Kulüplere şok! TFF kararını verdi...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Toto Süper  Lig'de 2013-2014 sezonunda, yabancı oyuncu kontenjanı konusunda daha önceden  açıkladıkları "6+0+4" statüsünde herhangi bir değişiklik yapılmayacağını  açıkladı.Futbol Federasyonu Baş

Kulüplere şok! TFF kararını verdi...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Toto Süper  Lig'de 2013-2014 sezonunda, yabancı oyuncu kontenjanı konusunda daha önceden  açıkladıkları "6+0+4" statüsünde herhangi bir değişiklik yapılmayacağını  açıkladı.

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, yönetim kurulu toplantısının ardından tartışılan yabancı sınırlaması ile ilgili son kararı açıkladı.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, 2013-14 sezonunda mevcut 6+0+4 yabancı kontenjanı sistemine devam edileceğini açıkladı. Demirören, bize AB modeli uygulanması konusunda bir teklif geldi. Biz AB ülkesi değiliz bu olacak bir şey değil. Biliyoruz tepkilerle karşılacaşacağız ama biz Federasyon olarak verdiğimiz kararın arkasındayız. 'AB statüsü' önerisini, yönetim kurulu olarak geri çevirdik. Türk futboluna hayırlı olsun şeklinde konuştu.

Yıldırım Demirören şunları söyledi: "İki takımımız UEFA'dan cezalar aldı. Bizim burada edebileceğimiz müdahaleler yok. Kararın adil olması için olayın takipçisi olacak. AB ülkesi Türk oyuncuları AB vatandaşı sayabilir diyor. Neden AB vatandaşı sayıyorlar bunu düşündün mü hiç? Mehmet Ali Aydınlar'a bir soru sormak istiyorum. Genel kuruldan ne geçerse geçsin ne küme düşmek olacak ne de puan silinecek demişti. Bunu açıklasın. Geçen sene yayıncı kuruluş geri çekiliyordu. Milli takımımızın Avrupa'ya gitmeyeceği konuşuluyordu.

 

İSTİFA YOK!

Haluk Ulusoy benim fikir alacağım kişi değil. Başkanlık bilgilerinden faydalanırım ancak. İstifa etmeyeceğiz, sonuna kadar görevimizin başındayız. Seçim zamanı geldiğinde bir şey olacaksa olur. Türkiye'de 'geldiğin gibi gidersin' lafları artık bitti. Bunlar bitti. Her şeyin bir kuralı vardır. Seçim 2015'tedir.

UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş ile ilgili verdiği kararla ilgili bir şey yapamayız. UEFA adil olmalı.  Avrupa'da federasyon başkanları öyle tüm maçlara gitmezler. Ben de sık sık gidiyorum, gitmiyor değilim.Federasyonumuz geçmişteki gibi gidip el öpmez. UEFA'dan takımlarımıza adil bir karar çıkmazsa elbette biz de tepkimizi gösteririz.

Milli takımımızın hali belli. Brezilya'ya gidersek şansa gideriz. Abdullah Hoca'yı ben getirmedim. Ben geldiğimde hoca buradaydı. İnsanları kazanmak zor kaybetmek kolaydı. Gördüğünüz gibi U-20'de de başarısız olduk. Demek ki kendi gençlerimizin üzerine gitmek gerekiyor.

UEFA bizden kararlarımızı değiştirmemizi isterse, farklı tartışmalar yaşanır. Biz kulüpleri değil Türk futbolunu düşünmeliyiz. Sayın Ünal Aysal'a kendisine her şekilde destek olacağımızı belirttik. Kimseyi zor durumda bırakmak istemiyoruz. Steaua kararını gördükten sonra UEFA kararlarının adil olmasını beklemek zorundayız. Altyapıdan gelecek oyuncular A takımda oynar ve milli takımlara giderse kulüplere büyük oranda teşvik vereceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor