Mersin maçı öncesi dostluk buluşması

 Türkiye Kupası grup maçlarında 15 Ocak Salı günü, Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda, saat 20.30’da başlayacak olan Mersin İdman Yurdu & Trabzonspor karşılaşması öncesi her iki takımın taraftarları bir araya gelerek maç öncesi açıklamalarda bulundular.

Mersin maçı öncesi dostluk buluşması

 

Türkiye Kupası grup maçlarında 15 Ocak Salı günü, Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda, saat 20.30’da başlayacak olan Mersin İdman Yurdu & Trabzonspor karşılaşması öncesi her iki takımın taraftarları bir araya gelerek maç öncesi açıklamalarda bulundular.

Mersin Play Yolu’ndaki 1992 Mersin İdman Yurdu Taraftarlar Derneği’nde Mersin İdman Yurdu taraftar oluşumu Kırmızı Şeytanlar ile 1967 Trabzonspor Tarafatarlar Birliği Mersin temsilciliği, maç öncesi dostluk mesajları verdiler.

1992 Mersin İdman Yurdu Taraftarlar Derneği Başkanı Kemel Tepebaş, şu açıklamalarda bulundu: “Bizim Anadolu kulüpleriyle hiçbir sorunumuz olamaz. Anadolu’nun güzide şehri Mersin’i ve takımımız Mersin Yurdu’nu hak ettiği yerlere taşıma mücadelesindeyiz. Trabzonlu kardeşlerimizi en güzel şekilde misafir edeceğiz.”

Mersin İdman Yurdu tribün oluşumu Kırmızı Şeytanlar’ın tribün lideri Murat Bulut ise yaptığı açıklamada, “Daha önce tribünümüzde, “2010-2011 Sezonu Şampiyonu Trabzonspor’dur”, “Trabzonspor’a Şampiyonlar Ligi’nde Başarılar Dileriz.” pankartları açmıştık. Diğer İstanbul takımları için böyle pankartlar açmadık, açmayız, açmayacağız da. Geçene sezon Trabzonsporlu kardeşlerimizi elimizden gelen en güzel şekilde misafir ettik. Trabzonsporlu kardeşlerimizi aynı misafirperverlikle ağırlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” şeklinde konuştu.     

1967 Trabzonspor Taraftarlar Birliği Mersin Temsilcisi Fırat Korkmaz, Mersin – Tarsuslu olduğunu belirterek, şu açıklamayı yaptı: “Bizimkisi, Akdeniz’den Karadeniz’e sevdaluk. Trabzonspor suretinde zuhur eden “aşk”a kayıtsız kalamadık. Mersin – Tarsus’ta yayın hayatını sürdüren haftalık Sonkare Gazetesi’ne şike süreci ile ilgili köşe yazıları yazıyorum. Kirletilen futbol atmosferinde “Temiz Futbol” talebimize ben de bu şekilde ses veriyorum. Kırmızı Şeytanlar grubu ile 13 yıl öncesine dayanan kişisel güzel diyaloglarımız mevcut; dostluk ve kardeşlik bağımız var. Bu bağın daha da güçleneceğine hiç şüphem yok.”

Aslen Mersin – Tarsuslu olan bir başka Trabzonspor taraftarı Erhan Üstün ise, sırtına Trabzonspor dövmesi yaptıracak kadar kendisini Trabzon ile özdeşleştirdiğini, hayatında ilk defa kendi memleketinin deplasman tribününde, Trabzonspor maçında yer alacağını belirterek sözlerini şu cümleyle bitirdi: “Kendini memleketini deplasman eden aşktır Trabzonspor”

Açıklamaların ardından her iki takım taraftarı hatıra fotoğrafı çektirdiler, 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor