Mahmud Sarsak grevine son verdi

 Sarsak'ın avukatı, 3 aydan uzun süredir açlık grevinde olan Sarsak'ın 10 Temmuz'da salıverileceğini belirtti. Avukat, en uzun süreli açlık grevi yapan Filistinli olan 25 yaşındaki Sarsak'ın dün akşam, açlık grevini sona erdirdiğini göstermek için semboli

Mahmud Sarsak grevine son verdi

 

Sarsak'ın avukatı, 3 aydan uzun süredir açlık grevinde olan Sarsak'ın 10 Temmuz'da salıverileceğini belirtti.

 

Avukat, en uzun süreli açlık grevi yapan Filistinli olan 25 yaşındaki Sarsak'ın dün akşam, açlık grevini sona erdirdiğini göstermek için sembolik olarak bir parça çikolata yediğini söyledi.

 

İsrail, Sarsak'ın İslami Cihad'ın etkin bir üyesi olduğunu iddia ediyor, Sarsak ise bu iddiayı reddediyor.

 

Sarsak, Temmuz 2009'da bir futbol maçına katılmak için Batı Şeria'ya giderken, Gazze ile İsrail arasındaki geçişte tutuklanmıştı. Sarsak, o tarihten bu yana hakkında hiçbir suçlamada bulunulmadan alıkonuluyor.

 

Filistinli futbolcu, serbest bırakılması talebiyle geçen Mart'ta açlık grevine başlamıştı. Sarsak'ın sağlık durumunun kötüleşmeye başlamasıyla spor dünyasının önde gelen isimleri Sarsak'a destek vermişti.

 

Öte yandan Filistinli futbol yetkilileri, Sarsak'ın durumu sebebiyle, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nden (UEFA) İsrail'in 2013 21 yaş altı Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliğinden alınmasını istedi, ancak UEFA bu talebi geri çevirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor