Kupa beyi Trabzonspor!

Spor Toto Süper Lig'de 4 büyükler olarak adlandırılan Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor, Türkiye’de en çok kupa kazanan takımlar olurken, bordo-mavili takımın 1974 yılında sonra çıktığı Türkiye 1.Ligi'nde Galatasaray'ın ardından Beşiktaş il

Kupa beyi Trabzonspor!


Spor Toto Süper Lig'de 4 büyükler olarak adlandırılan Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor, Türkiye’de en çok kupa kazanan takımlar olurken, bordo-mavili takımın 1974 yılında sonra çıktığı Türkiye 1.Ligi'nde Galatasaray'ın ardından Beşiktaş ile birlikte en çok kupa kazanan takım oldu. Bordo-mavili takım ise söz konusu tarihten sonra Ziraat Türkiye Kupası'nda final oynayacağı ezeli rakibi Fenerbahçe'yi ise kupa kazanmada geride bıraktı.


Beşiktaş 1903'de Galatasaray 1905'de ve Fenerbahçe 1907'de kurulurken Anadolu takımı olan Trabzonspor 1967'de kuruldu. Bordo-mavili takımın ezeli rakiplerinden Beşiktaş ile 64, Galatasaray ile 62 ve Fenerbahçe ile 60 yıllık kuruluş tarihi farkı bulunuyor. Siyah-beyazlı takım 110, sarı-kırmızılı takımın 108 ve sarı-lacivertli takım 106 yıllık kulüpler olurken Trabzonspor ise 46 yıllık tarihi bulunuyor. 1967'de kurulan ve 1974'de Türkiye 1.ligine çıkarak İstanbul hegemonyasına son veren Karadeniz ekibi söz konusu tarihten sonra Galatasaray'ın ardından Beşiktaş ile birlikte en çok kupayı kazanan takım oldu. Söz konusu tarihlerde Trabzonspor bir çok kez şampiyonluk için mücadele etse de en son 2010-11 sezonunda Fenerbahçe ile yaşadığı şampiyonluk polemiği ise hafızalardaki yerini koruyor.


Lig Şampiyonluğu, Türkiye Kupası Şampiyonluğu, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası ve Süper Kupası olarak yapılan kupa sıralamasında Galatasaray 35, Beşiktaş ve Trabzonspor 27, Fenerbahçe ise 23 Kupa kazandı.

TRABZONSPOR 14. KEZ FİNAL OYNAYACAK
Trabzonspor, Türkiye Kupasında bugüne dek 13. kez final oynadı. 8 kez kupayı müzesine getirmeyi başaran Trabzonspor, 5 final maçından ise boynu bükük ayrıldı. Bordo-mavili takım ezeli rakibi Fenerbahçe ile ikinci kez finalde karşı karşıya gelecek. Daha önce 2009-2010 sezonunda Şanlıurfa'da oynanan final maçında karşılaşan iki takımdan gülen taraf Trabzonspor olmuştu. Bordo-mavili takım ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek kupaya uzanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler