Kupa Trabzonspor'un

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mehmet Ali Aydınlar'ın 26 Ocak'taki genel kurulda vereceği 'Puan silme' önergesi ortalığı karıştırırken, Spor Hukukçusu Doç. Dr. Ömer Özkan, "26 Ocak'ta şampiyonluk kupası Trabzonspor'a verilir" görüşünü savundu.Me

Kupa Trabzonspor'un

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mehmet Ali Aydınlar'ın 26 Ocak'taki genel kurulda vereceği 'Puan silme' önergesi ortalığı karıştırırken, Spor Hukukçusu Doç. Dr. Ömer Özkan, "26 Ocak'ta şampiyonluk kupası Trabzonspor'a verilir" görüşünü savundu.

Mehmet Ali Aydınlar'ın 26 Ocak'taki Genel Kurul'da 'puan silme' önergesi vereceğini açıklaması ortalığı karıştırdı.

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, Sarı-lacivertli kulübün yarım puanının dahi kesilmesini, para cezası verilmesini veya UEFA'nın federasyona dikte ettiği hiçbir kararı kabul etmediklerini açıklarken, önergeyle ilgili spor otoriteleri de farklı yorumlarda bulundu.

Konuyla ilgili Spor Hukukçusu Doç. Dr. Ömer Özkan ise bu sürecin sonunda kaybedenin Türk futbolunun olacağını savunarak, son derece ciddi uyarılarda bulundu.

Ömer Özkan, önergenin uygulamaya konulması halinde Türk futbolunu çok büyük tehlikelerin beklediğine dikkati çekerek, "TFF, Fenerbahçe'yi şu an küme düşürmeyip bunu mahkeme sonrasına (3-4 yıl sonra) bırakmak için büyük uğraş verdi. Korkarım ki, tüm dünyaya rezil olacağız.

Süreç gösteriyor ki, 26 Ocak'taki Genel Kurul'da şampiyonluk kupası geç de olsa Trabzonspor'a verilecek" dedi.

Devamı sayfa 2'de

"UEFA, TFF'NİN GÖREVİNİ YAPMADIĞINI GÖRÜYOR"
Bu süreç sonunda kaybedenin Türk futbolu olacağını savunan Özkan, "Benim en büyük korkum Türk takımlarının, hatta Milli Takımımız'ın Avrupa'dan men edilmesi.

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın Fenerbahçe'yi korumak amacıyla vermek istemediği ceza Türk futboluna verilecek. Fenerbahçe küme düşürülmezse, Türk futbolu küme düşecek" ifadelerini kullandı.

Ömer Özkan, TFF'nin UEFA'yla yaptığı görüşmenin ardından önergeyi açıklamasıyla ilgili olarak, "Spor yargısı hızlı bir yargıdır. UEFA net bir şekilde TFF'nin karar vermekten kaçındığını ve görevini yerine getirmediğini görüyor. UEFA, bir an önce TFF'nin karar vermesini istiyor.

Devamı sayfa 3'te

UEFA'nın verilecek cezalar konusunda TFF'yle masaya oturduğunu düşünmüyorum. UEFA pazarlık yapmaz; böyle bir şey söz konusu bile olamaz.

UEFA cezaların verilmesini bekliyor. Korkarım Türk futboluna çok büyük bir fatura kesecek" şeklinde konuştu.

"F.BAHÇE YÖNETİMİ TOPLU HALDE İSTİFA ETMELİYDİ"
Fenerbahçe yönetiminin tutumunun da yanlış olduğunu savunan Özkan, "Fenerbahçe yönetimi Şike soruşturmasının başladığı dönemde toplu halde istifa etmeliydi. Yeni bir yönetim göreve gelmeliydi. Ancak her şey ortada olmasına rağmen sanki hiçbir şey olmamış gibi açıklamalarına devam ediyorlar" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor