Messi'nin Türkiye korkusu

2020 Olimpiyat’ını alacak şehrin açıklanmasına sayılı günler kala kulis faaliyetlerini artıran ülkeler arasında müthiş bir rekabet baş gösterdi. Türkiye’den tanıtım konusunda dolaylı yoldan Messi golünü yiyen İspanyollar’ın kıskançlıkları, Barcelona’nın A

Messi'nin Türkiye korkusu
2020 Olimpiyat’ını alacak şehrin açıklanmasına sayılı günler kala kulis faaliyetlerini artıran ülkeler arasında müthiş bir rekabet baş gösterdi.
 
Türkiye’den tanıtım konusunda dolaylı yoldan Messi golünü yiyen İspanyollar’ın kıskançlıkları, Barcelona’nın Arjantinli yıldızını destek konusunda geri adım attırmak zorunda bıraktı. Türlü hesapların döndüğü bu süreç şöyle ilerledi. 
 
‘GÖNÜLLÜ ELÇİ GİBİ’
İstanbul ile çekişen Madridli heyet, Messi’nin İspanya’nın tanıtım yüzü olmayı reddedip, Barcelona’nın da sponsorluğunu yapan Türk Hava Yolları’nın reklamlarında oynamasına sert tepki gösterdi. Messi’ye oldukça kızgın olan İspanyollar’ın, “Messi bizim yanımızda yer almadı ancak adeta Türkiye’nin gönüllü elçisi gibi çalışıyor. Türk Hava Yolları’nın tüm reklamlarında ve bilboardlarda onun resimleri yer alıyor. İspanya’da yaşayan bir futbolcunun, Madrid dururken, üzerindeki Barcelona formasıyla adeta bir Türk gibi tanıtımlarda yer almış olmasını kabullenemiyoruz” diyerek bu durumdan duydukları rahatsızlıkları dile getirdi. 
 
KOMİK GEREKÇE
Arjantinli yıldız, yoğun baskılar ve İspanya’daki sponsorlarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalınca çark etmek zorunda kaldı. Ülkesi Buenos Aires’te İspanya Olimpiyat Komitesi (COE) Başkanı Alejandro Blanco ile bir araya gelen Messi, “Madrid 2020’yi destekliyorum” diyerek “Madrid 2020” bayrağıyla poz verdi. “Onun bize destek vermesi büyük onur” diyen Blanco, Messi konusunda yaşanan krizle ilgili “Zaman problemi vardı çünkü antrenman yapıyordu. Bu yüzden video çekimine katılamadı” gibi komik bir gerekçe gösterdi.
 
Erdoğan ne diyecek?
En kalabalık grup Japonlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı konuşmayı 60 ülke yayınlayacak. Olimpik mesajlar verecek olan Erdoğan’ın, konuşmasında Suriye ve Mısır’da
yaşanan katliamlara değinip değinmeyeceği bilinmiyor. Arjantin’de bulunan IOC üyeleri
de dahil tüm delegasyonlar, Başbakan Erdoğan’ın konuşmasını merak ediyor.
 
En etik Türkiye
Uluslarası Olimpiyat Komitesi Etik Kurulu’ndan bugüne kadar uyarı almayan tek ülke Türkiye
oldu... İspanya ve Japonya, dini duygular üzerinden provakatif yaklaşımları nedeniyle
kınanırken, Türkiye böyle bir yaklaşımla karşılaşmadı.
 
En kalabalık grup Japonlar
Türkiye’de, Buenos Aires’e giden toplam 200 kişilik Olimpiyat ekibimizle ilgili dahi spekülasyon yapılırken, rakip ülkelerden gelen heyetlerin kalabalığı dikkat çekiyor. Tokyo için 3 bin Japon Arjantin’e çıkarma yaptı ve gece gündüz çalışıyor. Japonya Prensesi Kaoru Nakamoru’nın da ülkeye geleceği bildirildi. İspanya’dan da bin 200 görevli tanıtımlarıyla IOC üyelerini etkilemeye çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor