Kongre iptali için dava açıldı

Kulüp üyesi Bakırtaş, 25 26 Mayıs'ta yapılan olağanüstü genel kurul kararlarının iptali için 1.Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açtı. Trabzonspor'un 25-26 Mayıs'ta yaptığı olağanüstü genel kurul kararlarının iptali için 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açı

Kongre iptali için dava açıldı
Kulüp üyesi Bakırtaş, 25 26 Mayıs'ta yapılan olağanüstü genel kurul kararlarının iptali için 1.Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açtı.
 
Trabzonspor'un 25-26 Mayıs'ta yaptığı olağanüstü genel kurul kararlarının iptali için 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açıldı.
 
 Kulübü Üyesi Recep Bakırtaş, mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde, Trabzonspor Kulübü Derneğinin geçtiğimiz ay yaptığı olağanüstü genel kurulda, yönetim kurulunun görev süresini belirleyen tüzüğün 68. maddesine geçici bir madde konulmasına ilişkin önergenin oylama, sayım ve sonucun değerlendirilmesinin Türk Medeni Kanunu, Dernekler Kanunu ve Trabzonspor Külübü Derneği Tüzüğü'ne aykırı yapıldığını öne sürdü.
 
Bakırtaş, dilekçesinde tüzük değişikliğine ilişkin kararların ancak toplantıya katılan üyelerin 2/3'ünün oyu ile alınabileceğini, tüzüğün 68. maddesinde görevden çekilme halinde yeni seçilen üyelerin görev süresinin önceki üyelerin kalan görev süresi kadar olduğunu ifade etti. Bakırtaş, yönetim ve denetleme kurulu faaliyet raporları, gelir-gider hesaplarının kabul ve ibrası ile tüzüğün 68. maddesinin geçici bir maddeyle değiştirilmesine ilişkin kararların iptalini talep etti.
 
Trabzonspor'un olağanüstü genel kurulunda, yönetim kurulunun görev süresini belirleyen 68. maddeye "yönetim kurulunun görev süresine bir defaya mahsus olmak üzere 2 yıl eklenir" geçici maddesi ilave edilmişti. Böylece yeni yönetimin görev süresi 6 aydan 2 yıl 6 aya çıkarılmıştı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor