Kulbilge'ye yüklü şike ödemesi

Şike iddianamesinin ek delil klasörlerindeki telefon kayıtları, polisin teknik takibinin operasyondan 4 ay önce öğrenildiğini ortaya koydu.  Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçı öncesinde dinlemeye takılan Antrenör Cengiz Demirel ile Menajer Mehmet Şen takipten

Kulbilge'ye yüklü şike ödemesi

Şike iddianamesinin ek delil klasörlerindeki telefon kayıtları, polisin teknik takibinin operasyondan 4 ay önce öğrenildiğini ortaya koydu.  

Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçı öncesinde dinlemeye takılan Antrenör Cengiz Demirel ile Menajer Mehmet Şen takipten kurtulmak için yapmaları gerekenleri tartışıyor

Şike İddianamesi'nin ek delil klasörleri, çarpıcı belge ve telefon kayıtlarını gün yüzüne çıkardı. Şike operasyonunda göz altına alınanların operasyondan yaklaşık dört ay önce polisin kendilerini takip ettiğini ve telefonlarının dinlendiğini öğrendiklerini ortaya koydu. Aziz Yıldırım'ın talimatıyla Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçı öncesinde şike görüşmesi yapan Gençlerbirliği antrenörü ile futbolcu menajeri  M.Şen polisin kendilerini takip ettiğini anlayınca görüşmelerini yüz yüze yapmaya başlamış. 

Ankara'da 07 Mart 2011'de oynanan Gençlerbirliği - Fenerbahçe futbol müsabakası öncesi FB Başkanı Aziz Yıldırım'ın, İlhan Yüksel Ekşioğlu ile menajer Mehmet Şen'e Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği ile yapacağı müsabakada Gençlerbirliği teknik heyetindeki bazı şahıslar ve bazı Gençlerbirliği futbolcular üzerinden şike talimatı verdiği iddia edilmişti.

Şike İddianamesi'nin ek delil klasörlerinde yer alan teknik takip ve tape kayıtlarına göre futbolcuları FB lehine şikeye ikna etmeye çalışan Gençlerbirliği Antrenörü Cengiz Demirel ile Menajer Mehmet Şen polisin takibinden haberdar. Şike operasyonundan yaklaşık dört ay önce teknik takibe takılan görüşmede Cengiz Demirel, Mehmet Şen'e, Teknik takip olabileceğini ve yüz yüze konuşmak istediğini söylüyor. İşte o görüşme:

M.Ş: Cengiz'im yemekteyiz. Ben eve geçince arayayım mı seni?

C.D. Geç ara da bu gün çok ters bir olay oldu şey hiçbir şey konuşmayalım tamam mı bundan sonra.

M.Ş: Niye ters bi olay oldu?

C.D: Şey evden konuştuğumuzda anlatırım ben sana abi.

M.Ş: Hayırdır ya.

C.D: Serdar'ı takip etmişler bugün de.

M.Ş: Öylemi. Ne oldu?

C.D: Kulübe de gittik şeylere falan baktık görüntülere özellikle de şey müziğin sesini açtım şimdi de.

M.Ş: He he.

C.D: Kulübe gittik görüntülere filan da baktık hakikaten iki tane araç öyle geliyorlar paslaşıyorlar bir ona teklifini şey yapıyor anlatırım detaylı sonra yani.

M.Ş: Tehlikeli mi?

C.D: Vallaha teknik takip olur mu diye kullanmadım yani.

M.Ş: Tamam be arayacağım seni gece.

C.D: Tamam.

Çok gol yiyen kaleciye ekstra ödeme

Ek delil klasörlerinde Aziz Yıldırım’ın talimatı ile Gençlerbirliği - FB müsabakasında Mehmet Şen’in şike faaliyetlerinde bulunduğu belirtiliyor. Şen’in Gençlerbirliği yardımcı antrenörü Cengiz Demirel ve kulüp müdürlüğü görevini yürüten Zafer Önder İpek vasıtasıyla Gençlerbirliği kalecisi Serdar Kulbilge’ye ulaştığı vurgulanıyor. Kulbilge ile maçı Fenerbahçe’nin lehine sonuçlandıracak şekilde oynaması için para karşılığı anlaşma sağlandığı kaydediliyor. Ayrıca Kulbilge’ye sezon sonunda Fenerbahçe’ye transfer edileceği söyleniyor. Gençlerbirliği futbolcularına verilmesi için anlaşılan paranın futbolcuların oyunlarından memnun kalınmadığı için ödenmediği dile getiriliyor. Anlaşmazlığı çözmek ve 20 Mart 2011’deki Gençlerbirliği Trabzonspor maçı için anlaşma sağlayabilmek için Cengiz Demirel ve İlhan Ekşioğlu’nun 16 Mart 2011’de İstanbul’da buluştukları belirtiliyor. Bu görüşmede Demirel’in FB maçı ile ilgili ödeme yapılmaması durumunu kabullendiği sadece kaleci Serdar Kulbilge’ye yapılacak ödemenin miktarını arttırarak şahsa ödeme yapmak konusunda anlaştıkları anlatılıyor. Kulbilge’nin hesabına Fenerbahçe kaleci antrenörü Murat Öztürk vasıtası ile vaadedilen paranın bir kısmının yatırıldığı dile getiriliyor.

İYİ OYNAYAN FUTBOLCUNUN PARASI KESİLDİ

07 Mart 2011'deki Gençlerbirliği - Fenerbahçe maçının ilk yarısının 2-2 berabere tamamlanması üzerine Ekşioğlu'nun Doğan Ercan ve Mehmet Şen'i arayarak Gençlerbirliği futbolcularının beklenenden daha iyi oynadıklarını söyleyip şahısları uyardığı belirtiliyor.  Maçı Fenerbahçe'nin 4-2 kazandığı, Gençlerbirliği kalecisi Serdar Kulbilge'nin müsabakada Gençlerbirliği kalecisi olarak görev yaptığı aktarılıyor. Müsabaka sonunda Yıldırım'ın, şikeye rağmen Gençlerbirliği futbolcularının iyi oynadığını düşünerek Ekşioğlu'nu azarladığı ve ilk taksit olarak futbolculara dağıtılmak üzere Doğan Ercan'a verilen 100 bin doların geri alınması talimatını verdiği vurgulanıyor. Ekşioğlu'nun da aynı tepkiyi Doğan Ercan'a yansıtarak şahıstan 100 bin doları geri istediği, Ercan'ın da bahse konu parayı Tuğrul Çağrı Üzer aracılığı ile Ekşioğlu'nun çalışanı Halil Köntek'e teslim ettiği kaydediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor