Kupa maçı öncesi yasak!

Şampiyon Galatasaray ile Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe’yi 11 Ağustos’ta saat 20.30’da karşı karşıya getirecek Süper Kupa finali Kayseri’de oynanacak. İl Spor Güvenlik Kurulu, maç öncesi toplanarak özel önlemler aldı. Buna göre stada davul, müzik aletle

Kupa maçı öncesi yasak!
Şampiyon Galatasaray ile Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe’yi 11 Ağustos’ta saat 20.30’da karşı karşıya getirecek Süper Kupa finali Kayseri’de oynanacak. İl Spor Güvenlik Kurulu, maç öncesi toplanarak özel önlemler aldı.
 
Buna göre stada davul, müzik aletleri ile hakaret ve tahrik edici sözler içeren pankartlar alınmayacak. Kadir Has Stadı’ndaki tüm koltuklara, her iki kulübün arması ve renklerini taşıyan broşürler konulacak. 3 bin polis, bin özel güvenlikçi olmak üzere 4 bin emniyet mensubu hazır bulunacak. Statta her iki taraftar grubu için ayrı otopark alanları oluşturuldu. Bariyer sistemi kurularak, futbolseverler ayrı ayrı koridorlardan stada alınacak. Galatasaray ve Fenerbahçe kafilelerinin kalacağı otel ve çevresinde, otogar, tren garı, havaalanı ve kent merkezindeki işlek yerlerde, otobüs ve raylı sistem duraklarında motorize ekipler ve yaya polis devriyeleri maç günü ve öncesi denetim yapacak. 
 
PERSONEL İZİNLERİ İPTAL!
 
Maç bitene kadar güvenlik, trafik, sağlık, itfaiye, zabıta teşkilatında izinler kaldırıldı. Alkollü olarak maça gelenler hem para cezası hem de 1 yıl seyirden men cezasına çarptırılacak. Şiddeti teşvik edecek açıklamalarda bulunanlara ise 50 bin TL’ye kadar para cezası, müsabakanın seyrini ve güvenliğini bozanlara ise 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor