Mahmut Özgener'e sert tepki

Yılmaz; Mahmut Özgener'in adı geçen pankart ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmadan, bu açıklamayı yapmış olabileceğini söyledi

Mahmut Özgener'e sert tepki

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in Ligin ilk yarısının en kötü olayı Trabzonspor taraftarlarının federasyona yaptığı yürüyüş sırasında açtığı 'Yasin'lerle çıktık yola Ogün'ler çok yakında' yazılı pankarttı. Bu beni çok ürküttü. Açıkçası tehlikeli bir durumdu. Çünkü devletin kurumları gerekli tepkiyi göstermedi. Hiçbir şey yapılmadı, çok ürkütücüydü. Bizim elimiz kolumuz bağlı bu konuda. Mevcut yasa uygulanmıyor. Acilen değiştirilmeli oysa açıklaması Trabzonspor Camiası'ndan çok sert karşılık gördü.

Radyospor'a konuşan bordo-mavili kulübün eski başkan ve yöneticileri, Mahmut Özgener'e ateş püskürdüler

Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz iyi çocuktur dediği Futbol Federasyonu Mahmut Özgener'in, adı geçen pankart ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmadan, bu açıklamayı yapmış olabileceğini söyledi

Özgener gaflete düşmüştür
Birisi, pankart olarak anılamayacak kadar küçük bir kartona yazı yazmış. Trabzon hassas bir bölge. Kimlerin Trabzon'da ne yapmak istediğini ben de bilmiyorum. Çok basit şeyleri cımbızla çekip, ortaya koyup Federasyon Başkanı'nın söylemiş olması abestir. Burada başkalarına zemin hazırlanırsa, başka pankartlar da açılırsa Trabzonsporlular'a, Trabzonlular'a yüklemenin de doğru olmayacağı kanaatindeyim. Ortada yönlendirme, abartma ve yanlış anlama var. Ortadoğu ateş çemberi içerisindeyken, bizim de rahat bırakılacağımızı düşünmek yanlıştır. Türkiye'nin, bayrağına en sadık yöreyi de kışkırtmak, karşıkmış gibi göstermek isteyen güçler var. O zafiyeti oluşturup, amaçlarına yönelik eylemler için daha rahat bir zemin bulacağını düşünen ama yanılan güçler var. Dikkatli olmakta fayda var. Federasyon Başkanı'nın da neyi abartıp neyi abartmayacağını da iyi düşünmesi lazım. Mahmut esasında iyi çocuktur, belki de o yazının büyük bir pankart mı el yazısı bir karton mu olduğunu bilmiyordur. Gaflete düşmüştür

Özgener'e en sert tepkiyi Trabzonspor Eski Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu verdi. Ufak insanlar ufak konularla meşgul olur diyen Hcıosmanoğlu'nun sert eleştirilerinden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da nasibini alırken, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in tutumunun da Mahmut Özgener'i cesaretlendirdiğini iddia etti.

Özgener düzgün adamsa imam olsun
Federasyon Başkanı yeterli bir adam olsaydı; o protesto için binaya yürüyenlerin, Trabzonspor sevdalıları olduğunu dikkate alırdı. Trabzon o kartona yazı yazan üç tane çapulcuya mı kalmış?

Trabzon'un hakları yendiği zaman, bizi temsil edecek olan bu çapulcular mı da siz onları kale alıyorsunuz? Bunu yapmanın bir bedeli vardır, bu bedeli tarih önünde ödersiniz ya da size ödettirirler.

Büyük insanlar büyük projelerle uğraşır, böyle ufak insanlar da ufak olayları değerlendirmeye alır. Demek ki Başkan da ufak bir insan ki böyle ufak bir olayı Türkiye'nin gündemine taşır. Ben federasyon başkanı olsam en çok ne dokunurdu biliyor musunuz?

Başkan güzide iki kulübün maçını seyrediyor, sağında solunda başkanlar, etrafta devlet erkanı, arkasında da ülke futboluna hizmetlerinden dolayı protokol tribününde olmaya hak kazanmış seçkin insanlar Tribünde taraftar bağırır, yapmamaları lazımdır ama ana avrat küfür eder! Ama tribünler i.. federasyon o çocuğu hakemler diye bağırırken, protokol tribünündeki o seçkin insanlar, aynı küfürleri ayağa kalkıp başkanın arkasında ettiği zaman, başkan arkasına dönüp baktığında o insanlarla göz göze geldikten ve tekrar önüne döndükten sonra arkadaki o insanlar tempolarını arttırdığı zaman, hem de el hareketleriyle bunu yaptığı zaman, gururuna dokunması lazımdı. En çok üzüldüğüm olay buydu demesi lazımdı.

Başkan elbette ki düzgün insandır ama düzgün insansa camide imamlık yapsın. Bize sorun çözecek adam lazım.

Bu işlerin başı Aziz Yıldırım
İlk yarıya bakalım, bariz emek hırsızları var. Bu tezgahı hazırlayan kulüp başkanları da belli. Bu sistem Fenerbahçe Spor Kulübü'ne hizmet ediyor.

Fenerbahçe'nin, Galatasaray'ın hakları korunuyor, onlara hiçbir şekilde adaletsizlik yapılmıyor. Seni böylesine sahadan silen unsurları ve onların uzantıları bu organizasyonu yapıyor

Bu işin başı zaten Aziz Yıldırım, Aziz Babası Federasyon Başkanı'nı, Sadri Şener'le barıştırıyor Aziz Yıldırım kim ki beni biriyle barıştıracak! Siz de buna izin verirseniz Federasyon Başkanı da Trabzon'da misyonerlik faaliyetleri yapan, bu ülkenin hainlerinin, ne şekilde maşa olarak kullandığı belli olmayan iki tane şarlatanın yazdığı kartonu değerlendirmeye alır

Trabzonspor Eski Asbaşkanı, Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu da bir Federasyon Başkanı olarak ben de ürktüm diye sözlerine başladı:

Ben de Mahmut Özgener'den ürktüm
Ben de ürktüm ağabey Federasyon Başkanı eğer böyle bir beyanat veriyorsa, ilk yarıdaki en vahim olay buysa ben de federasyon Başkanı'ndan ürktüm. Allah sonumuzu hayır etsin. Çocuğun biri bir kartonu, pankartın altına iliştirmiş de bu en vahim olay olmuşsa vay halimize. Demek ki federasyon başkanı bir metreden ötesini göremiyor. Ben de bir federasyon başkanı olarak bunları sölerken, büyük üzüntü duyuyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor