'Mahkeme kararları uygulanmıyor'

 Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Sivasspor maçıyla birlikte çıkışa geçeceklerini söyledi. Yener, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Topuk Yaylası’nda 3 bakanla bir arada olmasını ise etik olarak doğru bulmadıklarını ifade etti.Trabzonspor Genel

'Mahkeme kararları uygulanmıyor'

 

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Sivasspor maçıyla birlikte çıkışa geçeceklerini söyledi. Yener, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Topuk Yaylası’nda 3 bakanla bir arada olmasını ise etik olarak doğru bulmadıklarını ifade etti.

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yener, Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada eksik çalışmalarına rağmen iyi bir çalışma ortamı içinde olduklarını belirterek, “Milli maçlar nedeniyle eksiklerle çalışıyoruz. Ama yinede çalışmaya devam ediyoruz. İyide çalışıyoruz. Trabzonspor hem sezon başı hazırlıkları hem de bu hazırlıkların sonucunu önümüzdeki maçlarda alacağımıza yürekten inanıyoruz. Çıkışımız Sivasspor maçıyla birlikte başlayacaktır. 1461 Trabzon ile oynadığımız hazırlık maçında oyuncularımızın isteği ve arzusu tüm seyircilerimizi olduğu gibi bizi de memnun etti. Avni Aker’de özellikle bayan taraftarlarımızın da desteği ile iyi bir futbol ve güzel bir skorla 3 puan alacağımıza inanıyorum ve bu maç bir anlamda Trabzonspor’un çıkış maçı olacak” dedi.

 

“BAŞKAN, YÖNETİM VE HOCA ARASINDA HİÇ BİR SORUN YOK”

Başkan, yönetim ve hoca arasında hiç bir sorun olmadığını ifade eden Yener, “Başkan’ın, yönetimin ve hocanın arasında bugüne kadar bir sorun olmadı bundan sonra da olması mümkün değil. Şenol hoca profesyonel bir hoca gibi değil bizim gibi yönetici Trabzonspor’un bugünlere gelmesinde emeği olan ve bugünde Trabzonspor’un bir yerlere taşınmasında en büyük gayreti olanlarından biri. Sayın Başkan’ın da uğraşı bu yönde böyle olunca, aramızda hiç bir sorun olmadığı gerçeklerin en önde geleni. Ama maalesef ve maalesef hocayı, yönetimi ve başkanın aralarında sorun varmış gibi gösterip veya yapay sorunlar yaratıp gündem yaratmak isteyenler var. Bunları anlayabilmiş değilim” şeklinde konuştu.

1461 Trabzon ile Trabzonspor arasında bir rekabetin söz konusu olamayacağını aktaran Yener, “1461 Trabzon bizim A Takıma oyuncu yetiştirmek amacıyla kurduğumuz bir takım. Bu amacını ve işleyişini gayet iyi bir şekilde yapıyor. Trabzonspor’a önümüzdeki yıllarda hizmet verecek birçok oyuncuyu 1461 Trabzon takımında görebilirsiniz. Zaten son olarak 1461 Trabzon’a yaptığımız yabancı transferi de Trabzonspor’a hazırlanması adına alınan bir oyuncu. Bunun içersinde de yerli oyuncularımızda var” diye konuştu.

 

TOPUK YAYLASINDAKİ GÖRÜNTÜ ETİK DEĞİL

Yener, bir basın mensubunun, Topuk Yaylası’nda bakanların Aziz Yıldırım’la birlikte olması Trabzonspor’u rahatsız edip etmediği yönünde sorusu üzerine şu cevabı verdi:

“Olaya etik olarak baktığınızda kamuoyunun da benim gibi düşündüğünü zannediyorum. Çok doğru karşılamak mümkün değil. Ama bizim öncelikle söylemek istediğimiz şu Türkiye’de mahkeme kararlarının uygulanmaması gibi bir durumun olması bizi şaşırtıyor. Dünya’da demokrasiyle yöneltilen ülkelerde mahkeme kararlarının uygulanmaması gibi bir durum söz konusu değil. İstanbul 16 Ağır Ceza Mahkemesi şike ve teşvik konusunda aldığı kararlar ortada bu kararlar içersinde bir kulübün başkanı, yöneticisi ve profesyonel çalışanları da dahil ceza almış ve mahkeme açıkça belirtmiş 11 maçta şike ve teşvik var diye bütün bunlara rağmen Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu kararları görmezden gelmesini bir şekilde ben izah edemiyorum. TFF’ye yazdığımız yazıda bir yerde tahkime pas edilerek geçildi. Tahkim Kuruluna başvurmamız istendi oraya da başvurduk. Mahkeme kararlarının uygulanmaması bizim gibi demokratik bir ülkeye yakışmayan bir uygulama.”

 

TRABZONSPOR BU MÜCADELEDEN HİÇ BİR ŞEKİLDE HAKKIN ALMADAN GERİ DÖNMEYECEKTİR

Trabzonspor’un haklarını almak için gerekli tüm girişimleri yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Yener sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu konuda UEFA’ya başvurduk ve buradan gelecek olan cevabı bekliyoruz. UEFA Henüz bu konuda karar vermiş değil. UEFA Disiplin Kurulu kararını açıkladıktan sonra Tahkim Kurulu var. UEFA Tahkiminden sonra FİFA ve CAS var. Ekonomik haklar için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi var. Bunların hepsine başvuracağız. Trabzonspor bu mücadelede hiçbir şekilde hakkını almadan geri dönmeyecektir. Bunu herkesin bilmesini isterim. Son zamanda kamuoyunda diğer konular öne taşınıp bu gündem unutturulmaya çalışılıyor. Trabzonspor olarak biz bunu hiçbir zaman gündemden düşürmeyeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler