Bun konuda yorum yapmam saygısızlık olur. Ben arkadaşlarıma sorarım bu işi bana açıklayın derim, toplanırız, tartışırız doğru sonuca ulaşmaya çalışırız. Teknik bilgi geldikten sonra yorum yaparız, tartışırız ve uygularız. Ben olsam Türkiye'de ileri ve geri olarak oynayan Fenerbahçeli Emre'den sonra 1461 Trabzon'dan Gökhan, onu alırım. Ama ben idareci  olarak insiyatifimi kullanarak o çocuğun değerlendirilmesini sağlayacağım. Şuana kadar kimse bu çocuk hakkında kötü bir şey söylemedi.

TRABZONSPOR İLE NASIL TANIŞTI

Devlet memurluğundan ayrılıp ticarete atılınca ilk paramla köyümden 300 kadar kişiyi Trabzonspor'a üye yaptım. Benim çok zengin bir ailem yok. ben bu sistemin için nasıl gireceğim. Trabzonspor'u seviyorum. Yönetimde olmayı seviyorum. başkan olmayıda hayal ediyordum inşallah olacağız. Sadri Şener'e Yomda Metin Atasoy'u biliriz dediler. O da beni buldu ve ben Trabzonspor'la tanıştım. Trabzonspor benim için o kadar büyük bir sevgiydi ki oğlum işin başına geçince ben buraya yerleşerek buradan inşallah Trabzonspor'u yönetecğim. Trabzonspor kariyer planlamamdaki son yer olacaktır.

BASKETBOL KULÜBÜ

Ben eğer Trabzonspor kulübünün başkanıysam bütün branşların başkanıyım. benim yöneticilik zamanımda kimseyle tek kare resmim çıkmamıştır. Basketbol Trabzonsporla organik bağ içinde değil. Benim anlayışıma göre basketbol takımı ya olmaz olursa de şampiyonluğa oynar. Diyelim ki Basketbolda Fenerbahçeyle maç yaptık 30 sayı fark yedik ardından oynanacak futbol karşılaşması etkilenir her şey karışır. Küme düşme hattında bir basketbol takımı olmaz. Onuda inşallah ayağa kaldıracağız.

AKYAZI STADI VE AVNİ AKER

Akyazı projesi ile ilgili sadce takip edebiliyorum. teknik bilginin bana ulaşma gibi bir durumu da olmayacağı için yorum yapmam doğru olmaz. Avni Aker'in kimileri bir mabet olarak kalmasını istiyor, kimisi de kulübün buradan bir ekonomik rant sağlayabileceğini düşünüyor. bunları değerlendireceğiz ve hangisi kulübün yararına olacaksa onu yapacağız.

1461 TRABZON

Gönül o çocukların satılmasını istemezdi. Keşke kalıp Trabzonspor'a katkı sağlasalardı. ekonomik durumlar iyi ayarlansa bunlar olmazdı. bu çocukların a takım da düşünülmediğini düşünmüyporum sadece ekonomik nedenlerden satıldığını düşünüyorum. biz hersene oradan futbolcu alacağız ve üst liglere göndereceğiz ki  bu kulübe olan ilgiyi azaltmayalıum. bu şehir iki takımı kaldırabilirmi bunu sabat örneğinde yaşadık ben bu takımın pilot kaım olarak kalmasından yanayım.

 

TEKNİK EKİP VE TRANSFER

BEN ÖNÜMÜZDE ÇOK KRİTİK BİR MAÇ VARKEN BENİM TEKNİK HEYETLE İLgili bir söz söylemem doğru olmaz söyleyen arkadaşlarınyaptınığına doğru bulmuyorum. biz olduğumuz yeri bileceğiz fakat onlarl da çok iyi bir şekilde yarışacağız. Biz onları yenebiliriz onlar kadar paramız olmasada ben yıldı zfutbolcu almayacağım alamam. kimseyi kandıramam. bunun bedellerini bu kulüp daha önce ödedi Trabzonspor 10-15 milyonluk oyuncuları alamaz. bu transferler kulüüb karıştırır. 

2010-2011 ŞAMPİYONLUK KUPASI

Bedeli ne olursa olsun. bukupa nasıl alınmışsa siyaseten alınmışsa siyaseten hukuken alınmışsa hukuken geri alınmalıdır. Eğer TFF nin krumlarıu burada şike olmuş diyorlarsa, Fenerbahçe men ediliyorsa, bizi avrupa kupalarına alıyorlarsa. bu kupa bizimdir. bu kupa bize verilecek bizde bunu bir zeytin dalı olarak algılayıp bundabn sonraki süreçte barış sağlanacak. bunun için elimden gelen herşeyi yapıp kupa şamil Ekinci müzesindeki yerini alacak.

ALİ RIZA EGEMEN 

Metin Atasoy'un yönetiminde yer alan Dr. Ali Rıza Egemen, Trabzonspor yönetimine geldiğinde yönetim toplantısında şunuda masaya yatıralım diyeceği bir proje nedir diye sorulan bir soru üzerine "Trabzonspor bir aşk bir hayal. aslında bir çok proje var ama  benim Trabzonspor ruhu dediğimiz 11 oyuncunun da Trabzonlu olduğu  benim gençliğimdeki Trabzonspor'u yaratmak için elimden geleni yapardım" dedi.

SON MESAJ

Önümüzde yapılacak kongre var ben üyelerden asla kişilere oy vermemelerini istiyorum. çünkü ciddi bir iş yapacaklar tüm adayları dinleyip kimliklerini irdeleyip Trabzonsporla ne kadar barışık olduğuna karar verip ona göre oylarını kullansınlar. Herkesi irdeleyip projeleri dinleyip Trabzonspr2un menfaatleri neyi gerektiriyorsa ve bunu kimim daha iyi yapabilecekğine inanıyorlarsa onu seçsinler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor