'Kürtaj hakkımız engellenemez''

 Antalya Kadın Dayanışma Merkezi ve Derneği öncülüğünde toplanan yaklaşık 50 kişi, Başbakan Erdoğan'ın "kürtaj" ile ilgili açıklamalarını protesto etti. Antalya Kadın Dayanışma Merkezi ve Derneği öncülüğünde, Kadın Dayanışma Vakfı, KESK, Türk Üniversiteli

'Kürtaj hakkımız engellenemez''

 

Antalya Kadın Dayanışma Merkezi ve Derneği öncülüğünde toplanan yaklaşık 50 kişi, Başbakan Erdoğan'ın "kürtaj" ile ilgili açıklamalarını protesto etti.

 

Antalya Kadın Dayanışma Merkezi ve Derneği öncülüğünde, Kadın Dayanışma Vakfı, KESK, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, kadın cinayetleri ve kadına şiddete tepki amacıyla yapılan 'Al Yazmalım Anıtı' önünde açıklamada bulundu.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kürtaj cinayettir. Uludere neyse kürtaj da odur" açıklamalarına tepki gösteren kadınlar, kürtajın hak olduğunu söyledi. Kadınlar adına açıklamada bulunan Antalya Kadın Dayanışma Merkezi ve Derneği Başkanı Serap Gürler, "Devlet, kadın cinayetlerinden sorumludur. 2002 yılından itibaren, yüzde bin 400 oranında cinayetler artış göstermiştir. Kadın cinayetleri için hiçbir önlem almayan hükümet, kadın bedeni üzerinden siyaset yapıyor. Kadının doğurganlığının ve bedeninin, devlet tarafından denetlenmesi, kazanılmış haklarının kısıtlanması ve kürtajın yasaklanması kabul edilemez" dedi.

Kürtajın yasaklanmasının daha çok kadının sağlığını kaybetmesi ile sonuçlanacağını iddia eden kadın eylemciler, "Kürtaj Hakkımız Engellenemez" sloganları atarak oturma eylemi yaptı.

Grup, daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler