Kimler gidecek, kimler gelecek?

 Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, son haftalardaki maç kadrolarıyla devre arasındaki operasyonla ilgili ipuçları vermeye başladı. Öncelikli hedefi kadrosundaki 12 yabancıyı azaltmak olan bordo-mavililerde, bu sezon istenilen verim alınamayan Mare

Kimler gidecek, kimler gelecek?

 Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, son haftalardaki maç kadrolarıyla devre arasındaki operasyonla ilgili ipuçları vermeye başladı. Öncelikli hedefi kadrosundaki 12 yabancıyı azaltmak olan bordo-mavililerde, bu sezon istenilen verim alınamayan Marek Cech ve Robert Vittek listenin başındaki isimler olarak göze çarpıyor. Şenol Güneş Cech'e hiçbir maçta forma vermezken, Vittek ligin ilk 2 maçında forma giydi ve bir gol kaydetti. Janko'nun gelişinin ardından kadroya bile giremeyen Slovak oyuncunun gönderilmesine kesin gözle bakılıyor.

Üçüncü sırada Henrique var
Trabzonspor'da büyük umutlarla alınan ancak istenilen performansı bir türlü gösteremeyen Brezilyalı genç oyuncu Paolo Henrique de devre arası operasyonunun kurbanlarından biri olmaya aday. Bu sezon bir golü bulunan ve son 5 maçtır kadroya alınmayan Henrique'nin, yaşının genç olması nedeniyle kiralık olarak gönderilmesi olasılığı yüksek ancak ismi iyi bir teklif alınması halinde Güneş'in 'satılabilir' dediği oyuncular arasında bulunuyor.

Alanzinho sürprizi olabilir
Colman'ın dönüşü, Adrian'ın yüksek formu ve Sapara'nın sürekli oynaması, genç Soner'in hazır halde beklemesi nedeniyle forma şansı iyice azalan Brezilyalı bir diğer yıldız Alanzinho da sürpriz şekilde takasta kullanılabilir. Güneş tarafından son 6 maçın sadece 1'inde ilk 11'de forma şansı bulabilen Alanzinho'nun, yedek kalsa bile sorun çıkarmadan çalışması, oyuna girdiğinde takımı 'ateşleyici' özelliğinin bulunması gönderilecekler listesinde arka sıralarda bulunmasına yol açıyor ancak önündeki en büyük engel yabancı sayısının fazlalığı olarak gösteriliyor.

Devre arası transfer zor ama...
Trabzonspor'da gidecek oyuncuların yerine yerli oyuncular almak için girişimlerde bulunulacak. Bordo mavililer, yaz döneminde almak için büyük çaba sarf ettikleri ancak takımında kalan Alper Potuk için girişimlerine şimdiden başladı. Eskişehirspor'a para ve oyuncu teklifinde bulunan Trabzonspor, kırmızı siyahlı ekipten 'şimdilik' kaydıyla ret cevabı aldı. İstanbul takımları tarafından da istenildiği bilinen Alper'in büyük ihtimalle sezon sonuna kadar takımında kalacağı, ancak Trabzonspor'un girişimlerini sürdüreceği belirtildi. Trabzonspor'un bir diğer hedefi de Bursaspor'la sorun yaşayan ve antrenmanlarını Antalya'da tek başına sürdüren Ozan İpek. Ozan'ın da şartlar oluştuğu takdirde Trabzonspor'a gelmeye sıcak baktığı, Bursaspor'a bu oyuncuya karşılık para ve kiralık olarak Henrique'nin verilebileceği öğrenildi. Gençlerbirliği'nden sezon başında Soner ve Yasin'i alan Trabzonspor'un, başkent ekibinin kapısını Hurşut Meriç ve genç stoper Aykut için de çalması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor