Malouda ,Akçay için ne dedi?

Trabzonspor'un sezon başında kadrosuna kattığı dünyaca ünlü yıldızı Florent Malouda verdiği röportajda Trabzon'da ki yaşantısından taraftarlara ve takıma kadar birçok konuda açıklamalar yaptı.İşte o röportaj;Trabzon'da nasıl bir yaşantın var? Deniz ve doğ

Malouda ,Akçay için ne dedi?

Trabzonspor'un sezon başında kadrosuna kattığı dünyaca ünlü yıldızı Florent Malouda verdiği röportajda Trabzon'da ki yaşantısından taraftarlara ve takıma kadar birçok konuda açıklamalar yaptı.

İşte o röportaj;

Trabzon'da nasıl bir yaşantın var? Deniz ve doğa tutkunu musun? Maç ve antrenmanlardan kalan zamanını neler yaparak geçiriyorsun?

- Ben gerçekten Trabzon şehrini çok sevdim. Hatta dağlarını, denizini, yemyeşil doğasını çok sevdiğimi söyleyebilirim. Başkanımız sağolsun şöyle bir gezdirdi beni. Mesela bir çay fabrikasına gittik. Çok çok beğendim. Bir insan için ciddi anlamda sakin, vaktini çok iyi geçirebileceği bir yer Trabzon. Ayrıca futbola odaklanabileceğim bir yer. İnsanlar burada barış içinde yaşıyorlar. Benim açımdan da bu çok önemli. Ailem açısından da çok önemli. Yani ben burada futboldan arta kalan zamanlarımda vaktimi çok kaliteli  bir şekilde geçiriyorum.

Mustafa Reşit Akçay nasıl bir teknik direktör?

Hocamın çok donanımlı bir teknik adam olduğunu düşünüyorum. Oyuncuları ile iletişimi çok iyi. Bu çok önemli benim için. Kendisi de ilk defa böyle büyük bir takımı çalıştırıyor. Özellikle bizi 3 takımı eleyip Avrupa Ligi'ne sokması kendisi için büyük başarı oldu. Bence başarılı hocamızla beraber uzun süre devam edersek çok iyi işler başarabileceğimizi düşünüyorum. Çünkü kendisi Trabzonlu bir kere.

Trabzonspor, Avrupa Ligi'nde bu gruptan çıkar mı?

Ben artık şunu düşünüyorum. Bizim Avrupa için bir limit koymamamız lazım. Tabii şöyle bir zorluğumuz da var. Kadromuzdaki bazı oyuncu arkadaşlarım, böyle sürekli resmi maçlar oynamaya alışık değil. Bu biraz zorlayabilir bizi. Ancak özellikle Avrupa maçlarına geldiğimizde hırslı ve arzulu oynarsak gruptan çıkarız. Gruptaki rakibimiz herkesin bildiği gibi Lazio. Bizim Lazio'yu zorlamamız gerekiyor. Onlarla beraber ilk 2'ye kalmamız gerekiyor. Hatta ben şunu düşünüyorum. Biz bu gruptan çıkarsak büyük işler başarabiliriz.

Karadeniz yemekleri ile aran nasıl? En sevdiğin yemek hangisi?

Buradaki yemekler mükemmel. Benim aslında imzayı bu kadar çabuk atmamın sebeplerinden biri de bu güzel yemekler, harika mutfak. Gerçekten çok sevdim. Her şey harika ve doğal. Taze ve organik. Hani ne yerseniz hoşunuza gidiyor. Sütü, peyniri, eti, balığı, pidesi, köftesi, döneri... Hepsi süper. Hatta eşim şaşırıyor. Ben yemek yapmaya da başladım evimde. 'Bu güzel yemekleri ben de yapmasını öğrenmeliyim' dedim ve yapmaya başladım.

Trabzonspor taraftarı hakkında neler düşünüyorsun?

Gerçekten çok özel bir taraftar topluluğu var bu şehirde. Kulüpleri için gösterdikleri sevgi, ilgi, destek, bize verdikleri enerji ciddi anlamda çok özel. Böyle bir şey hayatımda çok az gördüm. Hatta hiç görmedim diyebilirim. Bir şehir ve bu şehirdeki herkes tek bir takımı tutuyor. Ve o takımın başarısı için elinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor. Gerçekten o taraftarlarla kalben o duygu ve sevgi bağını kurduğunuz zaman neleri başarabileceğinizi hissediyorsunuz. Özellikle Bosingwa ile imza töreni sırasında taraftarların coşkusu, gördüğümüz sahne, bizi o kadar çok duygulandırdı ki, ben de Bosingwa ile törenden sonra 'Bizim bu taraftarlara bir kupa hediye etmemiz lazım.Ve bu muhteşem taraftarlarla bu kupa şampiyonluğunu kutlamamız lazım' dedik.

Trabzonspor'da koşu mesafelerine bakıldığında 90 dakika sonunda en çok koşan futbolcu Malouda oluyor. Bunu nasıl başarıyorsun?

- Ben ciddi anlamda işine kendini adamış bir insanım. 17 yaşımdan beri kişisel fizyoterapistimle beraber çalışıyorum. Hatta şu anda da beraberiz. Drogba'ya bile tavsiye ettiğim, tanıştırdığım biridir fizyoterapistim. Bir insanın vücudunu çok iyi tanıması gerekiyor. Maçlardan önce, maçlardan sonra ne yapılması gerekiyor? Bunları bilmek ve bu bilinçle hareket etmek sporcu için çok önemli. Hatta ben size şöyle bir şey söyleyeyim, bunun şu an ortaya çıkması (koşu mesafesinde birinci çıkması) beni şaşırtmıyor. Ben kendime çok iyi bakan bir futbolcuyum. Ben Chelsea'den ayrılırken benimle ilgili şöyle laflar ediliyordu: 'Emekli olacak zaten. Yaşı da çok ilerledi.' Ama fiziksel testlere bakıldığı zaman Malouda'nın hep önde olduğu görülür.


Kardeşinin de futbolcu olduğunu biliyoruz. Lesly Malouda'ya Türkiye'ye gelip futbol oynamasını tavsiye eder misin?

- Evet neden olmasın. Sadece kardeşime değil, diğer birçok futbolcu arkadaşıma da Türkiye'yi anlatıyorum, tavsiye ediyorum. Onlar da Türkiye'ye gelmek istiyorlar. Türkiye'ye gelmek isteyen arkadaşlarım, 'Nasıl transfer olabiliriz' diye bana hep sordular. Emin o konuda ben herkese Türkiye'yi tavsiye ediyorum. Bundan sonra da etmeye devam edeceğim.

Trabzonspor'a imza attıktan sonra ülkene gider gitmez Trabzonspor logosunu saçlarının arkasına kazıtma fikri nereden aklına geldi?
Bu süprizinle Trabzonspor tarihine geçtin. Çünkü ilk kez bir Trabzonsporlu futbolcu TS logosunu kafasına kazıttı. Bunu neden yaptın? Bundan sonra da Malouda'dan böyle sürprizler bekleyebilir mi Trabzonspor taraftarı?


- Evet sürprizlerim devam edecek. Onu söyleyeyim. Londra'da benimle çalışan özel bir kuaförüm var. Şimdi Trabzon'da yeni evime de geçtim. Kendisini Trabzon'a davet edeceğim. Buraya gelecek. Aklımda birçok sürpriz daha var. Mesela 61 var. Bordomavi var. Zamanla hepsini görecek taraftarlarımız.

Malouda iyi bir ressam olsaydı kimin resmini çizmek isterdi?

- Çocuklarımın resmini çizmek isterdim. Çünkü hayatımda yaptığım en iyi iş onlar.

Malouda'nın uğurlu bir sayısı var mı? Sahaya çıkarken bir uğuru var mı?

- Uğurlu sayım yok. Sahaya çıkarken öyle özel bir şey yapmam. Ama hafta boyunca çok iyi çalışırım ve kendimi maça en iyi şekilde hazırlarım. Maçlara çıkmadan önce sakinliğimi korumaya çalışırım. Müzik dinlerim mesela. Bir de her zaman sahaya çıkmadan önce kramponlarımın temiz olmasına dikkat ederim. Kramponlarımın pırıl pırıl parladığını görmem lazım.

Malouda'nın elinde sihirli bir değnek olsa ve bu sihirli değnek ile çok istediği üç dileğini gerçekleştirebilirsin deseler, bu üç dileği ne olur?

- Birinci dileğim: İnsanların masalarının üzerinde her zaman doyacağı kadar, dünyadaki bütün insanların doyacakları kadar yemeğinin olmasını isterdim. - İkinci dileğim: Dünyadaki tüm insanların mutlu olmasını ve kötülüklerin onlardan uzak olmasını isterdim. - Üçüncü dileğim: İnsanların hiçbir zaman hastalıklara yakalanmamasını, zor durumda kalmamasını isterdim.

Hayatta en çok neden korkar Malouda?

- Benim hiçbir fobim yok. Korktuğum hiçbir şey yok. Bu öyle bir hayat ki, hem iyilikleriyle, hem de kötülükleriyle bu hayatı kabullenmemiz gerekiyor. Benim felsefem bu olduğu için korkum yok diyebilirim.

Karadeniz'in folklor kültürü horon ve geleneksel çalgıları kemençe, tulum hakkında neler düşünüyor?

- Dans da bu kültürün çok önemli bir parçasıdır. Mesela Youtube'dan kolbastıyı izledim. Harika bir dans. Ama diğer dediklerinizi de kemençe, tulum, horon... Görmeyi çok isterim.

Biraz da aile yaşantın hakkında bilgi verir misin? Malouda hayranları senin aile yaşantını çok merak ediyorlar.

- Trabzon'daki okul durumundan dolayı onları getiremedim buraya. Çocuklarımın yaşları büyük. En sonunda eşimle birlikte şöyle bir karar aldık. Ailem Lyon'da yaşayacak, ben de burada yaşacayacağım. Belki de benim için çok doğru bir karar bu. Niye derseniz tamamen futbola odaklanıp, Trabzonspor'un başarısı için en iyisini vermeye çalışacağım. Hatta size şöyle bir şey de söyleyeyim. Benim ailem artık Trabzon şehri ve Trabzon'daki taraftarlar.

Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kulübü ziyareti sırasında neler hissetti Malouda?

- Bizim için gerçekten çok büyük ve çok anlamlı bir gündü. Gerçekten çok büyük bir onur. Hani böyle büyük ve güçlü bir ülkenin Başbakanı bir futbol kulübünü ziyarete geliyor. Ve biz o futbol kulübünün çalışanlarıyız, elemanlarıyız. Başbakan'ın kulübümüze gelmesi bizleri çok mutlu etti. Çok etkileyiciydi. Etrafındaki insanları ve nasıl bir organizasyonla geldiğini de hatırlıyorum. Biz futbolcular bu durumdan çok etkilendik. Hatta bizim için de bayram gibi bir gündü. Bir galibiyet sonrası (Çaykur Rizespor) gelmişti Başbakan. Bizleri tebrik etmişti bu galibiyet için. Bize Avrupa maçlarında başarılar dilemişti. Çok mutlu ve gurur verici bir gündü bizim için...

Fotomaç

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor