Kısmet Erkiner yeniden konuştu

Açıklamalarıyla, Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasına neden olan CAS Hakimi Kısmet Erkiner, çarpıcı konuşmalarına bir yenisini daha ekledi. CAS Hakimi Erkiner, mahkemenin maçları izleme kararını 'can alıcı nokta' olarak değerlendirdi. "TFF'nin kurulları da b

Kısmet Erkiner yeniden konuştu

Açıklamalarıyla, Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasına neden olan CAS Hakimi Kısmet Erkiner, çarpıcı konuşmalarına bir yenisini daha ekledi. 

CAS Hakimi Erkiner, mahkemenin maçları izleme kararını 'can alıcı nokta' olarak değerlendirdi. "TFF'nin kurulları da bu yoldan gitmeli. Fenerbahçe isterse CAS'ta da maçlar izlenebilir. Biz çok davada bunu yaptık" dedi.

Açıklamalarıyla, Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasına neden olan CAS Hakimi Kısmet Erkiner, tahliye kararlarını değerlendirdi. Erkiner daha önce "Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA'nın blöfünü göremedi. 

UEFA savunmasında, 'TFF istese Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne yollar' diyor" ifadelerini kullanmış, Aydınlar ise kendi hukuk birimine kızmış ve "Benim niye bunlardan haberim yok" diyerek tartışmalı bir istifa kararı almıştı.

Karar takip edilecek
Erkiner, "Öncelikle söylemeliyim ki, bu tahliye kararları UEFA'nın bugüne kadar yaşananları gözden geçirmesine neden olmaz. Konunun daha da gelişmesi lazım" dedi. Ancak kararın, UEFA ve CAS'ta mutlaka takip edileceğini belirtti.

Olması gereken buydu
Ünlü hukukçu, mahkemenin aldığı 'şüpheli maçları izleme kararını' ise en can alıcı nokta olarak gördü. Erkiner "Olması gereken buydu. Biz en başından beri 'Şike sahada yapılır' diyorduk.

Şikeye, sahaya bakılarak karar verilir. Hakem ve gözlemci raporları da incelenebilir" diye konuştu. Bilirkişi oluşturulabileceğini ifade etti. "Her maçı aynı kişiye izletebilecekleri gibi, bir kişiye bir maç da izletebilirler" dedi.

UEFA ve CAS'ın da Fenerbahçe'nin talebi durumunda maçları izleyebileceğini söyledi.

"Biz CAS'ta böyle çok davada maçları izledik. Şimdi mahkeme bunları izlerken, TFF'nin kurulları için de aynı durumgeçerli olur" ifadesini kullandı.

Komplo teorisi üretiliyor
CASHakimi Erkiner, Fenerbahçe'nin CAS'a yaptığı şikayet nedeniyle UEFA'da ayrıca cezalandırılacağı iddialarını ise "Türkiye'de çok komplo teorisi üretiliyor.

Hukuka aykırı bir şey yapmadıysanız ceza almazsınız. CAS, UEFA'nın tanımış olduğu bir yapıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler