Kulüpler birliği toplandı Flaş

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden 11 takımın yöneticisi, Kulüpler Birliği Onursal Başkanı İlhan Cavcav'ın daveti üzerine Ankara'da biraraya geldi.Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya, Kulüpler Birliği Onursal Başkanı ve ve Gen

Kulüpler birliği toplandı Flaş

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden 11 takımın yöneticisi, Kulüpler Birliği Onursal Başkanı İlhan Cavcav'ın daveti üzerine Ankara'da biraraya geldi.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya, Kulüpler Birliği Onursal Başkanı ve ve Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Samsunspor Kulübü Başkanı Kazım Yılmaz, Ankaragücü Kulübü Başkanı Haluk Ilıcan, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Nevzat Şahin, Trabzonspor Kulübü Başkanvekili Necmettin Aytekin, Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanvekili Abdi Kurt, Orduspor Kulübü Asbaşkanı Zühtü Başar Asmaz, Bursaspor Kulübü Genel Sekreteri Recep Bölükbaşı katıldı.

Toplantı sonrasında İlhan Cavcav açıklamalarda bulundu. İşte satırbaşları...

"Bazı kulüp başkanlarının bizi bir araya getir demesi üzerine Anadolu külüplerinin temsicileriyle beraber bir toplantı yapma kararı aldım."

"Şunu söylemek istiyorum bu toplantı üç büyüklere karşı yapılmış bir toplantı değildir."

"Aralık ayından beri futbol camiamıza hep bir araya gelip konuşmayı önerdim. Şu ana kadar taraflar yeterli bir düzeyde karşı karşıya gelmediler. İnşallah Anadolu külüplerinin yaptığı bu samimi toplantı önümüzdeki toplantılara da örnek olur."

"34 yıldır spor adamı olarak böyle bir ortam görmedim. Umarım yaşadığımız sorunları bu toplantı ile çözmüş oluruz."

"DEMİRÖREN MUHALİF OLMASINA RAĞMEN..."
"Biz yayın gelirlerinin şampiyonluk sayılarına göre dağılımını uygun bulmuyoruz."

"Üç büyüklere giden para sebebiyle bizim eşit şartlarda mücadele etmediğimizi siz de biliyorsunuz. Umarım yeni federasyon başkanı bu durumla ilgilenir"

"Burada TFF Başkanının kim olacağı hakkında bir mutabakata varmış değiliz. Ancak yakın zamanda ortak bir karar alınmasını temenni ediyorum.

Yıldırım Demirören benim kardeşim. Ben 30 seneyi aşkın bir süre içerisinde çok genel kurula katıldım. Bugüne kadar Yıldırım Demirören Kulüpler Birliği'nde bize muhalif olmasına rağmen birlik beraberlik adına bize destek verdi.

Kimsenin arkasından konuşmuş değilim. Sayın Demirören yapılan genel kurulda 58. madde konusunda fikir birliğine varmış iken "bunun sonu kaos" olur demesine rağmen bizimle beraber oldu."

"EN BÜYÜK SKANDAL YALÇIN KARADENİZ"
"Ancak Genel Kurul'da Kulüpler Birliği olarak konuştuğu anda diyebilmeliydi ki "Ben Beşiktaş adına konuşuyorum" ancak Kulüpler Birliği Başkanı olarak TFF'ye güven tazelemesi konusunda tavsiye vermesi ve eski arkadaşım Yalçın Karadeniz'in genel kurula katılan bir başkan olarak yedinci maddeyi hiç kimse anlamadı.

Yalçın Karadeniz, Türk futbol tarihinde yapılan genel kurulun en büyük skandalını yarattı. İnşallah Türk futbolu adına bunun sıkıntısını çekmeyiz. 7. maddenin ne olduğunu kimse genel kurulda bilmiyordu"

"Ben hukukçu değilim; ancak bana göre bu genel kurulun iptal edilmesi gerekiyordu. TFF başkanlığına kim aday olursa tekrar toplanıp bu isim üzerinde düşüneceğiz. Şu an herhangi bir isim üzerinde karar kılmadık"

"ÜÇ BÜYÜKLERİN PİYONU OLDUK"
Kulüpler Birliği'nin kurucularından biri de benim. Bir Trabzonspor bize o zaman destek vermişti. Üç büyüklerin hiçbiri bu birliğe üye değildi. Bu üç büyük kulübümüzün değerli başkanları hep ağırlıklarını koydular ve Anadolu külüpleri üç büyüklerin piyonu haline düştü.

Kulüpler Birliği'nde benden sonra alınan kararlar üç büyüklerin çıkarları doğrultusundaydı. Artık bu gidişe "dur" diyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor