Kulüplere SGK şoku!

 SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, kayıtdışı istihdamla mücadele sırasında, bazı ünlü futbolcuların gelirlerinin asgari ücretten beyan edildiğini saptadıklarını söyledi. Acar, Türkiye Futbol Fedarasyonu (TFF) ve kulüp başkanlarıyla toplantı

Kulüplere SGK şoku!

 

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, kayıtdışı istihdamla mücadele sırasında, bazı ünlü futbolcuların gelirlerinin asgari ücretten beyan edildiğini saptadıklarını söyledi. Acar, Türkiye Futbol Fedarasyonu (TFF) ve kulüp başkanlarıyla toplantı yaptıktan sonra, yıllık matrahın 38 milyon TL arttığını açıkladı.
 
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Fatih Acar, SGK'nın son yıllarda yaptığı çalışmalarla çok önemli hizmetlere imza attığını belirterek, vatandaşa daha iyi ve kesintisiz hizmet için çalıştıklarını söyledi. Kurumun en önemli gelir kaynağının primler olduğuna dikkat çeken Acar, şöyle dedi:
 
"Ünlü futbolcu ve teknik direktörlerimizin maalesef asgari ücret üzerinden beyan edildiklerini gördük. Bu bizi üzdü. Bu tabloyu mutlaka düzeltmemiz lazım. Türkiye Futbol Federasyonu ve kulüp başkanları ile toplantı yaptık. Bir ay içinde bunun düzelmesi gerektiğini söyledik. Görüşmenin ardından yıllık vergideki matrah artışı 38 milyon TL. 2008 yılından bugüne, 1 milyon 231 bin 877 işçi kayıt altına alındı. Daha fazla ödeme yapılmasına rağmen asgari ücretle çalışıyormuş gibi gösterilen çalışanlar var. Bu konudaki oran aynı yıllarda yüzde 60'larda iken şimdi bunu yüzde 41'lere kadar düşürdük. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler