Kızılcık'tan EYOF açıklaması

Trabzon'da gerçekleştirilen 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) için yaptırılan tesisler, her hafta 700 öğrenciye kapılarını açacak. Trabzon Valisi Recep Kızılcık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2007 yılında Karadeniz Oyunları'na ev sahipliği ya

Kızılcık'tan EYOF açıklaması

Trabzon'da gerçekleştirilen 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) için yaptırılan tesisler, her hafta 700 öğrenciye kapılarını açacak.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2007 yılında Karadeniz Oyunları'na ev sahipliği yapan Trabzon'da, 24-29 Temmuz 2011 tarihleri arasında da Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) gibi büyük bir organizasyon yapıldığını anımsattı.

EYOF kapsamında bir çoğu Türkiye'de ilk olan spor tesislerinin Trabzon'da açıldığını, bu tesislerin sürekli olarak kullanılması ve tesislerde çeşitli projelerin hayata geçirilmesi için önemli çalışmalar yapıldığını anlatan Kızılcık, kentin bir spor merkezi olmaya aday olduğunu ifade etti.

Kızılcık, Trabzon'un spor merkezi olması için Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın önemli bir başlangıç olduğunu ifade ederek, ''Yüzme havuzundan tenis kortlarına, cimnastik salonundan, spor salonlarına kadar ilimiz mükemmel tesisler kazandı. Avrupa'nın 49 ülkesinden 4 bine yakın sporcu ile 4 bine yakın misafir bir hafta boyunca Trabzon'un tanıtılması ve sesinin duyurulmasında çok önemli katkı sağladı'' dedi.  

 HER HAFTA 700 ÖĞRENCİ    

Tesislerin sadece bir haftalık uluslararası organizasyonların gerçekleştirilmesi için yapılmadığını kaydeden Vali Kızılcık, şöyle devam etti:

 ''Tesislerin hemen hemen her gün etkin olarak kullanılması için çalışma başlattık. Tesislerin, çok etkin olarak kullanılması, kendi sporcu ve gençlerimizin yetiştirilmesi ve insanların spor yapması için son derece önemli. Bu aydan itibaren okullarımızdan her hafta 700 çocuğumuzu bu tesislere götürerek, istediği branşta spor yaptıracağız. Öğrencilerimizin taşınmasını il özel idaresi olarak biz üstleniyoruz. Öğrencilerimiz, artık bir nevi beden eğitimi derslerini bu tesislerde gerçekleştirecek. Böylelikle hem kendilerini tesisler sayesinde geliştirecekler hem de tesislerden maksimum düzeyde istifade etmiş olacağız.''

 DOĞU KARADENİZ'DEKİ SPORCULAR AĞIRLANACAK    

Kızılcık, tesislerin bölge ve ülke açısından daha etkin olarak kullanılabilmesi için de proje ürettiklerini belirterek, şunları ifade etti:

''Ülkemizi ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında temsil edecek sporcuların yetişmesi için çalışıyoruz. Tüm federasyon başkanlarını, hocalar, teknik direktörler ve spor temsilcileriyle ocak ayı içerisinde bir toplantı gerçekleştireceğiz. Bu toplantıda hangi spor branşında, ülkemizi temsil edecek sporcuların yetiştirileceğinin kararını vereceğiz. Doğu Karadeniz'deki çocukların burada yetiştirilmesi için ciddi bir program uygulayacağız. Diğer illerden gelecek çocuklar için gerekli servis ve ders programları belirlenecek. İlimize gelecek olanlara belirli bir miktar para ödemesi de yapılacak. Sporcuların antrenörleri belirlenecek. Böylelikle ülkemize, belirleyeceğimiz branşta çok sayıda sporcu kazandırmış olacağız.''

 TRABZON'DA EYOF İÇİN YAPILAN TESİSLER     

Trabzon'da EYOF kapsamında kullanılmak üzere yapılan 6 tesis, oyunlar köyü, medya merkezinin yapımı ile diğer mevcut tesislerin modernizasyonu için toplam 220 milyon lira harcandı.

Trabzon'un Pelitli Beldesi'nde farklı mimarisi ile 2009 yılının Temmuz ayında inşaatına başlanan ve vefat eden Trabzon'un önemli spor adamlarından Hayri Gür'ün ismi verilen spor salonu geçtiğimiz yıl Nisan ayında tamamlandı. 7 bin 500 seyirci kapasiteli tesiste, 2 antrenman salonu, 6 soyunma odası, doping, sağlık, basın ve VIP odaları bulunuyor. Ayrıca 4 ekranlı LED skorboard, 2 skorboard, 2 sayı gösterge skorboardı ve 456 araç kapasiteli otopark olan tesiste, kafeterya, fitness salonu ve sauna da bulunuyor.

 Trabzonspor Tesisleri'nin yanında yer alan yüzme havuzu ise özelikleri bakımından Türkiye'de ilk olma özeliğini taşıyor. 2009 yılında inşaatına başlanan salon, geçtiğimiz yıl Nisan ayında tamamlandı. 1400 seyirci kapasiteli havuz, 10 kulvarlı. 850 tonluk çelik aksamlı çatının 140 tonluk kısmı 10 dakikada açılıp kapanabiliyor. Tesiste, fitness salonu, jakuzi, kafeterya, doping, soyunma ve sağlık odaları da bulunuyor.

 Bu tesisler dışında Yomra ilçesinde, Türkiye'nin cimnastik salonu olarak inşa edilen ilk tesisi olan bir salon, Akçaabat ilçesi Söğütlü beldesinde, 7 bin 200 kişi kapasiteli atletizm sahası, Beşirli semtinde tenis kompleksinin yanı sıra konuk sporcuların konaklaması için Karadeniz Teknik Üniversitesi içinde 2 bin 500 yatak kapasiteli bir olimpiyat köyü bulunuyor.

 Trabzon'da ayrıca basın mensuplarının söz konusu tesislerde yapılacak organizasyonları takip etmeleri için Trabzonspor Tesisleri yanında 4 katlı bir medya merkezi yer alıyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor