Lemi Çelik'i davet ettiler

  İstanbul’da faaliyet gösteren Trabzonspor derneklerinden Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği, yönetim kurulu toplantısında Trabzonspor eski futbolcusu Lemi Çelik’i ağırladı. Bundan böyle toplantılarında İstanbul’da Trabzonluların ileri gelen isimleri

Lemi Çelik'i davet ettiler

 

 

İstanbul’da faaliyet gösteren Trabzonspor derneklerinden Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği, yönetim kurulu toplantısında Trabzonspor eski futbolcusu Lemi Çelik’i ağırladı. Bundan böyle toplantılarında İstanbul’da Trabzonluların ileri gelen isimlerinden biriyle Trabzonspor ve futbolun içinden birini misafir edeceklerini söyleyen dernek başkanı Ali Uzunay, ilk olarak Yaşar Aşçıoğlu ve Lemi Çelik’i davet ettiklerini, Yaşar Aşçıoğlu’nun davete olumlu cevap vermesine rağmen birkaç saat önce arayıp mazeret beyan ettiğini ve gelemediğini söyledi. 

 

Ali Uzunay, son yıllarda Trabzonspor yönetimine İstanbul’dan güçlü isimler alınmadığını, İstanbul’daki büyük potansiyelin görmezden gelindiğini, kendilerinden sadece taraftar desteği ve statların doldurulmasının istendiğini vurguladı. Eleştirilerine devam eden Uzunay, daha sonra şunları söyledi; “Arama Konferansı’nın zamanlaması yanlıştı.  Ayrıca belli kesimlere yakın isimler davet edildi. Sayın Faruk Özak oradaki konuşmasında lobisizlikten şikayet etti.  Halbuki kendisi bu konuda ilk ve en ciddi adımı atacak olan isimlerin başında gelmektedir. Toplantı konseptine uygun olmadığı için orada eleştiri ve itirazda bulunmadık. Başkaları güçlü lobileri sayesinde yanlış bir ifade kullanan televizyon sunucusunu görevinden uzaklaştırılmasıyla tehdit edebiliyor, ancak biz bir yorumcunun hakkımızda ‘Pontus takımı’ şeklinde bir sıfat kullanması karşısında hiçbir tepki gösteremiyoruz” 

 

Lemi Çelik de sözlerinde şu ifadelere yer verdi. “Faruk Özak mükemmel bir insandır. Trabzonspor için birlikte büyük mücadele verdik, çok sıkıntılar çektik. Ancak lobi konusunda şikayet etmeye hakkı yok, bu öncelikle kendi görevidir. Ulusal yayın yapan televizyonlarda bir tane temsilcimiz yok, kendisi bunun için de herhangi bir gayret sarf etmedi. Trabzonspor’da son iki yılda tam 16 yanlış transfer yapılmış, bu da yaklaşık 40 milyon Euro kayba neden olmuştur. Şu anda ya hiç yararlanamadığımız ya da yeterince yararlanamadığımız yabancı futbolculara çok ciddi meblağlar ödedik. Üstelik bu futbolcuları çok daha düşük maliyetlerle alabilirdik, neden bu astronomik rakamların ödendiği anlaşılır gibi değildir. İstanbul’daki büyük potansiyelin daha etkili bir güce sahip olması için, kulübe üye olunarak birlikte hareket etmek suretiyle kongrelerde baskı grubu oluşturulmalıdır ”

 

Dernek başkanı Ali Uzunay, 1 Ocak’ta İstinye’de düzenlenen organizasyonun aslında Taksim’de yapılmak üzere planlandığını, ancak bunun bazı gerekçeler gösterilerek engellendiğini ve büyük bir mücadeleden sonra ancak İstinye’ye alınabildiğini açıkladı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor