Kuleyin: Günnar'ın haddine değil

Trabzonspor'un eski Ankara temsilcisi işadamı Şükrü Kuleyin, Ak Parti Trabzon il başkanı Adnan Günnar'ın Bayındırlık ve İskan eski Bakanı ve MHP Trabzon milletvekili Koray Aydın ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamaya sert tepki gösterdi.Koray Aydın'ın

Kuleyin: Günnar'ın haddine değil

Trabzonspor'un eski Ankara temsilcisi işadamı Şükrü Kuleyin, Ak Parti Trabzon il başkanı Adnan Günnar'ın Bayındırlık ve İskan eski Bakanı ve MHP Trabzon milletvekili Koray Aydın ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamaya sert tepki gösterdi.

Koray Aydın'ın bakanlık yaptığı dönemde Trabzonspor'un Ankara temsilcisi olduğunu ifade eden Kuleyin, "Koray Aydın'ın Trabzonspor için neler yaptığını en iyi bilenlerden biriyim. Hatta bunun en büyük tanıkları Kulüp başkanlığı yapan Mehmet Ali Yılmaz, Özkan Sümer ve şu an Ak Parti Trabzon milletvekili olan Sayın Faruk Özak'tır. Günnar bu isimlere soracak ve gerçekleri öğrenecek, ondan sonra çıkıp açıklama yapacaktır” dedi.

Koray Aydın'ın Trabzonspor'u gerek bakanlığı gerekse de siyasi hayatı boyunca hep siyasetin dışında tuttuğunu dile getiren Kuleyin, Ak Parti Trabzon il başkanı Adnan Günnar'ın yaptığı açıklamayı talihsizlik olarak değerlendirdi.

 

Kuleyin şu görüşlere yer verdi; "Ak Parti Trabzon il başkanı Sayın Adnan Günnar'a sormak istiyorum. Şike soruşturmasının başladığı 3 Temmuz 2011 tarihinden bu yana Trabzonspor gazetelerde, televizyonlarda, internet sitelerinde linç edilirken neden hiçbir açıklamada bulunmadınız? Koray Aydın'ın Fenerbahçe taraftarı olmaktan büyük gurur duyan başbakan ile ilgili olarak yaptığı açıklamanın hemen ardından neden böyle bir cevap vermek ihtiyacı duydunuz? Sizin önceliğiniz Trabzon'un, Trabzonspor'un menfaatlerimi yoksa Başbakanın gözgünde itaatkar bir il başkanı olmak mı? Trabzon il başkanı olarak gerek kendi il yönetiminiz gerekse teşkilatlarınızdan herhangi biri Trabzonspor'un haksızlığa uğradığı bu süreçte hangi olumlu adım attınız?

 

Trabzonspor başkanı yöneticisi çalışanı her kim olursa olsun, yanlarına gitmenizden vaz geçtik, telefonla dahi olsa arayarak yanlarında olduğunuzu ifade edebildiniz mi?

 

Sayın Adnan Günnar önce bu soruların cevabının kamuoyuna açıklayacak daha sonra çıkıp başbakanını savunacaktır.

 

Talihsiz açıklama

Trabzonspor'un şampiyonlar liginde oynamasını bile Başbakan'a bağlayan bir il başkanının futbolla uzaktan yakından alakası olmadığı aşikâr bir gerçek olduğu gibi yapmış olduğu mesnetsiz, asılsız ve talihsiz açıklamalarında abdestle iştigal olduğunu belirtemeden geçemeyeceğim. Bu ifade Ak Parti'nin spor içine ne kadar girdiğinin alenen göstergesidir. Hele de bunu küçük hesaplar uğruna siyasi rant peşinde koşan bir il başkanın açıklamış olması bu olayın teşkilatlara kadar indiğinin de acı bir fotoğrafıdır.

 

Tek isim Koray Aydın

Mecliste tartışılan ve günlerce kamuouyunu meşgul eden spordaki 58. Madde olayını önce yasalaştırıp daha sonra değiştirmeye kalkan mevcut iktidarken bu olaya açık red veren tek milletvekili de Koray Aydın olmuştur. Acaba aynı cesaret ve yürekliliği Trabzonsporlu olduğu iddia eden kendi milletvekilleri ortaya koyabilmişmidirler.

 

Haddini aştı

Koray Aydın'ın Trabzonsporluluğunu tartışmak bir il başkanını haddi değildir. Ben bir siyasetçi değilim ama iyi bir Trabzonsporlu olarak Sayın il başkanının yapmış olduğu açıklamayı esefle kınıyorum.

Benim Sayın Günnar'a tavsiyem, Bir siyasetçi olarak küçük hesap ve siyasi çıkarları bir kenara bırakıp, Trabzonspor'un haklarını teslimi konusunda lobilerini kullanmalarıdır.

Son sözüm Trabzonspor, hepimizin ortak sevdasıdır, siyaset üstü bir kurumdur. Bu da böyle biline” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor