Kılıçdaroğlu'na Göre Yıldırım suçsuz

 Kılıçdaroğlu, Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyeleri ile bir araya geldiği toplantıda, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Hiç kimsenin demokrasilerde bedenini ölüme yatırm

Kılıçdaroğlu'na Göre Yıldırım suçsuz

 Kılıçdaroğlu, Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyeleri ile bir araya geldiği toplantıda, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Hiç kimsenin demokrasilerde bedenini ölüme yatırmasını istemeyiz. Diyarbakır’da da, İzmir’de de açlık grevlerini bırakmaları çağrısında bulunduk. Talepleri var. Bu talepleri değerlendirecek olan ana muhalefet partisi olarak biz değiliz. Çünkü biz icra makamında değiliz.

 Ana dil konusunda CHP’nin görüşünün belli olduğunu dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, “Herkes ana dilini kullanabilir. Üzerindeki yasağın kalkması konusunda kanun teklifini veren biziz. Ana dil eğitimi konusunda Türkiye’nin hazır olmadığı kanaatindeyiz. Bunu biz pek çok yerde dile getirdik" dedi.

“Uğradığı haksızlık nedeniyle geçmiş olsun dedim”

Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a milletvekilliği teklifi yapıldığı iddiasını ise yalanladı. Kılıçdaroğlu, “Sayın Aziz Yıldırım’a milletvekili adaylığı teklifini ilk kez duyuyorum. Ortada ne seçim var...Kendisini ziyaret ettim, UĞRADIĞI HAKSIZLIK NEDENİYLE ‘geçmiş olsun’ dedim, o kadar. Onun dışında bir görüşüm olmadı” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamaları yaparken Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu'nun da aynı karede olması gözlerden kaçmadı.

Geçtiğimiz günlerde Trabzonspor başkanı Sadri Şener'in CHP gurup başkanvekillerinin Trabzonspor'a yaptığı ziyaret nedeniyle gösterdiği sert tepkiye" "Şener Haddini aşıyor" şeklindeki açıklaması ile cevap veren  CHP Trabzon İlbaşkanı Yavuz Karan'ın şimdi Genel başkanın bu açıklamasına karşın Trabzonsporlulara vereceği cevap ise merakla bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor