"Kupa bizim hakkımızdır"

"Burak 'Avrupa' dedi... 'Tamam' dedik... 'Galatasaray' demedi.   Ben Burak'ın sözüne güveniyorum... UEFA'nın kararını normal karşılıyorum... Transferi umarım 1 Temmuz'a kadar bitiririz"  UEFA Cumartesi günü Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi ve Trabzonspor'u

"Kupa bizim hakkımızdır"

"Burak 'Avrupa' dedi... 'Tamam' dedik... 'Galatasaray' demedi.   Ben Burak'ın sözüne güveniyorum... UEFA'nın kararını normal karşılıyorum... Transferi umarım 1 Temmuz'a kadar bitiririz" 

 

UEFA Cumartesi günü Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi ve Trabzonspor'un da Avrupa Ligi'ne katılacağını resmen açıkladı. 

 

Benim beklediğim bir karardı. Çok da şaşırmadım. Şu açıdan da bakabiliriz. UEFA Trabzonspor'un temiz olduğunu bir kez daha teyit etti. Biz başından beri aynı şeyi söylüyoruz zaten. 

 

Fenerbahçe ceza alırsa, Şampiyonlar Ligi'ne gitme durumunuz da var. Bu konuda yorumunuz ne? 

Bu UEFA'nın alacağı bir karardır. Statü ne diyorsa odur. UEFA'nın kararını bekleyeceğiz. Ben bu durumla ilgili başka bir yorum yapmam.  

 

Bu sürecin başından beri şampiyonluk kupasını istiyorsunuz.. Hala aynı düşünceyi taşıyor musunuz? 

Tabii ki taşıyorum ve hala istiyorum. Aslında bir çok kişi o şampiyonluk kupasının Trabzonspor'un hakkı olduğunu biliyor. İçlerinden öyle düşünüyor ama konuşmuyorlar. Trabzonspor'un haklarını korumak adına istedim. Bundan doğal ne olabilir.

 

BU OYUNCULAR NİYE GİDİYOR? 

 

Yönetim ve Trabzonspor sizce başarılı mı? Geriye baktığınızda.. 

Çok yorucu bir yıl geçirdik. Bir mücadele verdik, vermeye de devam ediyoruz. Ben yoruldum, herkes yoruldu. Beş yılda iyi işler yaptık. Türkiye Kupası, Süper Kupa ve şampiyon olduk (Evet o sezonun şampiyonu Trabzon'dur), Şampiyonlar Liginde mücadele ettik. Bir yenilgi aldık ve gruptan çıkarak Avrupa'ya devam ettik. Bunlar başarı değil mi?  

Devamı Sayfa 2'de

 

Bir çok oyuncu neden gidiyor o zaman? 

Evet gidiyorlar. Bu isimler, bu futbolcular Trabzonspor’dan rahatsız oldukları için gitmiyor. Yada kulüp olarak  futbolculara paralarını ödemediğimiz  için gitmiyorlar. 

Bu futbolcular Trabzon’un sosyal durumundan dolayı gitmeyi tercih ediyorlar.   Trabzon kent olarak bu sorunu maalesef  yıllardır yaşıyor. Oyuncu alırken de bu sorunu yaşıyoruz tutmaya çalışırken de. Kiminin eşi durmak istemiyor kimi kendisi. Özellikle yabancılarda bu sorun çok daha fazla. Yapacak fazla bir şey de yok.

 

Peki transfere gelirsek. Ne oldu bu transferlere? 

Mesela Alper Potuk, mesela Serdar Kurtuluş mesela Cenk Tosun.. Futbol Transfer komitesi, hocamız Şenol Güneş'in isteği doğrultusunda çalışıyor. Bu hafta hareketli geçecektir. 1 Temmuz'a kadar transferi bitirmek lazım. Ben de bu hafta bizzat ilgileneceğim. 

 

Burak Yılmaz konusuna gelelim.. Nedir durum? 

Geldi izin istedi, "Avrupa'ya gideceğim" dedi.. Biz de "Tamam" dedik. Bekliyorum.  

 

Galatasaray'la görüşmediğini söyledi. Sadece Avrupa'ya gitmek istediğini ifade etti. Ben onun sözüne güveniyorum. Burak düzgün bir çocuktur. Sözü var bana. Söz 10 günde bir değişmez. "Avrupa" dedi biz de "Tamam" dedik. Git "Görüş" dedik. Ünal (Aysal) Bey konuyu öyle bir açtı ama bende ona Trabzonspor başkanına yakışan cevabı verdim. Çünkü bu işe bakış açım soğuk.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler