Kim bizden kim değil!

Şike soruşturmasının ek klasörlerinde yer alan telefon görüşmelerinden ilginç detaylar çıkmaya devam ediyor. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Asbaşkan Şekip Mosturoğlu 1 Temmuz'da TFF'nin kurullarını enine boyuna irdeliyor.Şike soruşturması kapsamında

Kim bizden kim değil!

Şike soruşturmasının ek klasörlerinde yer alan telefon görüşmelerinden ilginç detaylar çıkmaya devam ediyor. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Asbaşkan Şekip Mosturoğlu 1 Temmuz'da TFF'nin kurullarını enine boyuna irdeliyor.

Şike soruşturması kapsamında yapılan telefon dinlemelerinde ortaya çıkan kayıtlar herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Şike operasyonunun başladığı 3 Temmuz öncesi, 1 Temmuz'da Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Asbaşkan Şekip Mosturoğlu arasındaki bir telefon görüşmesinde ilginç diyaloglar ortaya çıktı.

Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu, Futbol Federasyonu seçimleri sonrası Tahkim Kurulu, Merkez Hakem Kurulu ve Profesyonel Disiplin Kurulu üzerine değerlendirmeler yapıyor. Kurullardaki üyeler için ortaya konan, "Bizden, tanımıyorum, Fenerbahçeli, 5 kişi burada bizden, Hasan Gerçeker'inkini bizimki gibi düşünürsek 6'ya bir gibi burada, disiplin kurulunda Fahri bey başkan olmuş" ifadeleri dikkat çekiyor.

"BURADA 5 KİŞİ BİZDEN"
Ağustos ayında basına yansıyan konuşmasında Şekip Mosturoğlu bir gazeteciye "Tahkim Kurulu 6-1 bizde. Disiplin Kurulu da 4-3 bizde" ifadesini kullanmıştı. Başkan Aziz Yıldırım ile yaptığı görüşmede Şekip Mosturoğlu, Disiplin Kurulu için bu sefer "5 kişi burada bizden" yorumunu yapıyor. Mosturoğlu, Tahkim Kurulu için ise bir değişiklik yapıyor ve yine "6'ya 1 gibi burada" yorumunu yapıyor. .

'Bizim hakemimiz'
Aziz Yıldırım: Efendim Şekip
Şekip Mosturoğlu: ... kurulları açıkladılar, gördünüz mü?
A.Y.: Neyi?
Ş.M.: Kurulları açıkladılar.
A.Y.: Hıı
Ş.M.: Emine hocayı çizmişler.
A.Y.: Kimi Emine'yi mi?
Ş.M.:
Hı hı şey diye
A.Y.: Ben ona hiç bakmadım.
Ş.M.: ... dosyasında bizim hakemimiz olduğu için gerekçe de bu. Dış ilişkiler komite var, Metin Şen orda üye.
A.Y.: Hımm
Ş.M.: Geri kalanlar hemen hemen aynı
A.Y.: Ben hiç bakmadım ona, hiç görmedim.
Ş.M.: Merkez Hakem Kurulu'nda Metin Tokat falan var, Galip Bitigen.. Bir saniye başkanım Yusuf Namoğlu başkan orda bir saniye şimdi söylemeyeyim başkanım, Emine hanım iki gözü iki yaş ağlıyor... Mehmet Ali Aydınlar bir de Fenerbahçe'ye başkan olacaktı diyor Fenerbahçeliyiz kurula giremiyoruz diyor böyle şey olur mu diyor.
A.Y.: Vay be Ş.M.: Ya resmen öyle demiş başkanım ya olur mu öyle bir şey.
A.Y.: Yok ona birisi söylemiştir.
Ş.M.: İcra Kurulu yapılmış başkanım Göksel var, Lütfi, Hüsnü Güreli, Cüneyt Tanman.
A.Y.: Hı

Durum 6'ya bir gibi
Ş.M.:Serpil Çetinkol diye bu da Yargıtay 8. Daire'nin eski başkanıymış. Bu da muhtemelen Hasan Gerçeker'in adamı.
A.Y.: Evet
Ş.M.: Halil Tomruk bizim adamımız. Selçuk Karaçay zannediyorum şeyin Yunus'un adamı. Bursa da eğer Hasan Gerçeker'i bizimki gibi düşünürsek 6'ya 1 gibi burda.
A.Y.: Tabi tabi iyiyiz orda iyiyiz tamam. Neyse ya dur bakalım bu bunu nasıl yapacaklar merak ediyorum. Yani çünkü herkesin eli çorbanın içinde tamam şeye göre karar veriyor yapıyor, günlük yaşıyor bunlar.
Ş.M.: Aynen öyle.
A.Y.: İnşallah Allah sonunu hayır eylesin tamam.
Ş.M.: Aynen
A.Y.: Oldu.
Ş.M.: Tamam başkanım haydi görüşürüz saygılar.

'Fenerli bir avukat'
Ş.M.:Yani şeye girmiş ondan sonra kurullar Merkez Hakem Kurulu Metin Tokat, ... Keleş, İlhami Kaplan, Yavuz Karaozan, Zihni Aksoy, Alican Lakot, Galip Bitigen, Yahya Diker. Temsilcilerde Kemal başkan Altay hemen hemen aynı dış ilişkiler diye bir kurul.. var. Cem Kınay başkanı Volkan
A.Y.: ....
Ş.M.: Volkan Vural eski şey herhalde büyükelçi. Mehmet Ali Bayar bu da gazeteci herhalde, Metin Şen, Ahmet Ünüvar. Ünüvar Holding diye bir şirket var ben oranın sahibi diye tahmin ettim onu.
A.Y.: Tanımıyorum vallaha disiplinde kim var içeride kim var?
Ş.M.: Disiplin kurulunda Fahri bey şey başkan olmuş.
A.Y.: Hı yardımcılar
Ş.M.: Yardımcılar iki tanesini hiç tanımıyorum hiç biri tanıdığım insanlar değil ondan sonra bizimkiler var Cafer, Sal...
SAP, ... Köprülü 5 kişi burada bizden var.

"4'TE 3 GİBİ BİR DURUM..."
A.Y.: Bizden.
Ş.M.: Hı hı Tahkim'de Hasan Gerçeker... Hira hanımı almış o bizden, orda Halil Tomruk var bizden.
A.Y.: Hiba hanım şeydeki değil miydi Ankara'daki .
Ş.M.: Hiba İstanbul'da başkanım bu.
A.Y.: Hıı
Ş.M.: Emine hanım şu arkadaşı bu da Fenerli Erzincanlı birde. Halil Tomruk diye bir çocuk var, onu tanıyorum. O da Vodafone'un avukatı Fenerbahçeli. Bir de o sizin söylediğiniz isim Osman Karakuş herhalde.
A.Y.: He Osman
Ş.M.: He Osman. Eğer onları da bizden sayarsak burada da 4'te 3 gibi.
A.Y.: He öbür üç tanesi kim?
Ş.M.: Bahri Öztürk bunu Hasan Gerçeker yazdırmış. Profesör o da.
A.Y.: O da Hasan'dan yanadır bir şey olmaz.
Ş.M.: Ondan sonra Osman Karakuş da sizin söylediğiniz kişi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor