Lionel Messi'ye hapis şoku!

Süperstar suçlu bulunması halinde 6 aya kadar hapis ve 10 milyon Euro para cezasıyla karşı karşıya kalacak. ...Dünyanın ve Barcelona'nın 1 numaralı futbolcusu Lionel Messi ve babası Jorge Horacio'nun, önceki gün vergi kaçırdıkları öne sürülmüştü. İspanyol

Lionel Messi'ye hapis şoku!

Süperstar suçlu bulunması halinde 6 aya kadar hapis ve 10 milyon Euro para cezasıyla karşı karşıya kalacak. ...

Dünyanın ve Barcelona'nın 1 numaralı futbolcusu Lionel Messi ve babası Jorge Horacio'nun, önceki gün vergi kaçırdıkları öne sürülmüştü. İspanyol maliyecilerin yaptıkları soruşturma sonucunda Messi ailesinin, 3 yıllık süre içerisinde oyuncunun imaj haklarından elde ettiği gelirleri, vergi cenneti ülkelerdeki bazı aracı firmaların üzerine gösterdikleri kanısına ulaştıkları belirtilmişti.

Özellikle İspanya'da büyük yankı uyandıran bu haber, spor gazetelerinin manşetlerinde yer buldu. Suçlu bulunması halinde 6 aya kadar hapis ile 10 milyon Euro (25 milyon TL) para cezasıyla karşı karşıya kalacak Messi ve babası, kendilerini savundu. Horacio, "Biz 2007, 2008 ve 2009'da da, şimdi olduğu gibi vergilerimizi zamanında ödedik. En kısa zamanda temiz olduğumuzu herkes kanıtlayacağız" yorumunu yaptı.

'Hukuk savaşına hazır'

Messi'nin mali işlerini yürüten Angel Juarez, vergi kaçakçılığıyla ilgili henüz herhangi bir tebligat yapılmadığını, ancak Messi'nin avukatlarının İspanyol maliyecilerle hukuk savaşına hazır olduğunu vurguladı. Barça'nın eski başkanı Joan Laporta da yıldız oyuncuya destek çıkarak, ''Onu ve ailesini yakından tanıyorum. Her zaman kanunlara göre işlerini yaparlar'' dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor