Liverpoollu yıldıza rekor ceza!

İngiltere Premier Ligi takımlarından Liverpool'un yıldız oyuncusu Luis Suarez'e, Evra'ya ırkçı söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle 8 maç oynamama ve bir miktar para cezası verildi.İngiltere Premier Ligi takımlarından Liverpool forması giyen Luis Suarez'e,

Liverpoollu yıldıza rekor ceza!

İngiltere Premier Ligi takımlarından Liverpool'un yıldız oyuncusu Luis Suarez'e, Evra'ya ırkçı söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle 8 maç oynamama ve bir miktar para cezası verildi.

İngiltere Premier Ligi takımlarından Liverpool forması giyen Luis Suarez'e, Manchester United ile oynadıkları maçta Patrice Evra'ya ırkçı söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle 8 maç oynamama ve £40,000 para cezası verildi.

Uruguaylı oyuncu hakkında, Liverpool'un 15 Ekim'de Anfield Road'da M. United ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından Evra'ya hakaretlerde bulunduğu iddiasıyla İngiltere Futbol Federasyonu(FA) tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Maç sonrası Evra, Suarez'in kendisine rengiyle ilgili hakaretler içeren sözler sarfettiğini belirtmiş; Suarez ise kullandığı kelimelerin Uruguay'da hakaret olarak algılanmadığını, Fransız oyuncunun neden bu kadar alındığını anlamadığını açıklamıştı.

Uruguaylı oyuncuya destek olarak eski Chelsea'li ve şimdilerde Brighton teknik patronu olan vatandaşı Gustavo Poyet'ten de: "Uruguay'da ten rengi farklı olanlar için bazen böyle kelimeler kullanılır. Ancak bu saldırgan bir niyetle yapılmaz. Biz onlarla savaşa katıldık, her şeyimizi paylaştık.  İngiltere'de bu kelime farklı kullanılıyor. Ben geçen 14 senede buna adapte oldum ancak Surez henüz bilmiyor" açıklaması gelmişti.

Suarez cezanın açıklanmasının ardından sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan ; " Bugün ben ve ailem için çok zor, acı bir gün. Destekleriniz için çok teşekkürler. Ben çalışmaya devam edeceğim" mesajını takipçileriyle paylaştı.

24 yaşındaki oyuncu sekiz maç oynamama cezasını tamamladıktan sonra ilk maçına Manchester United karşısında çıkacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor