Kulüpler Birliğinden önemli kararlar

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden 18 kulübün yetkilisinin katılımıyla vakfın Esentepe'deki merkez ofisinde yapılan toplantının ardından, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Halil Ünal gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ünal, "Yeni sezonda deplasmana taraft

Kulüpler Birliğinden önemli kararlar

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden 18 kulübün yetkilisinin katılımıyla vakfın Esentepe'deki merkez ofisinde yapılan toplantının ardından, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Halil Ünal gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ünal, "Yeni sezonda deplasmana taraftar götürme yasağının kalkacağı konusunda ortak görüşe vardık" şeklinde bir açıklama yapıldı.Aynı zamanda Eskişehirspor Kulübü'nün de başkanlığını yapan Ünal, toplantıda bazı hukuksal konuların konuşulduğunu belirterek, şunları söyledi:

 "Sayın Kemal Kapulluoğlu başkanlığında perşembe günü yine Kulüpler Birliği Vakfı'nda 18 Süper Lig kulübünün hukukçularıyla bir toplantı gerçekleştirilecek. Başta spor kanunu olmak üzere birçok konu konuşulacak. Gençlik Spor Müdürlüğü, Türkiye Futbol Federasyonu ve bizim ortaklaşa çalıştığımız yeni bir futbol yasasının hazırlığı içerisindeyiz. Ortak görüşümüz futbolun ayrı bir kanununun olmasıdır. Önümüzdeki hafta şekillenecek. Çok oldu bittiye gelmeden, özerkliğimize uluslararası arenada zarar vermeden çalışmalar yapılacak."

"Deplasman yasağının kalkmasını istiyoruz"

Güvenlik nedeniyle derbi maçlarda konuk takım seyircisinin statlara alınmaması konusunu da konuştuklarını aktaran Ünal, bu yasağın kalkmasını istediklerini dile getirdi. Ünal, büyük takımların da isteğiyle yeni sezonda deplasmana taraftar götürme yasağının kalkacağı konusunda ortak görüşe vardıklarını kaydetti.

"Hakemleriniz daha dikkatli olmalı"

Son haftalarda yaşanan hakem hatalarında art niyet aramamak gerektiğini vurgulayan Ünal, hakemlerin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.Ünal, hakemler ile ilgili şöyle konuştu:

"Hakemlerimizin art niyetli olduğunu düşünmüyoruz ama biraz daha dikkat etmeleri gerekir. İnsanlar hata yapabilir ama bunu minimize etmeleri lazım. Kritik haftalara girdik. Hataların daha az olması gerektiğinin sayın Merkez Hakem Kurulu Başkanımız da bilincinde. Hakem kardeşlerimizin de bundan sonraki maçlara çok önem göstermelerini istiyoruz. Yoksa takımların bir sezonda verdiği emekler boşa gidebilir."

"Yeni sezonun tarihi bir an önce belirlenmeli"

Ünal, Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonun başlangıç tarihinin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından bir an önce açıklanması gerektiğini ifade etti. Takımların yeni sezon hazırlık programlarının, açıklanacak tarihe göre netleşeceğini vurgulayan Ünal, "Ligin başlama tarihi, bir an önce bildirilmeli. TFF 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten bey ile toplantıda telefon görüşmesi yaptık. Görüntü net olmamakla birlikte şu; 11 Ağustos ya da 18 Ağustos'ta ligin başlamasını bekliyoruz. Önümüzdeki hafta TFF bir açıklama yapacaktır" diye konuştu.

 Ünal, toplantıda iddia oyununun gelirlerinin artırılması ve TFF bütçesinden kulüplerin altyapılarına kaynak oluşturulması için de görüş birliğine vardıklarını belirtti. Gazetecilerin soruları üzerine Ünal, takımı Eskişehirspor'un Fenerbahçe ile dün oynadığı lig maçının hakemiyle ilgili konuşmak istemediğini söyledi. Ünal, kırmızı-siyahlı takımın futbolcusu Alper Potuk için ise hiçbir takımdan teklif almadıklarını dile getirdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler