"Lazıo'yu Lazlar kurdu"

İtalyan takımının Avrupa kupalarında akıllara gelen bir diğer kurası 1994-95 sezonunda Trabzonspor ile olmuştu... Ama o eşleşmede maçlardan çok dönemin Trabzonspor başkanı Faruk Özak'ın açıklamaları gündeme damga vurmuştu. 1994-95 yılında UEFA Kupası 3. T

"Lazıo'yu Lazlar kurdu"
İtalyan takımının Avrupa kupalarında akıllara gelen bir diğer kurası 1994-95 sezonunda Trabzonspor ile olmuştu...
 
Ama o eşleşmede maçlardan çok dönemin Trabzonspor başkanı Faruk Özak'ın açıklamaları gündeme damga vurmuştu.
 
1994-95 yılında UEFA Kupası 3. Turu'nda Trabzonspor ile mücadele eden Lazio, her iki maçı da 2-1 skorlarla kazanarak turu geçmişti. Bordo mavilileri elediği maçlar yeşil sahada yaşananlardan çok o dönem Trabzonspor başkanlığını yapan Faruk Özak'ın açıklamaları ile hafızalara kazınmıştı
 
Trabzonspor Başkanlığı dışında milletvekilliği ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı'da yapan Özak, Lazio maçları öncesi bir gazeteye verdiği demeçte ilginç iddialarda bulunmuştu.
 
"LAZIO'YU LAZLAR KURDU"
 
İtalyanların köklü kulüplerinden birisi olan Lazio'yu Trabzon'dan giden lazların kurduğunun iddia eden Özak'ın bu sözleri günlerce konuşulmuştu. Hatta kulübün adının da laz-io (Io İtalyanca'da ben anlamına geliyor)yine lazlardan geldiğini söylemişti.
 
Şimdi Trabzobspor'un Lazio ile yeniden eşleşmesi Özak'ın o meşhur demecini yeniden gündeme gelmesini sağladı. İtalyan devi, sarı lacivertlilere rakip olur olmaz o meşhur demecin bulunduğu gazete küpürü sosyal medyada kullanıcılar arasında paylaşılmaya başlandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler