'Makinist alkollüydü' iddiası

Spor Toto Süper Lig ekibi Samsunspor'un yaşadığı talihsiz kazayla ilgili Devlet Demir Yolları (DDY) Samsun İşletme Müdürü Hasan Kokuroğlu, ''Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün şoförü yolu bilmeyen yabancı biri değil. Giriş çıkış yapacağı yerlere dikka

'Makinist alkollüydü' iddiası

Spor Toto Süper Lig ekibi Samsunspor'un yaşadığı talihsiz kazayla ilgili Devlet Demir Yolları (DDY) Samsun İşletme Müdürü Hasan Kokuroğlu, ''Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün şoförü yolu bilmeyen yabancı biri değil. Giriş çıkış yapacağı yerlere dikkat etmesi gerektiğini biliyor, geçitten geçerken sağına soluna bakmalıydı. İlkokul çocuğu bile tren yolundan geçerken sağına soluna bakıyor'' dedi.

 Kazayla ilgili açıklamada bulunan Kokuroğlu, yaşanan talihsiz kazanın kendilerini de üzdüğünü söyledi.

 Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün şoförünün bölgeyi iyi tanıyan birisi olduğunu ve bu nedenle daha dikkatli davranması gerektiğini ifade eden Kokuroğlu, ''Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün şoförü yolu bilmeyen yabancı biri değil. Giriş çıkış yapacağı yerlere dikkat etmesi gerektiğini biliyor, geçitten geçerken sağına soluna bakmalıydı. İlkokul çocuğu bile tren yolundan geçerken sağına soluna bakıyor. Trenin gelmediğinden emin olduktan sonra emniyetli bir şekilde geçiş yapmalıydı'' dedi.

 Devlet Demir Yolları olarak, can ve mal güvenliğine çok önem verdiklerini ifade eden Kokuroğlu, ''Bununla ilgili Samsun'da demir yollarını ihata altına aldık. En büyük temennimiz can kaybı olmaması, bu tür olayların yaşanmamasıdır. Sürücülerimizin bu konuda dikkat etmesini istiyoruz'' dedi.

 Kaza noktasındaki bariyerin trenin geçişi esnasında neden açık olduğu yönünde sorulan soruya Kokuroğlu, olay yerindeki hemzemin geçidin DDY'nin sorumluluğunda olmadığını öne sürerek, ''Belediyeevleri Kavşağı hemzemin geçidi Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne aittir. Bariyeri açıp kapatan görevli de Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin görevlisidir'' dedi.

-Samsun Büyükşehir Belediyesi cephesi-

 Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, Samsunspor kafilesinin geçirdiği kazayla ile ilgili, Belediyeevleri Kavşağı hemzemin geçidinin sorumluluk anlamında DDY ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında hali hazırda tartışılan bir konu olduğunu söyledi.

 Belediyeevleri Kavşağı hemzemin geçidinin balıkçı barınağı inşaatının ulaşımı için açıldığını belirten Şara, şunları kaydetti:

 ''Belediyeevleri kavşağı hemzemin geçidi DDY ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında sorumluluk anlamında hali hazırda tartışılan bir konudur. Bu geçidin açılma sebebi balıkçı barınağı inşaatının ulaşımı içindi. Balıkçı barınağı inşaat faaliyetlerini de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (DLH) üstlenmişti. Bu inşaat tamamlandıktan sonra DDY bize yazı yazdı. DDY geçidin sorumluluğunu bizim kabul etmemiz için protokol taslağı gönderdi. Biz de bu geçide ihtiyacımız olmadığını, yalnız balıkçı barınağının ulaşım yolu olması sebebi ile onların ihtiyacı olduğunu, DDY'nin bu problemi balıkçı barınağı ile çözmesini istedik. Bu konuyla ilgili yazışmalar sürdü. Biz buranın sorumluluğu belediye'ye aittir diye bir protokol imzalamadık. Ancak Belediyeevleri Kavşağı hemzemin geçidi bariyerlerini yaptık. Bariyerin denetim görevlisini bizim vermemiz şartı ile anlaşma önerdik. DDY'ye bunu kabul etmeyip tüm sorumluluğu belediyenin almasını istedi. Bu konuda DDY ile anlaşmaya varamadık. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin bu olayda bir protokol olmadığı için yasal bir sorumluluğu yoktur.''

-Samsunspor cephesi-

 Kulüp Başkanı Kazım Gürol Yılmaz ise, Samsunspor olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Yılmaz '' Bu öyle küçük bir konu değil. Bir şehrin takımı yok olma tehlikesi yaşadı. Kimse bu konuyu hafife almaya kalkmasın. Allah'tan otobüsümüzü kullanan şoför arkadaşımız çok dikkatli bir insan. Yoksa büyük bir facia yaşanabilirdi. O hemzemin geçidinin tren geçişi esnasında neden kapatılmadığının cevabı verilecek ve sorumlular ortaya çıkartılacak' dedi.

-Makinistin alkollü olduğu iddiası-

 Yılmaz, talihsiz kazayla ilgili DDY Sivas Bölge Müdürlüğü'nden konuyla ilgili müfettiş talebinde bulunduklarını belirterek, makinistin alkollü olduğu duyumunu aldıklarını ifade etti.

 Samsunspor yönetim kurulu üyesi İsmail Hut ise, '' Takımımız büyük bir facia atlattı. Hiçbir şey olmamış gibi davranılmasına müsaade etmeyeceğiz. Samsunspor camiası bu konunun takipçisi olacaktır. Sorumlusunu buluncaya kadar işin peşini bırakmayacağız.'' diye konuştu.

 Bu arada, kaza sonrası olay yerine giden trafik ekiplerinin, makinist A.P. ile kafileyi taşıyan otobüsün sürücüsü R.T'ye alkol muayenesi uyguladığı, test sonucunda makinist A.P'nin 0.55 promil alkollü olduğunun belirlendiği, trafik kanununa göre makiniste yasal işlem yapılamadığı ancak hazırlanan raporun ilgili kuruma gönderildiği öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler